Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Nickey Chicago
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6)

V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6) Driveshafts | Differentials | Gears | Rearends | Clutch | Shifters

Reply
 
Thread Tools
Old 12-19-2010, 05:48 PM   #1
toasterfires
 
Drives: BMW 328i
Join Date: Apr 2010
Location: Tyngsboro, MA
Posts: 24
AY6 Not disengaging fully in cold weather

I have the AY6 Transmission (~13,000mi) and since the cold weather has arrived I noticed that it seems like the clutch engages just barely off of the floor. Up until the last few days I have just written it off as cold weather affecting the hydraulics in some way but tonight I could barely get the car into reverse in my driveway. After messing around with it a little bit I discovered that if you put the car in Neutral, pump the clutch 5 or 6 times quickly, then try and put it in gear it it goes in smooth as ever. Has anyone else had this issue? It also seems like the engagement point on the clutch has changed over time, on my motorcycle I could adjust this but I assume given the hydraulic clutch theres no adjustment for this in the Camaro?


As an aside, the camaro is my first car with a manual transmission however I have been driving motorcycles since before I could drive a car, and I can drive my friend's 5spd Jetta without any issues so I doubt theres been any operator error involved in this.


EDIT: Continuation of this problem here: http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?p=2673252 It made more sense for the continuation of this issue to live under Warranty Issues.

Last edited by toasterfires; 12-27-2010 at 05:39 PM. Reason: Added Link
toasterfires is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2010, 10:21 PM   #2
rolnslo
Rolling along...
 
rolnslo's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS SGM
Join Date: Mar 2008
Location: Houston, TX
Posts: 4,322
Have your dealer look at it. Sounds like there might be air in the line. My clutch behaved like that briefly right after I had my transmission replaced. Dealer took a look at it and re-bled the line. Haven't had a problem since...
__________________

#1: 2010 1LT/RS Victory Red M6 - July 2009-Oct 2011 (SOLD). #2: 2011 2SS/RS Synergy Green A6 - Oct 2011.....
rolnslo is offline   Reply With Quote
 
Reply

Tags
2lt, 6cyl, llt

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Window Indexing issue getting worse in cold weather. Rogue Leader Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 10 02-15-2010 11:53 PM
COLD COLD COLD Iroczlover Off-topic Discussions 41 12-10-2009 08:15 PM
Cold Weather Blues Prevention Magnacharger Install Specials at Livernois Motorsports! Andy@Livernois Forced Induction 4 12-09-2009 06:53 AM
Cold Weather Blues Prevention Camshaft Install Specials at Livernois Motorsports! Andy@Livernois V8 Bolt-Ons & Tunes 0 11-10-2009 05:41 PM
Cold Weather bprange USA - Great Lakes 10 08-05-2009 01:24 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.