Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
PFYC
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons

Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons Bolt-Ons | Intakes | Exhaust

Reply
 
Thread Tools
Old 11-20-2010, 09:45 PM   #1
Nachos!!
Whos new car? NACHOS! HA
 
Drives: CGM 2SS/RS M6
Join Date: Jul 2009
Location: Haughton LA
Posts: 86
Put on JBA mids and got a light within 10 miles

Well I got my JBA mids with high flow cats on and got a check engine light in about 10 miles of running. Called onstar and got 3 different codes. What do these mean.
P0050
P0154
P0155
__________________
Nachos!! is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2010, 10:19 PM   #2
Hicompression
Rumbly Bumble Bee
 
Hicompression's Avatar
 
Drives: 2010 2SS Camaro
Join Date: Aug 2009
Location: DFW
Posts: 1,465
Those are all O2 sensor codes.

Either the cats in the midpipes are bad or you installed something wrong. I ran my JBA mids CEL free for as long as I had them on the car. I never threw any codes.

Disconnect the battery overnight, hook it back up in the morning and see if the codes come up again.
__________________
2010 RALLY YELLOW 2SS 6M
-OBX Longtubes FTW!
Hicompression is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2010, 10:24 PM   #3
spyderbuddy


 
spyderbuddy's Avatar
 
Drives: v6 rs inferno orange/inferno orange
Join Date: Mar 2010
Location: albany, ga
Posts: 2,553
just don't lock the trunk
__________________

Heritage Grill, Manual Shifter Boot, Paddle Shifters, Led Lighting, MBRP Exhaust tips, CNC Trottle Body, Trifecta Tune, Vararam Intake/Green Filter, Chevorlet door Sills, Trunk Black out and RX Catch Can/Breather Kit
spyderbuddy is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2010, 10:26 PM   #4
Hicompression
Rumbly Bumble Bee
 
Hicompression's Avatar
 
Drives: 2010 2SS Camaro
Join Date: Aug 2009
Location: DFW
Posts: 1,465
Quote:
Originally Posted by spyderbuddy View Post
just don't lock the trunk
Yeah, leave the trunklid open or you'll be crawling through the back seat to unlock it in the morning.
__________________
2010 RALLY YELLOW 2SS 6M
-OBX Longtubes FTW!
Hicompression is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2010, 10:42 PM   #5
Nachos!!
Whos new car? NACHOS! HA
 
Drives: CGM 2SS/RS M6
Join Date: Jul 2009
Location: Haughton LA
Posts: 86
They lady from onstar said that one had to do with the transmission and the other had to do with the fuel system. I dunno. As far as something being installed wrong, its pretty strait forward so Im all good in that department. Ill disconnect the battery and see what that does.
__________________
Nachos!! is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2010, 06:00 AM   #6
IndeedSS1


 
IndeedSS1's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS LS3
Join Date: Sep 2010
Location: Eastern MO
Posts: 3,804
All three of the codes have to do with the same sensor , Bank 2 sensor 1. Sensor 1 is a pre cat one that you really need working. It's got to be unplugged, if you took care when handling them during the install.
IndeedSS1 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2010, 06:50 AM   #7
v6sonoma


 
v6sonoma's Avatar
 
Drives: 2010 SS RS
Join Date: Jun 2009
Location: Providence, RI
Posts: 7,788
I'd say check that everything is tight. No leaks and plugs connected. Once everything's buttoned up try the battery disconnect and see how she drives.
__________________

Mods: BBK Intake, BBK LT's and High Flow Cats, Corsa Cat-back exhaust, Hurst short throw shifter, SLP skip-shift eliminator.

7/1/09 Placed order for IOM/IO int/ SS/RS 6M
9/26/09 Took delivery!
v6sonoma is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2010, 07:36 AM   #8
Fishdadddy

 
Fishdadddy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS ; 1970 Firebird Formula
Join Date: Jan 2010
Location: West Palm Beach
Posts: 1,267
Possible gasket leak issue? I have read about others having this problem also. I have the Solo's. Been on for months with no issues.
Fishdadddy is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2010, 09:12 AM   #9
Nachos!!
Whos new car? NACHOS! HA
 
Drives: CGM 2SS/RS M6
Join Date: Jul 2009
Location: Haughton LA
Posts: 86
Went back through everything and its all good. Everything is plugged in and no gasket leaks. I was very careful with the sensors when I was taking everything out. None of them got banged around or anything. I disconnected the battery last night so Ill hook it back up and see what ive got.
__________________
Nachos!! is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2010, 11:35 AM   #10
IndeedSS1


 
IndeedSS1's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS LS3
Join Date: Sep 2010
Location: Eastern MO
Posts: 3,804
Quote:
Originally Posted by Nachos!! View Post
Went back through everything and its all good. Everything is plugged in and no gasket leaks. I was very careful with the sensors when I was taking everything out. None of them got banged around or anything. I disconnected the battery last night so Ill hook it back up and see what ive got.
Good luck! Hope that takes care of it.
IndeedSS1 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2010, 12:10 PM   #11
Nachos!!
Whos new car? NACHOS! HA
 
Drives: CGM 2SS/RS M6
Join Date: Jul 2009
Location: Haughton LA
Posts: 86
Well I hooked it all back up and so far so good. Just drove it to church and back home and its not on yet. Hopefully it wont come back on.
__________________
Nachos!! is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2010, 05:24 PM   #12
MarylandSpeed



 
MarylandSpeed's Avatar
 
Drives: 2012 ZL1 & 2010 2SS/RS
Join Date: Jul 2009
Location: Maryland
Posts: 2,633
JBA's always will have a chance of throwing a code. It seems to depend more on the car than anything.
__________________
www.marylandspeed.com * 443-730-9428 * Great Prices and Experienced Service!

MarylandSpeed is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.