Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Night Owl LED
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6)

V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6) Driveshafts | Differentials | Gears | Rearends | Clutch | Shifters

Reply
 
Thread Tools
Old 02-11-2011, 08:02 AM   #101
SS Crush
 
SS Crush's Avatar
 
Drives: 2011 Inferno Orange 2SS/RS/LS3
Join Date: Oct 2010
Location: Williamstown, NJ
Posts: 60
Send a message via MSN to SS Crush
Quote:
Originally Posted by denster View Post
The 1st to 4th thing is because of the skip shift. Usually, that's the first thing people eliminate. Just get a skip shift eliminator and that will correct that. You can get them as cheap as $12 on ebay(brand new), or up to $30 at slp; same exact one.
Sorry, but this is not true. I didn't even notice mine doing it until after I had the skip shift installed. The module I got was from West Coast Camaro. I had to take it out when I took it up to the dealer and it did it, with or without.

Honestly, I had a good conversation with the dealer. He explained "without saying" that there is an issue with the first gear to 2nd. Chevy "may" come out with a fix someday but they are not "investigating" it in any detail. If enough people complain, maybe they would put more effort into it.

What he told me was that once it warms up it shouldn't happen. It doesn't.
I tried very hard to get it to happen once the TRANNY warmed up. You gotta watch the gauge.

The bottom line is, don't beat it while it's cold. let it warm up.
In the summertime, we probably won't ever notice it happening because it's warm....
__________________
2011 Inferno Orange 2SS/RS - Hurst ST, Sunroof, Black Stripe Package, Borla ATAK Cat-Back, Boston Acoustics Sound, HUD, 20" Polished Aluminum Rims, 3M UV Tint, AAC Night Rider Light, Skip-Shift Eliminator.
SS Crush is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 09:45 AM   #102
Rick@RKT56
 
Rick@RKT56's Avatar
 
Drives: Corvette
Join Date: Jan 2011
Location: Maryland
Posts: 108
I just got the confirmation from my Tremec supplier that Tremec is making the carbon 2nd gear blocking ring ONLY and no other blockers. I still need to get a TR6060 trans in so I can order the updated 2nd gear blocking ring to see if in fact the new part # is made of carbon. I'll keep all posted.......
__________________
Rick@RKT56 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 06:25 PM   #103
mad@gm
 
Drives: was a 2010 2SS/RS
Join Date: Oct 2010
Location: north carolina
Posts: 169
Quote:
Originally Posted by Rick@RKT56 View Post
I just got the confirmation from my Tremec supplier that Tremec is making the carbon 2nd gear blocking ring ONLY and no other blockers. I still need to get a TR6060 trans in so I can order the updated 2nd gear blocking ring to see if in fact the new part # is made of carbon. I'll keep all posted.......
If you were closer to me I would give you mine tomorrow.
mad@gm is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2011, 05:54 PM   #104
Tony Tomlinson
 
Drives: Camaro SS
Join Date: Feb 2011
Location: Calgary
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by denster View Post
I have an update.... first off, i noticed that mine will do the grinding going from 1st to 2nd, using about 1/2 gas pedal and shifting at 3500 rpm. if you shift quickly, it will grind every time.

My 2011 SS did the exact same thing since new. I got the dealer to replace thr transmission @ 1000km. So far it has been good, I have only been able to put about 100km on since the replacement due to the winter weather...
Tony Tomlinson is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2011, 10:08 AM   #105
ssmike
Missing Big Red
 
ssmike's Avatar
 
Drives: 2013 Equinox CRT
Join Date: Jul 2009
Location: Buffalo, NY
Posts: 6,254
I just picked my car up from the dealer. They replaced the entire transmission with a new one but the weather here sucks also so I won't know if it's any better till maybe next week! Mine had more of the notchy 2nd & 3rd gear shifting more so than grinding. I always backed off and never forced it if it didn't want to go into gear rather than grinding it by force. It might be another month or so before I have a real chance to play with it enough to know if it's better!
ssmike is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2011, 07:34 PM   #106
6911Camaro
 
Drives: 2011 Camaro
Join Date: Aug 2011
Location: SC
Posts: 6
Shifting issues 2011 Camaro 6.2 MT6

