Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Anthony @ LG Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6)


Reply
 
Thread Tools
Old 01-16-2011, 03:02 AM   #71
jesserayjames


 
jesserayjames's Avatar
 
Drives: Drives a 2012 IOM 2SS/RS 6M
Join Date: Nov 2008
Location: South Jersey
Posts: 4,863
I was going to get a stick, sounds like the same problem I have with my present ride, which is a 2009 Dodge Challenger SRT8 6 speed, guess I will get the automatic, same stick trans, same problem........................................... .
__________________
CAMARO 2SS/RS 6M
jesserayjames is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2011, 01:37 PM   #72
Rick@RKT56
 
Rick@RKT56's Avatar
 
Drives: Corvette
Join Date: Jan 2011
Location: Maryland
Posts: 122
Quote:
Originally Posted by togtaker View Post
I have the 1st-2nd shift problem. I took to the dealer, they said shift slower. I called customer service, they told me to shift slower. I called Tremec they said that was GM blowing smoke. I sent a letter. They ordered my parts this week. They have a redesigned synchro, also replacing the blocker ring. Not easy to get them to do it, but you have to start with your dealer and keep moving up the chain until you get high enough for them to fix the problem.
Can you forward me the invoice/receipt when you have the trans repaired? I would like to see the updated gear/synchro to see exactly what it is. Thanks.
__________________
Rick@RKT56 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 05:42 PM   #73
Orange Krate
Not just any car!
 
Orange Krate's Avatar
 
Drives: Orange Krate DOB - 11/22/2010
Join Date: Oct 2009
Location: Simi Valley, CA
Posts: 1,842
UPDATE:
I have an appointment with my dealer on Friday to document my transmission issues. My dealer checked any/all TSBs regarding trans issues specifically for Camaros...NONE!

Whats up with that? People aren't reporting or they have modified their cars to void warranty??? Plenty of write ups about trans problems NOT to raise a red flag somewhere.
__________________

Simi Valley, CA
email: orangekrate2011@yahoo.com
Orange Krate is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 06:16 PM   #74
denster
 
denster's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro 2-SS
Join Date: Nov 2010
Location: Central Fl
Posts: 19
Just wanted to give an update about my ride. Sorry if this offends anyone with this issue, but since the dealership put a new trans in, I've had no issues. I can empathise with all you though, becuase I had the exact same issues from day 1. I took it to one dealer and they flat out lied to my face. It was disgusting. Took it somewhere else and they noticed the issue immediately. I'll leave everyone with one thought, make sure you report the problem to the GM customer service and file a complaint. It's up to everyone to get the problem documented.
denster is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2011, 10:25 PM   #75
Rick@RKT56
 
Rick@RKT56's Avatar
 
Drives: Corvette
Join Date: Jan 2011
Location: Maryland
Posts: 122
Very interesting. So you can perform high RPM shifts without grinding? Was the clutch/hydraulics replaced also?
__________________
Rick@RKT56 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 06:21 PM   #76
ponbigi
 
ponbigi's Avatar
 
Drives: 2011 CAMARO LS
Join Date: Sep 2010
Location: Chandler, AZ
Posts: 326
M
Quote:
Originally Posted by black11 View Post
I have the exact same problem. Seems to be much better when the tranny is warmed up. I've learned how to not shift it "too" fast and still make pretty quick shifts. it seems like it will grind when its forced a little too hard.

I'm waiting to see if GM ever releases any TSB for this before i get too worried about it. Tons of people have the same problem.
Dealer informed me after test run today when I reproduced the problem that It was probably the syncro he was going to lool up bulletins and seemed to recall there being one. I asked them to dig deep into the tranny to verify that that is the problem. Also regulator out on driver window replacing that as well. There is a tsb for that as well
ponbigi is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 06:26 PM   #77
dcoates
 
