Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Phastek Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Forced Induction - V8


Reply
 
Thread Tools
Old 11-14-2010, 12:31 PM   #1
jsharp
NOW CAMMED & SUPERCHARGED
 
jsharp's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS Black w/ IOM
Join Date: Oct 2008
Location: Ar
Posts: 2,332
Anyone with P0171 code with maggie headers and cai

I have a maggie with kooks long tube headers, cai, and noweeds diverters. I have 2400 milles on the car since all parts were installed and 6500 miles total. I keep throwing P0171 Lean bank 1 code and My tuner (livernois) suggested swapping o2 sensors from one side to the other to check for bad sensor.....well the code came back on the same bank so that looks to not be the answer. I have sprayed carb spray all around my engine bay and idle is not affected. I am suppose to be data logging for them for tune but they say that the tune has been the same so the light should have come on quickly after install if the tune was the cause. Any ideas would be greatly appreciated.
__________________
Livernois Motorsports: Maggie 2300 7psi, Livernois 2C cam/L99 to LS3 Conversion, Ported TB, Rotofab w/adm race scoop, adm trans cooler,Kooks headers no cats, Kooks 3" exhaust. METCO breather. Precision 2400 Vigilante TC. Eibach Lowering Springs & Swaybars. BMR Trailing arms, BMR Rear Cradle Bushings, BMR Toe Rods, BMR Differential bushings. Vossen CV3 20's w/ 305 Mickey Thompson @25psi. Zl1 front bumper. OE Zl1 Hood and matte black insert. 556RWHP/500RWTQ L99
jsharp is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 12:37 PM   #2
Supercharged SS
Account Suspended
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Feb 2010
Location: Sandy Hook, CT
Posts: 11,962
Quote:
Originally Posted by jsharp View Post
I have a maggie with kooks long tube headers, cai, and noweeds diverters. I have 2400 milles on the car since all parts were installed and 6500 miles total. I keep throwing P0171 Lean bank 1 code and My tuner (livernois) suggested swapping o2 sensors from one side to the other to check for bad sensor.....well the code came back on the same bank so that looks to not be the answer. I have sprayed carb spray all around my engine bay and idle is not affected. I am suppose to be data logging for them for tune but they say that the tune has been the same so the light should have come on quickly after install if the tune was the cause. Any ideas would be greatly appreciated.


Did it say "shifted" lean bank one by any chance? My car threw a similar code a few times and Ted said it was something to do with the headers. He had to shut that code off. It was harmless. I dragged the car with that code thrown. It may be the same one. I just don't remember, sorry.
Supercharged SS is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 12:41 PM   #3
jsharp
NOW CAMMED & SUPERCHARGED
 
jsharp's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS Black w/ IOM
Join Date: Oct 2008
Location: Ar
Posts: 2,332
On the current device it just shows the code P0171 but on autozone it just said "lean bank 1" So I dont know. I hope it is harmless but until it goes away it is annoying the shit out of me. Ask ted what code it was he turned off for ya. I am just lost here.
__________________
Livernois Motorsports: Maggie 2300 7psi, Livernois 2C cam/L99 to LS3 Conversion, Ported TB, Rotofab w/adm race scoop, adm trans cooler,Kooks headers no cats, Kooks 3" exhaust. METCO breather. Precision 2400 Vigilante TC. Eibach Lowering Springs & Swaybars. BMR Trailing arms, BMR Rear Cradle Bushings, BMR Toe Rods, BMR Differential bushings. Vossen CV3 20's w/ 305 Mickey Thompson @25psi. Zl1 front bumper. OE Zl1 Hood and matte black insert. 556RWHP/500RWTQ L99
jsharp is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 12:46 PM   #4
Supercharged SS
Account Suspended
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Feb 2010
Location: Sandy Hook, CT
Posts: 11,962
Did you try cleaning the MAF?

