Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Vector Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-01-2013, 05:56 PM   #126
Secret Squirrel
 
Secret Squirrel's Avatar
 
Drives: 2010 Black 2SS/RS SOLD
Join Date: Jan 2012
Location: Temecula, Ca
Posts: 465
Thieves at the dealership want to charge me $1700 to replace an oil pump that they know was already faulty. Unbelievable. I just made an appointment at the best performance shop in town here to have it replaced with a ported pump for $600 out the door.
__________________
Secret Squirrel is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2013, 05:24 PM   #127
Secret Squirrel
 
Secret Squirrel's Avatar
 
Drives: 2010 Black 2SS/RS SOLD
Join Date: Jan 2012
Location: Temecula, Ca
Posts: 465
So here's a question...What if it isn't the sensor, and it isn't the pump? What other possibilities?
__________________
Secret Squirrel is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2013, 02:48 AM   #128
Gen5SS
 
Drives: 2010 SS/RS 6 Spd Manual IOM
Join Date: Aug 2009
Location: North Las Vegas
Posts: 134
Add me to the list, happened on startup in the garage thankfully.
__________________
2010 2SS/RS, Kooks 1 7/8 LT, Kooks 3" Exhaust W/O Cats, CAI Intake and Scoop, Cam SullivanGM(SamCam) W/ Hardened PR, Dual Springs, Mcleod RXT Clutch, Hurst LL W/ Cruise Momentary, GM 3.91 gears, Nitrous Outlet kit W/150 Shot And Dedicated Fuel Cell(C16),BMR TA, Pfadt Drop, Diff Bushings, 1400hp DSS Axles, Solid Engine Mounts, Pedders Brake Lines, Razzi Body Kit, T-REX Phantom Grills (Black), W/ 627 WHP, 737 TQ
Gen5SS is online now   Reply With Quote
Old 07-16-2013, 09:54 PM   #129
Gen5SS
 
Drives: 2010 SS/RS 6 Spd Manual IOM
Join Date: Aug 2009
Location: North Las Vegas
Posts: 134
I installed the melling 10296 and I now have better oil pressure than I did before, they really should fix the sticking pressure relief valve issue on these pumps.
__________________
2010 2SS/RS, Kooks 1 7/8 LT, Kooks 3" Exhaust W/O Cats, CAI Intake and Scoop, Cam SullivanGM(SamCam) W/ Hardened PR, Dual Springs, Mcleod RXT Clutch, Hurst LL W/ Cruise Momentary, GM 3.91 gears, Nitrous Outlet kit W/150 Shot And Dedicated Fuel Cell(C16),BMR TA, Pfadt Drop, Diff Bushings, 1400hp DSS Axles, Solid Engine Mounts, Pedders Brake Lines, Razzi Body Kit, T-REX Phantom Grills (Black), W/ 627 WHP, 737 TQ
Gen5SS is online now   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 12:22 PM   #130
Chupacabra
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Nov 2013
Location: Baton Rouge
Posts: 1
Just happened to my 2010 Camaro SS for the third time friday. First two times it said no oil pressure it was under warranty, now this third time it is doing the exact same thing, but I'm past the bumper to bumper warranty. I hope they do the right thing and repair it free of charge as this is a known issue. Fingers crossed, I'll find out Monday morning.
Chupacabra is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 01:53 PM   #131
POWERFREAK
I.AM.
 
POWERFREAK's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS/M6
Join Date: Oct 2008
Location: NY
Posts: 2,360
Quote:
Originally Posted by Chupacabra View Post
Just happened to my 2010 Camaro SS for the third time friday. First two times it said no oil pressure it was under warranty, now this third time it is doing the exact same thing, but I'm past the bumper to bumper warranty. I hope they do the right thing and repair it free of charge as this is a known issue. Fingers crossed, I'll find out Monday morning.
It should be covered under your drivetrain warranty.
__________________
2010 R6P-2SS/RS/LS3 - IBM w/ silver rally stripes / UNDER CONSTRUCTION.

NY5thgen.com
POWERFREAK is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 06:12 PM   #132
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,538
Quote:
Originally Posted by Chupacabra View Post
Just happened to my 2010 Camaro SS for the third time friday. First two times it said no oil pressure it was under warranty, now this third time it is doing the exact same thing, but I'm past the bumper to bumper warranty. I hope they do the right thing and repair it free of charge as this is a known issue. Fingers crossed, I'll find out Monday morning.
Chupacabra,

Apologies to hear of the oil pressure concerns with your Camaro. I'd appreciate any updates you can provide regarding your service visit. If additional assistance is needed, feel free to let me know.

William R.
Chevrolet Customer Care
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2014, 10:44 PM   #133
tonyG
 
Drives: 2011 2SS/RS
Join Date: Sep 2013
Location: Kentucky
Posts: 24
I'm here to join the failed oil pump club! Really can't believe that at 12,500mi I'm already having problems. First the steering pump at 10k miles, now the oil pump issue. My car is stuck at a friends house and I won't be able to do anything until Monday morning. Drove it all day and seemed fine (although I wasn't laying attention to the oil psi) came home for about an hr started it up and I get the message "low oil pressure shut off engine" turned it off checked the oil and it was fine so I started it again and it ran fine but it seemed like the oil psi was slighter lower than normal. Got to my friends house, hung out for a few hrs and when I started it it gave me the message to shut down again. Left it alone and got a ride home...
tonyG is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2014, 09:13 AM   #134
Genersis 1000
 
Drives: 2010 LS black
Join Date: Apr 2014
Location: winslow maine
Posts: 1
what engines are having oil pump problem. Is it the V6
Genersis 1000 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2014, 12:35 PM   #135
tonyG
 
Drives: 2011 2SS/RS
Join Date: Sep 2013
Location: Kentucky
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by Genersis 1000 View Post
what engines are having oil pump problem. Is it the V6
I believe mainly the v8s. Based on a majority of post 10-11' models seem to be the issue I believe
tonyG is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2014, 01:10 AM   #136
WHAMMO

 
WHAMMO's Avatar
 
Drives: LS2 Fbody
Join Date: Apr 2012
Location: Canada
Posts: 848
They all have this problem; 2010-2013!! Corvette and Camaro. I read on a couple of forums ans bunch of 2013' had the no oil pressure issue. Its a serious problem. Melling oil pump FTW!!!
__________________
4th Gen SS/LS2 SB/LS3 heads/N20
WHAMMO is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GM's OLM & synthetic oils. duder4thgen Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing 1 03-24-2010 11:37 AM
The BEST Break for a new car. "very long" Darin Morgan General Automotive + Other Cars Discussion 346 02-04-2010 06:49 PM
Stock Injectors vs Magnuson Kit Injectors Mark-HD Forced Induction - V8 24 01-27-2010 08:04 PM
Camaro ls3 news...true or false? Dark Knight Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 74 06-05-2008 05:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.