I have the same issues with my 2011 6.2 MT6 Camaro. Shifting from 1st to 2nd under high acceleration the transmission grinds and sometimes will not go into gear. This is very frustrating; at first I thought I was mis-shifting until I let others try it as well, same issue!! I also noticed when you shift at slower speeds sometimes from 1st to 2nd the shifter jumps to the right and you have to force second!! I will be going to the dealer this week to see how they respond to this issue, I have just over 3000 miles, and I trust GM will respond to correcting this issue.
6911Camaro is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2011, 07:53 PM   #107
Vgav1221
 
Vgav1221's Avatar
 
Drives: 2011 2LT/RS/M6 Black w/ Orange Guts
Join Date: Feb 2011
Location: New York
Posts: 320
i have it as well an i only have 3600 miles and my tramissions mounts are apparently worn..
Vgav1221 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2011, 07:54 PM   #108
6911Camaro
 
Drives: 2011 Camaro
Join Date: Aug 2011
Location: SC
Posts: 6
Trans issues

Mike, who is the dealer and service manager, I would like to have some back up information when I go in this week. Thanks, you can e mail me at forklifts@chesnet.net


Quote:
Originally Posted by ssmike View Post
I just picked my car up from the dealer. They replaced the entire transmission with a new one but the weather here sucks also so I won't know if it's any better till maybe next week! Mine had more of the notchy 2nd & 3rd gear shifting more so than grinding. I always backed off and never forced it if it didn't want to go into gear rather than grinding it by force. It might be another month or so before I have a real chance to play with it enough to know if it's better!
6911Camaro is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2011, 07:57 PM   #109
6911Camaro
 
Drives: 2011 Camaro
Join Date: Aug 2011
Location: SC
Posts: 6
Shifting Problems

Tony, can you give me the name of the dealership and the service manager, I am going in this week, thanks please e mail me @ forklifts@chesnet.net



Quote:
Originally Posted by Tony Tomlinson View Post
My 2011 SS did the exact same thing since new. I got the dealer to replace thr transmission @ 1000km. So far it has been good, I have only been able to put about 100km on since the replacement due to the winter weather...
6911Camaro is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2011, 08:01 PM   #110
6911Camaro
 
Drives: 2011 Camaro
Join Date: Aug 2011
Location: SC
Posts: 6
Transmission Problems

Can you please send me the dealer and the name of the service manager who took care of you? forklifts@chesnet.net
I am going in this week to see what they say.




Quote:
Originally Posted by c_LoW29 View Post
I had the same issue on my 2010 v6 M6 I brought it to the dealer had the service manager take a ride with me duplicated the sound, they took it in ordered new 1st and 2nd syncronizers and now it doesnt do it at all. Plus after that issue I called customer service and complained asked them what they would do for me so they sent me a 60,000 mile 4 year warranty on top of my original warranty.
6911Camaro is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2011, 09:57 AM   #111
6911Camaro
 
Drives: 2011 Camaro
Join Date: Aug 2011
Location: SC
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by 6911Camaro View Post
Can you please send me the dealer and the name of the service manager who took care of you? forklifts@chesnet.net
I am going in this week to see what they say.
Went in and taked to service manager- he also drove the car, installing new sincs 1st and 2nd gear this week.
6911Camaro is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2011, 10:13 PM   #112
SS Crush
 
SS Crush's Avatar
 
Drives: 2011 Inferno Orange 2SS/RS/LS3
Join Date: Oct 2010
Location: Williamstown, NJ
Posts: 60
Send a message via MSN to SS Crush
Quote:
Originally Posted by 6911Camaro View Post
I have the same issues with my 2011 6.2 MT6 Camaro. Shifting from 1st to 2nd under high acceleration the transmission grinds and sometimes will not go into gear. This is very frustrating; at first I thought I was mis-shifting until I let others try it as well, same issue!! I also noticed when you shift at slower speeds sometimes from 1st to 2nd the shifter jumps to the right and you have to force second!! I will be going to the dealer this week to see how they respond to this issue, I have just over 3000 miles, and I trust GM will respond to correcting this issue.
Jumping to the right is the skip shift. It's a deal Chevy made with the US government to not have to pay the gas guzzler tax, which would make the cars more expensive. Get a skip shift eliminator if you don't like it. Take it out if you go to the dealer.