http://www.obd-codes.com/p0171

I'll ask Ted tomorrow but I doubt he'll remember what code it was. That was last year. I could swear thats the same code that I was throwing. But min was vety intermittent. Like 3 or 4 times in 6 months.
Supercharged SS is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 12:52 PM   #5
jsharp
NOW CAMMED & SUPERCHARGED
 
jsharp's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS Black w/ IOM
Join Date: Oct 2008
Location: Ar
Posts: 2,332
no will try! is it normal for this to happen at such low miles?
__________________
Livernois Motorsports: Maggie 2300 7psi, Livernois 2C cam/L99 to LS3 Conversion, Ported TB, Rotofab w/adm race scoop, adm trans cooler,Kooks headers no cats, Kooks 3" exhaust. METCO breather. Precision 2400 Vigilante TC. Eibach Lowering Springs & Swaybars. BMR Trailing arms, BMR Rear Cradle Bushings, BMR Toe Rods, BMR Differential bushings. Vossen CV3 20's w/ 305 Mickey Thompson @25psi. Zl1 front bumper. OE Zl1 Hood and matte black insert. 556RWHP/500RWTQ L99
jsharp is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 12:54 PM   #6
Supercharged SS
Account Suspended
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Feb 2010
Location: Sandy Hook, CT
Posts: 11,962
Quote:
Originally Posted by jsharp View Post
no will try! is it normal for this to happen at such low miles?


Got me. Who knows why this weird crap happens. I just pluged in my obd 2 reader in the camaro and it read 4 codes but the car showed no light. WTF. I hope they were old codes still on the reader. I got the cel I mentioned above with 1k after the blower.
Supercharged SS is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 01:41 PM   #7
94guy

 
Drives: 99 Camaro; 2010 Camaro 2SS/RS
Join Date: Nov 2009
Location: louisiana
Posts: 1,640
so ted disabled the p0171?
94guy is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 03:50 PM   #8
jsharp
NOW CAMMED & SUPERCHARGED
 
jsharp's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS Black w/ IOM
Join Date: Oct 2008
Location: Ar
Posts: 2,332
cleared the code, cleaned the maf, let dry and reinstalled. Started car up P0171 comes again! wHAT THE HELEL!!
__________________
Livernois Motorsports: Maggie 2300 7psi, Livernois 2C cam/L99 to LS3 Conversion, Ported TB, Rotofab w/adm race scoop, adm trans cooler,Kooks headers no cats, Kooks 3" exhaust. METCO breather. Precision 2400 Vigilante TC. Eibach Lowering Springs & Swaybars. BMR Trailing arms, BMR Rear Cradle Bushings, BMR Toe Rods, BMR Differential bushings. Vossen CV3 20's w/ 305 Mickey Thompson @25psi. Zl1 front bumper. OE Zl1 Hood and matte black insert. 556RWHP/500RWTQ L99
jsharp is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 04:09 PM   #9
oville-rider
 
oville-rider's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro Summit White 2SS/RS
Join Date: Aug 2009
Location: Ortonville, MI.
Posts: 139
Try checking your header bolts and any exhaust leak before your 1st O2 sensor. Had the same code come up and that was my problem. It sometimes don't take much. :(
oville-rider is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 04:11 PM   #10
jsharp
NOW CAMMED & SUPERCHARGED
 
jsharp's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS Black w/ IOM
Join Date: Oct 2008
Location: Ar
Posts: 2,332
I just noticed as well that When holding rpms at 1400 my car is putting or pooting not constantly but every 2 seconds or so. I am about to post a vid of it with diverters open to hear it better
__________________
Livernois Motorsports: Maggie 2300 7psi, Livernois 2C cam/L99 to LS3 Conversion, Ported TB, Rotofab w/adm race scoop, adm trans cooler,Kooks headers no cats, Kooks 3" exhaust. METCO breather. Precision 2400 Vigilante TC. Eibach Lowering Springs & Swaybars. BMR Trailing arms, BMR Rear Cradle Bushings, BMR Toe Rods, BMR Differential bushings. Vossen CV3 20's w/ 305 Mickey Thompson @25psi. Zl1 front bumper. OE Zl1 Hood and matte black insert. 556RWHP/500RWTQ L99
jsharp is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 04:14 PM   #11
jsharp
NOW CAMMED & SUPERCHARGED
 
