Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Dynomax
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons

Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons Bolt-Ons | Intakes | Exhaust

Reply
 
Thread Tools
Old 09-30-2010, 06:06 PM   #1
jimmyj333
 
Drives: 2010 CAMARO 2SS/RS Aqua Blue L99
Join Date: Nov 2009
Location: Denver Colorado
Posts: 145
NEED ADVICE

I am trying to diagnose what appears to be a mis-fire.
Maggie, lt's, cam
I have NGK TR6 plugs, and MSD wires
Need to know if .040 would be the gap I need
Also the first wire I checked is coming in at 28.4 ohms res. and plug is coming in at 40k ohms.
any help would be appr. thanx.
Also what else to check?
jimmyj333 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2010, 06:08 PM   #2
victoryred1ss
 
victoryred1ss's Avatar
 
Drives: 2010 SS M6
Join Date: Oct 2009
Location: Utah
Posts: 546
I would put the stock plugs and wires back on and see if your miss goes away.. since you have LTs it would only take about a half hour, plus the stock igniton system is fine anyway..btw you do have a custom tune with that cam right?
__________________
TVS 2300 721RWHP 686RWTQ
Built by Me
Suspension done by JDP
Tune done by JRE
victoryred1ss is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2010, 06:32 PM   #3
jimmyj333
 
Drives: 2010 CAMARO 2SS/RS Aqua Blue L99
Join Date: Nov 2009
Location: Denver Colorado
Posts: 145
Ya I got every thing tuned in.
So far bank 1 plugs and wires are looking good. Resistance values are all equally in the ball park.
Now bank 2 it's gonna be a biatch!!
jimmyj333 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2010, 07:51 PM   #4
jimmyj333
 
Drives: 2010 CAMARO 2SS/RS Aqua Blue L99
Join Date: Nov 2009
Location: Denver Colorado
Posts: 145
All plugs and wires spec out the same. No cracked insulators, electrodes look good, gap's all at .040, all boots seated. Didn't see any spark scatter in the dark. Checked for vacuum leaks. Idle still drops off 100-150 rpm randomley.
The quest goes on.
jimmyj333 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2010, 08:14 PM   #5
sspaul

 
sspaul's Avatar
 
Drives: 2010 ss camaro, imperial blue
Join Date: Sep 2009
Location: new orleans
Posts: 950
Send a message via AIM to sspaul Send a message via Yahoo to sspaul
clean the fuel system out, i had to do this on my 01 silverado, i used seafoam and used it like the said. you spray in vaccum hose, you put it gas tank, you put it in the oil. the only reason i'm suggesting this b/c my truck was doing the same thing, and it had trash in the injectors.
__________________
my youtube
my facebook
www.myspace.com/1djchampagne
www.twitter.com/1djchampagne
mods: borla long tube headers, borla atak catback, lingenfelter gt-9 cam, ported heads, ecs base kit running 11 psi on top end, 1" bmr drop spring, aam 3.70 gears, ported throttle body, 160* thermorstat, lethal racing tune

750/641 rwhp/rwtq
sspaul is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2010, 12:11 AM   #6
quick89
 
Drives: 5.3 ls based 89 gmc 1500 sierra
Join Date: Aug 2010
Location: DFW
Posts: 27
sounds like issues with the tune
do you have a shop local that can take a look at the tune?
check engine light?
quick89 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2010, 12:31 AM   #7
wbt
Account Suspended
 
Drives: 2010 Challenger R/T;2011 Mustang GT
Join Date: Jan 2010
Location: Texas
Posts: 2,107
For spark plug gap, you will only notice a miss up in the RPM range if you are blowing the spark out with too large of a gap.

Appears your issues are around idle. Any other symptoms like a high RPM miss?

If it is not missing at high RPM then your gap is fine, fuel is fine, and most likely your plug temp range is fine.

Idle misses are caused by:

1. Tune
2. Vacuum leak
3. Bent valve or mis-adjusted rockers not allowing the valve to seat properly.

Is the car hard to start after being driven for a period of time?
wbt is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2010, 03:39 PM   #8
jimmyj333
 
Drives: 2010 CAMARO 2SS/RS Aqua Blue L99
Join Date: Nov 2009
Location: Denver Colorado
Posts: 145
Quote:
Originally Posted by wbt View Post
For spark plug gap, you will only notice a miss up in the RPM range if you are blowing the spark out with too large of a gap.

Appears your issues are around idle. Any other symptoms like a high RPM miss?