As far as the tranny... Good luck... Dealers can't disobey the Chevy rules or they don't get paid for the warranty work they do. They'll eat it.. But if you get lucky and get it replaced, it will probably do the same thing.. Just warm your tranny up and you'll be surprised it doesn't happen... When it gets to 180, it's usually fine. I'm used to it, but it seriously irritated me in the beginning too... There may be a recall/fix someday but don't hold your breath..
__________________
2011 Inferno Orange 2SS/RS - Hurst ST, Sunroof, Black Stripe Package, Borla ATAK Cat-Back, Boston Acoustics Sound, HUD, 20" Polished Aluminum Rims, 3M UV Tint, AAC Night Rider Light, Skip-Shift Eliminator.
SS Crush is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2011, 09:50 PM   #113
jtmiller92
 
Drives: 2011 1SS Camaro
Join Date: Mar 2010
Location: Nicholasville, KY
Posts: 260
I'm on the second trans, warmed up or not its a grinding machine.
__________________
2011 Camaro 1SS LS3/TR6060,TSP 229/236, Kooks Headers/HF Cats, Flowmaster AT, Rotofab CAI, VMAX TB, Pulley,(464rwhp)12.39 @ 115
jtmiller92 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2011, 04:50 AM   #114
MillerTime
Blowin the doors off!
 
MillerTime's Avatar
 
Drives: A 2013 SS RS 6M SR
Join Date: Apr 2010
Location: Phoenix, AZ
Posts: 2,402
As jtmiller92 said even replacing the transmission isn't helping in some cases... sucks... hence why I'm driving a tahoe now....
__________________

2G1FS1EWXD9163847





MillerTime is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2011, 12:48 PM   #115
70Camaro2011
 
Drives: 70 Camaro 2011 Camaro 1976 Corvette
Join Date: Aug 2011
Location: NJ
Posts: 4
Same Crap

Just bought the 2011 2SS 6speed been driving stick all my life and couldn't figure out why it was grinding from 1st to 2nd.. Of course the one I test drove didn't do it but I wanted a different color and that one was in the showroom... Dam I only have 600 miles traded in a corvette and now I can't even get on this thing... Anyone know where to buy the carbon fiber synchro's I don't even care if I have to pay to have them installed need this fixed or car is a gonner..Back to corvette never had this issue before.. ALSO A NUMBER TO GM TO REPORT THE ISSUE CAN SOMEONE PLEASE PROVIDE THIS..
70Camaro2011 is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2011, 11:59 AM   #116
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,736
I'm sorry to hear you're also having this issue. You can call us at 1-800-222-1020. I hope that helps you.

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2011, 08:27 AM   #117
flem
 
Drives: old
Join Date: Oct 2010
Location: ohio
Posts: 189
tranny grind

same here, on second trans , not a bit better. i wish i never bought this car!! going with the new GT-500 shelby no troubles their!!! flem
flem is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2011, 08:40 AM   #118
OUTATIME
 
OUTATIME's Avatar
 
Drives: 2010 IOM 2SS/RS
Join Date: Oct 2008
Location: NJ
Posts: 601
The GT500 has the same transmission . . . with the same synchros, with the same blocker rings, with the same problems. Go check the Mustang forums.
OUTATIME is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2011, 09:04 PM   #119
piticu667
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Jun 2010
Location: Ontario in the commie North
Posts: 422
Quote:
Originally Posted by OUTATIME View Post
The GT500 has the same transmission . . . with the same synchros, with the same blocker rings, with the same problems. Go check the Mustang forums.
I was looking into the Challenger they have some serious syncros on their baby's stainless steel not the brass stuff GM uses.
So given the choice and assuming I will not be able to buy an import i would buy a dodge..
Most likely as as soon as I can sell my crappy camaro I will buy a real car like a BMW.
piticu667 is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2011, 04:00 PM   #120
SSGodin
 
Drives: 2011 Camaro 2SS/RS Package
Join Date: Sep 2011
Location: Jacksonville
Posts: 7
I'm actually having the exact same problem, it doesn't happen every time, and I don't think the Tranny Temp has much to do with it. Nor does the speed or the exact RPM. I've been driving stick since I started driving, and when shifting from 1st to second my 2011 2SS/RS grinds as well. I first noticed it at higher speeds, and attributed it to the fact that I wasn't 100% use to the Hirst that came factory installed, but after 2 weeks of driving the Camaro every day, it grinds when the tranny is both cold and warm, and the rpm's don't seem to matter exactly. Under 2000 I don't usually have a problem, but over that it's anyone's bet on if it's going to grind or not.