dcoates's Avatar
 
Drives: 2010 CAMARO 2SS/RS
Join Date: Apr 2010
Location: ARANSAS PASS TEXAS
Posts: 135
Just got informed from my dealer that it was gonna take 2 months to get the special tool to fix my transmission, after a little discussing of the payments i was making and going to ask for compensation, she called the GM rep. and they said just replace the thing!!!! dont screw around with trying To fix it!!!
I'm happier now!!!
__________________
2010 CAMARO 2SS/RS, M6, Yellow with Rally stripes, Borla factory exhaust....426HP YEE HAAHH...
dcoates is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2011, 01:42 PM   #78
ponbigi
 
ponbigi's Avatar
 
Drives: 2011 CAMARO LS
Join Date: Sep 2010
Location: Chandler, AZ
Posts: 326
I Heard back from the dealer on this today. They had to order some parts and plan to replace them (have not gotten what parts yet and change the tranny fluid) Apparently THERE IS a TSB on this issue now. I will get the TSB number as I have not seen it on here yet and post back when I get it.
ponbigi is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2011, 02:32 PM   #79
Rick@RKT56
 
Rick@RKT56's Avatar
 
Drives: Corvette
Join Date: Jan 2011
Location: Maryland
Posts: 122
Quote:
Originally Posted by ponbigi View Post
I Heard back from the dealer on this today. They had to order some parts and plan to replace them (have not gotten what parts yet and change the tranny fluid) Apparently THERE IS a TSB on this issue now. I will get the TSB number as I have not seen it on here yet and post back when I get it.
Please do post the TSB # and I'll post the details here.
__________________
Rick@RKT56 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2011, 02:43 PM   #80
c_LoW29


 
Drives: 2011 2SS/RS, 2010 Mustang GT
Join Date: May 2010
Location: Slidell, LA
Posts: 2,425
c_LoW29 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2011, 04:45 PM   #81
dcoates
 
dcoates's Avatar
 
Drives: 2010 CAMARO 2SS/RS
Join Date: Apr 2010
Location: ARANSAS PASS TEXAS
Posts: 135
I sure would like to see what is in that TSB for the shift problem!
__________________
2010 CAMARO 2SS/RS, M6, Yellow with Rally stripes, Borla factory exhaust....426HP YEE HAAHH...
dcoates is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2011, 03:21 AM   #82
6bloodychunks

 
6bloodychunks's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS SGM
Join Date: May 2010
Location: uniontown,PA
Posts: 787
i am very interested in the tsb # also.

im sick of this problem with mine too.
__________________
---2011 synergy green 2SS/RS---
09/27/2010 - (3800)
10/01/2010 - (4200)
10/09/2010 - (4800) Vehicle on final destination route
10/19/2010 - (5000) delivered to dealer
11/19/2010 - (6000) delivered to customer

6bloodychunks is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2011, 02:31 PM   #83
ponbigi
 
ponbigi's Avatar
 
Drives: 2011 CAMARO LS
Join Date: Sep 2010
Location: Chandler, AZ
Posts: 326
Still working on getting the TSB # but not sure if this will help and could use a little help on this one myself. They are replacing the following parts. FORK, RING SET (2), 2ND GEAR, SLEEVE AND OIL (ASSUMING TRANNY FLUID) Anyone with more knowledge then me care to take a stab at what those parts are (other than 2nd gear) and if I should be concerned and step it up to get a new tranny?
ponbigi is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2011, 03:22 PM   #84
adc174
 
Drives: 2010
Join Date: Aug 2010
Location: america
Posts: 120
i know the syncros and sycro rings were a big part of the problem with mine. they caused the gears to wear.... like i said i have no part numbers on anything cause after getting shafted from gm i had a rockland tranzilla built... i am taking legal matters to get some money back
adc174 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does the v6 have enough power? cstproductions Camaro V6 LLT Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 305 08-29-2012 10:27 PM
Camaro Product Manager - interview Moose 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 11 04-04-2012 07:10 PM
GM memo to dealers Moose 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 41 02-04-2010 08:33 PM
Official Camaro Convertible CONCEPT Press Release Tran Camaro Convertible Forum 12 11-18-2009 08:05 PM
Pedders Suspension Benchmark Track Testing and New Jersey Track Day Info@PeddersUSA.com USA - NY / NJ / PA 35 10-26-2009 06:20 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.