If it is not missing at high RPM then your gap is fine, fuel is fine, and most likely your plug temp range is fine.

Idle misses are caused by:

1. Tune
2. Vacuum leak
3. Bent valve or mis-adjusted rockers not allowing the valve to seat properly.

Is the car hard to start after being driven for a period of time?
Trouble only at idle. tune is spot on, checked for vacuum leaks. no hard starts hot or cold.

It could make sense that it might be mis-adjusted rocker, and hopefully not bent valve, because valvetrain and cam were changed out and never idled right after work was done.
jimmyj333 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2010, 04:38 PM   #9
tony1
 
tony1's Avatar
 
Drives: 2SS/RS Vortech/L99
Join Date: Jan 2010
Location: CHICAGO
Posts: 473
If you do a search on rough idle this you'll find that its common to idle like that (there are countless threads on this) .. it will jump time to time 100rpm or so. it's normal.
tony1 is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2010, 10:12 PM   #10
jimmyj333
 
Drives: 2010 CAMARO 2SS/RS Aqua Blue L99
Join Date: Nov 2009
Location: Denver Colorado
Posts: 145
Quote:
Originally Posted by sspaul View Post
clean the fuel system out, i had to do this on my 01 silverado, i used seafoam and used it like the said. you spray in vaccum hose, you put it gas tank, you put it in the oil. the only reason i'm suggesting this b/c my truck was doing the same thing, and it had trash in the injectors.

Ding Ding Ding:

SSpaul is the winner!!!

I ran sea foam thru the gas tank, and so far 3 weeks later the eratic idle problem is gone.

Yes it still fluctuates a little on idle, but before it would drop 200 rpm.

Now I need to put together the formula for 600-600 plus, but first I need to explain to Cherry hills villiage Colorado the 60 in 35 zone.

sunsabtchs r gunna hang me
jimmyj333 is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2010, 05:28 AM   #11
sspaul

 
sspaul's Avatar
 
Drives: 2010 ss camaro, imperial blue
Join Date: Sep 2009
Location: new orleans
Posts: 950
Send a message via AIM to sspaul Send a message via Yahoo to sspaul
glad it was nothing major man. now about the speeding ticket try this it worked for me a while back, go talk to the assistant da and tell them you want to pay the fine but don't want the ticket on your record. i did this a few weeks ago and they dropped it from a 25 over to a nonmoving violation, still cost me the fine of the speeding ticket tho.
__________________
my youtube
my facebook
www.myspace.com/1djchampagne
www.twitter.com/1djchampagne
mods: borla long tube headers, borla atak catback, lingenfelter gt-9 cam, ported heads, ecs base kit running 11 psi on top end, 1" bmr drop spring, aam 3.70 gears, ported throttle body, 160* thermorstat, lethal racing tune

750/641 rwhp/rwtq
sspaul is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2011, 02:46 AM   #12
PQ
1st State Chevy supporter
 
PQ's Avatar
 
Drives: Hybrid SS Camaro
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,522
Send a message via Yahoo to PQ
Quote:
Originally Posted by jimmyj333 View Post
Ding Ding Ding:

SSpaul is the winner!!!

I ran sea foam thru the gas tank, and so far 3 weeks later the eratic idle problem is gone.

Yes it still fluctuates a little on idle, but before it would drop 200 rpm.

Now I need to put together the formula for 600-600 plus, but first I need to explain to Cherry hills villiage Colorado the 60 in 35 zone.

sunsabtchs r gunna hang me
I'll have to try this.
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2011, 06:10 AM   #13
Slowhawk
LSX specialty shop

 
Drives: 1999 Trans Am
Join Date: Jul 2009
Location: Bridgewater,Ma
Posts: 1,575
The rolling idle on a stock car is pretty normal. It has to do with the idle spark table mixing with the Main spark table. Smoothing those 2 together helps alot.
__________________


Bridgewater, Ma
(508)659-4454
Slowhawk is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suspension Upgrade Advice for Rural (Crappy) Roads RyanG Suspension / Brakes / Chassis 26 02-22-2011 10:04 PM
"Flying" Bolt hit my car. Need your advice. Camaro8810 Cosmetic Maintenance: Washing, Waxing, Detailing, Bodywork, Protection 29 08-08-2010 10:22 PM
Need some advice, please. X-Z01 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 0 04-28-2010 10:58 AM
I need some advice on the color selection here. 13F20 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 33 02-14-2010 04:31 AM
Need Advice - 2SS vs. 2LT RugbyJimmy 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 17 07-19-2009 07:13 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.