I also have had other Camaro owners try it, with the same results. My girlfriend's 2010 2SS/RS has the same problem at random intervals. So if anyone's gets their hands on the new synchro part number please post it so we can see if their's an easier fix then getting a new tranny and praying it doesn't grind.
SSGodin is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2011, 08:59 PM   #121
OrangeVert
"Catharine"
 
OrangeVert's Avatar
 
Drives: '11 2SS/RS LS-3 IOM/IO vert
Join Date: Mar 2011
Location: Southern NH
Posts: 1,752
No grinding at all with my 2011 SS TR6060, at least not yet. However, on the 1st to 2nd shift you have to pull hard to make sure it enages fully. Hopefully this will loosen up over time. Only 1,300 miles so far.
__________________
OrangeVert is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2011, 09:18 AM   #122
MickGIS
 
MickGIS's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS Black,White Stripes
Join Date: Nov 2009
Location: Centennial, CO
Posts: 78
Send a message via Skype™ to MickGIS
Quote:
Originally Posted by OrangeVert View Post
No grinding at all with my 2011 SS TR6060, at least not yet. However, on the 1st to 2nd shift you have to pull hard to make sure it enages fully. Hopefully this will loosen up over time. Only 1,300 miles so far.
Mine didn't grind at 1,300 miles either, started a few thousand miles later; hope GM fixed the problem on the production line so your new baby won't suffer from it.
MickGIS is online now   Reply With Quote
Old 10-07-2011, 10:46 PM   #123
toast
Toast
 
toast's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS
Join Date: Nov 2009
Location: Dallas, TX
Posts: 45
Very Frustrating

I have just over 4000 miles on my 2010 Camaro. It started to grind about 600 miles ago ... only under hard acceleration. It started happening on the drag strip. It was intermittent 10 t0 20 percent at first. It quickly began to happen more frequently. Within 20 or 30 passes it happened with every 1st to 2nd shift. My car is heavily modified. I am at 620 RWHP with a Magnacharger, headers, cam ... lots of other mods. My warranty was gone with 800 miles on the car.

I was absolutely not able to make a pass on the track anymore. ADM has replaced my transmission with an RPM Level VI transmission. It has carbon fiber locking rings in the synchros, 9310 output shaft and micro-polished gears (among other things). While we had the transmission out I replaced the stock clutch with a twin plate ZR1 clutch. I intend to take it to the 1/4 track this Sunday. I will update and let you all know if this completely solved the problem ... more to come ...
__________________
2SS/RS/M6 - 628 RWHP, 564 RWTQ
Magna Charger Supercharger - ADM Stage 2 Blower Cam - ADM Race CAI - Pfadt Solid Subframe Mounts
ADM Duel Fuel System - 60# Injectors - Pfadt Rear Trailing Arms, Tie Rods, Balance Sway Bar
Pfadt Engine Mounts and Diff Bushings
- 3.73 Gears - Line Lock - MGW Short Throw Shifter
ARH Headers with 3" catted X-Pipe - MagnaFlow 3" CatBack - RPM Level VI Transmission
Street Slayer Triple Clutch - NGK TR6 Spark Plugs - 160 degree thermostat - ADM Coil System
ADM Performance Custom Tune


toast is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2011, 10:34 AM   #124
chazysoccer11
 
chazysoccer11's Avatar
 
Drives: 2011 Chevrolet Camaro SS/RS
Join Date: Jul 2010
Location: Texas
Posts: 370
Same problem here, random grind 1-2 (not repeatable) I also get a grind while putting it in reverse, and I can reproduce the same grind over and over while putting it in reverse. Does not matter if tranny is at temp or is cold. Check my thread I started a while back.
__________________
2011 2SS/RS RJT M6.
PCTXHN Ordered 8/4/2010 Built 9/28/2010
chazysoccer11 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2011, 02:52 PM   #125
qniknam
Account Suspended
 
Drives: 13 ZL1 | 13 SRT GC | 13 SRT CHARGER
Join Date: Nov 2010
Location: Livermore, CA
Posts: 254
Mine has the problem randomly and the dealer doesn't give a shit, I've gone to 3 different dealers, they can't seem to reproduce the problem. So they refuse to even bother with it.
qniknam is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does the v6 have enough power? cstproductions Camaro V6 LLT Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 305 08-29-2012 09:27 PM
Camaro Product Manager - interview Moose 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 11 04-04-2012 06:10 PM
GM memo to dealers Moose 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 41 02-04-2010 07:33 PM
Official Camaro Convertible CONCEPT Press Release Tran Camaro Convertible Forum 12 11-18-2009 07:05 PM
Pedders Suspension Benchmark Track Testing and New Jersey Track Day Info@PeddersUSA.com USA - NY / NJ / PA 35 10-26-2009 05:20 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.