Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Anthony @ LG Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Tuning / Diagnostics -- engine and transmission


Reply
 
Thread Tools
Old 04-19-2011, 09:47 PM   #1
Capthowdy

 
Capthowdy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS RS IOM
Join Date: Jun 2010
Location: Fort Lauderdale Fl
Posts: 1,048
Send a message via Yahoo to Capthowdy
SCT Firmware?

I am having problems uploading a custom tune with my SCT due to a firmware"Bug" according to SCT tech support....I have seen that there were a lot of these purchased recently and was wondering if anyone else was having problems with uploading tunes? or using the SCT in general? they say that they are working on a fix...I hope it does not take too long.....
__________________
THE "MENACE"
Capthowdy is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2011, 10:37 PM   #2
retired motorcop
 
Drives: 2011 Camaro 2SS
Join Date: Dec 2010
Location: High Point, NC
Posts: 38
I had a problem with the hand-held not being recognized by the computer software. SCT Tech did a remote connect to my computer and still could not get it to work. Ended up sending it to SCT for warranty repair. Got it back today, works great now. The repair sheet states that it needed a "firmware and tune revision" and "replaced board".
retired motorcop is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2011, 10:53 PM   #3
Capthowdy

 
Capthowdy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS RS IOM
Join Date: Jun 2010
Location: Fort Lauderdale Fl
Posts: 1,048
Send a message via Yahoo to Capthowdy
mine does all that fine....when I load the tune in my ecm it says "calculating check sums" for about a minute than says "tune flie corrupt"........"reload file" wich I didi with no luck....
I have all the latest updates and all........:(
__________________
THE "MENACE"
Capthowdy is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2011, 11:40 PM   #4
retired motorcop
 
Drives: 2011 Camaro 2SS
Join Date: Dec 2010
Location: High Point, NC
Posts: 38
Yeah, thats a different problem. Good luck with it! My experience with SCT Tech was very good!
retired motorcop is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2011, 05:51 AM   #5
Scott@Bjorn3D


 
Scott@Bjorn3D's Avatar
 
Drives: Kami, 2013 2SS LS3 Luvin
Join Date: Oct 2008
Location: Eufaula, Alabama
Posts: 6,357
Send a message via MSN to Scott@Bjorn3D
Yep tune file corrupt. Mine did it yesterday. Ted is aware of the issue and Ken at SCT and the gang are now aware and working on a fix. Hopefully in the next day or so since I finally decided to do the tune.
Scott@Bjorn3D is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2011, 01:20 PM   #6
Capthowdy

 
Capthowdy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS RS IOM
Join Date: Jun 2010
Location: Fort Lauderdale Fl
Posts: 1,048
Send a message via Yahoo to Capthowdy
Sct just called me to tell me they are into the code in firmware doing a fix as I type...
__________________
THE "MENACE"
Capthowdy is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2011, 06:28 PM   #7
smokescreen
 
smokescreen's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS
Join Date: Jul 2009
Location: Stafford, Va
Posts: 187
Cool beans...thanks for the update
__________________
Patience is not a virtue, it is a waste of time.
smokescreen is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2011, 08:45 PM   #8
MANNYS2SS/RS

 
MANNYS2SS/RS's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS,LS3
Join Date: Oct 2010
Location: South Florida
Posts: 1,164
[QUOTE] My SCT came in yesterday.
Went to upload my tune from Ted today and got the same "tune file is corrupt"........"reload file" message. Sent an email to Ted tonight.

Hope the fix comes out soon!


I had the same problem, but I called SCT Tech support and they were able to down load a new firmware. Teds tune is working great thank god.
MANNYS2SS/RS is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2011, 08:55 PM   #9
Capthowdy

 
Capthowdy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS RS IOM
Join Date: Jun 2010
Location: Fort Lauderdale Fl
Posts: 1,048
Send a message via Yahoo to Capthowdy
the fix is in I think...they say it worked with the 10,11 man 11auto...must still be a prob with the 10 auto...it was too late for my fix today.. I am first thing tomm...then they will update on the site to download firmware update fix I would think...
__________________
THE "MENACE"
Capthowdy is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2011, 08:58 PM   #10
SIMSS
 
Drives: SIM
Join Date: Jun 2010
Location: Va
Posts: 138
I had Ken call me and perform the firmware fix, tune was uploaded successfully! 2011 LS3.
SIMSS is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2011, 08:59 PM   #11
Capthowdy

 
Capthowdy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS RS IOM
Join Date: Jun 2010
Location: Fort Lauderdale Fl
Posts: 1,048
Send a message via Yahoo to Capthowdy
what was te problem?
__________________
THE "MENACE"
Capthowdy is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2011, 09:13 PM   #12
SIMSS
 
Drives: SIM
Join Date: Jun 2010
Location: Va
Posts: 138
I was getting the file tune corrupt and also an unable to load stock tune once the tuner was hooked up to the car's ECU.
SIMSS is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2011, 09:32 PM   #13
melbourne_ls1
 
melbourne_ls1's Avatar
 
Drives: 2011 2SS Red Jewel Tintcoat Vert
Join Date: Mar 2010
Location: Florida
Posts: 160
MANNYS2SS/RS,
What's the version on the new firmware?

Thanks.
melbourne_ls1 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2011, 09:33 PM   #14
Capthowdy

 
Capthowdy's Avatar
 
Drives: 2010 2SS RS IOM
Join Date: Jun 2010
Location: Fort Lauderdale Fl
Posts: 1,048
Send a message via Yahoo to Capthowdy
Quote:
Originally Posted by SIMSS View Post
I was getting the file tune corrupt and also an unable to load stock tune once the tuner was hooked up to the car's ECU.
I meant what did they do to fix it?
__________________
THE "MENACE"
Capthowdy is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Camaro SCT tune Vs HP TUNERS tune by Tampa Tuning Tampa Tuning Tuning / Diagnostics -- engine and transmission 21 02-08-2012 07:06 AM
SCT Custom Tune and What you need to get one JANNETTYRACING V8 Bolt-Ons & Tunes 78 04-18-2011 12:06 PM
SCT custom tunes and what you need to get one JANNETTYRACING V8 Bolt-Ons & Tunes 13 07-20-2010 04:06 PM
Need help with SCT X3 tuner... Fiftydriver Tuning / Diagnostics -- engine and transmission 3 07-12-2010 06:54 PM
BUY PARTS FROM ME GET TUNES FOR FREE SPECIAL JANNETTYRACING V8 Bolt-Ons & Tunes 91 05-28-2010 04:35 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.