jsharp's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS Black w/ IOM
Join Date: Oct 2008
Location: Ar
Posts: 2,332
Thanks I will try the header bolts. I already checked everything underneath when I swapped o2 sensors. So I will try the actual bolts. Lord knows they are a bitch to get to!
__________________
Livernois Motorsports: Maggie 2300 7psi, Livernois 2C cam/L99 to LS3 Conversion, Ported TB, Rotofab w/adm race scoop, adm trans cooler,Kooks headers no cats, Kooks 3" exhaust. METCO breather. Precision 2400 Vigilante TC. Eibach Lowering Springs & Swaybars. BMR Trailing arms, BMR Rear Cradle Bushings, BMR Toe Rods, BMR Differential bushings. Vossen CV3 20's w/ 305 Mickey Thompson @25psi. Zl1 front bumper. OE Zl1 Hood and matte black insert. 556RWHP/500RWTQ L99
jsharp is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 04:16 PM   #12
jsharp
NOW CAMMED & SUPERCHARGED
 
jsharp's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS Black w/ IOM
Join Date: Oct 2008
Location: Ar
Posts: 2,332
could be exhaust I guess I notice that the light comes on mostly when I start or rev the car to high rpms so maybe its leaking. Also my rev with diverters open seems like its running out of sound toward higher rpms but I just thought that was loss of back pressure.
__________________
Livernois Motorsports: Maggie 2300 7psi, Livernois 2C cam/L99 to LS3 Conversion, Ported TB, Rotofab w/adm race scoop, adm trans cooler,Kooks headers no cats, Kooks 3" exhaust. METCO breather. Precision 2400 Vigilante TC. Eibach Lowering Springs & Swaybars. BMR Trailing arms, BMR Rear Cradle Bushings, BMR Toe Rods, BMR Differential bushings. Vossen CV3 20's w/ 305 Mickey Thompson @25psi. Zl1 front bumper. OE Zl1 Hood and matte black insert. 556RWHP/500RWTQ L99
jsharp is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 04:27 PM   #13
jsharp
NOW CAMMED & SUPERCHARGED
 
jsharp's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS Black w/ IOM
Join Date: Oct 2008
Location: Ar
Posts: 2,332
__________________
Livernois Motorsports: Maggie 2300 7psi, Livernois 2C cam/L99 to LS3 Conversion, Ported TB, Rotofab w/adm race scoop, adm trans cooler,Kooks headers no cats, Kooks 3" exhaust. METCO breather. Precision 2400 Vigilante TC. Eibach Lowering Springs & Swaybars. BMR Trailing arms, BMR Rear Cradle Bushings, BMR Toe Rods, BMR Differential bushings. Vossen CV3 20's w/ 305 Mickey Thompson @25psi. Zl1 front bumper. OE Zl1 Hood and matte black insert. 556RWHP/500RWTQ L99
jsharp is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 05:04 PM   #14
jsharp
NOW CAMMED & SUPERCHARGED
 
jsharp's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS Black w/ IOM
Join Date: Oct 2008
Location: Ar
Posts: 2,332
I just tightend header bolts bank 1. they were all pretty tight though about to take pictures of spark plugs of each cylinder
__________________
Livernois Motorsports: Maggie 2300 7psi, Livernois 2C cam/L99 to LS3 Conversion, Ported TB, Rotofab w/adm race scoop, adm trans cooler,Kooks headers no cats, Kooks 3" exhaust. METCO breather. Precision 2400 Vigilante TC. Eibach Lowering Springs & Swaybars. BMR Trailing arms, BMR Rear Cradle Bushings, BMR Toe Rods, BMR Differential bushings. Vossen CV3 20's w/ 305 Mickey Thompson @25psi. Zl1 front bumper. OE Zl1 Hood and matte black insert. 556RWHP/500RWTQ L99
jsharp is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Official 1/4 Mile (V8) 2010+ Camaro Fast List Merc Dragstrip and Launch Techniques Discussion 3188 05-24-2016 06:42 PM
Unofficial 1/4 Mile (V8) 2010+ Camaro Fast List Merc Dragstrip and Launch Techniques Discussion 250 04-01-2014 10:40 AM
Aftermarket Cold air intake SSCamaro2010 Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 40 10-01-2010 02:32 PM
Manual vs Auto GTAHVIT vs PQ... The video wars. 76z28 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 443 08-26-2010 12:26 PM
LS3 goes 11`s Bonestock! GMRULZ Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 28 12-08-2008 09:10 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.