Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
autoguy
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum

Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum All audio, video, bluetooth, nav, radar, and electronics discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 06-01-2011, 03:10 PM   #1
gow-92
 
Drives: 2013 2SS / RS
Join Date: Nov 2010
Location: StL
Posts: 22
XM radio reception problems?

I recently noticed very slight reception issues on any xm radio channel in my camaro with the premium BA sound system. It kinda sounds like bad streaming internet radio where I just miss a split second of a song. It tends to happen about 5 - 10 or so times during a given song. This occurs anytime, even when the car is at rest without any satellite obstructions anywhere around.

This only affects the xm channels, the FM / cd works just fine. I was wondering if anyone else noticed this? Maybe this is actually a problem with the feed that xm is sending up? If someone else can confirm that their XM is working fine or has the same issue, I would really appreciate it.
gow-92 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 02:19 PM   #2
gow-92
 
Drives: 2013 2SS / RS
Join Date: Nov 2010
Location: StL
Posts: 22
Figures, the day after I post this, the problem has gone away. lol
gow-92 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2011, 06:43 PM   #3
Tiny Adams
 
Tiny Adams's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro RS
Join Date: May 2011
Location: Dawsonville Georgia
Posts: 252
Gaps in reception on XM

I have had my car less than a month and it loses XM reception completely in the carport, under trees and when passing under power lines. Has anyone experienced that issue?
Tiny Adams is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2011, 09:07 PM   #4
Rock-It Man
376 cubic inches of fun
 
Rock-It Man's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS A6
Join Date: Jul 2010
Location: MA
Posts: 1,063
Yes, XM reception is poor in some of the more rural areas I drive in (not that Eastern Mass is all that rural), and is non-existent inside my garage.
Rock-It Man is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2011, 09:41 PM   #5
habunow1
 
habunow1's Avatar
 
Drives: 2010 Yellow 2SS, 2011 CG 1LT IPF SC
Join Date: May 2011
Location: Beaufort SC
Posts: 374
I had my car for 4 months now and did not renew the XM because I would lose about every 3 minutes on the way to and from work. Trees, Powerlines and something underground in this one spot everyday it cuts out completely. I enjoyed the channels but Beaufort, SC is not the best place for XM.
habunow1 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2011, 03:22 PM   #6
Nojoy33
 
Nojoy33's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: May 2011
Location: Astoria, OR
Posts: 36
My XM is intermittent also..Even running the Kenwood DNX 7140.
Nojoy33 is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2011, 08:43 AM   #7
nferno
nferno SSLS3
 
nferno's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS IOM
Join Date: Oct 2010
Location: SE MAss
Posts: 130
same here... I can not listen to a song with out it going out 2 to 3 times. so I would not renew for the same reason
nferno is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2011, 02:16 PM   #8
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,613
These types of reception issues could be caused by prolonged driving through a long tunnel or in parking garages may cause a brief loss of signal, while driving in extremely mountainous regions may cause a decrease in signal strength. If these are not the types of terrain or building that you encounter on your day to day driving I would suggest having the vehicle checked by your dealer. There may be something with the vehicle causing this issue. I hope that helps. If you do end up going to your dealer for anything let me know please!

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 12:42 PM   #9
micheller315
 
Drives: 2013 Camaro RS
Join Date: May 2013
Location: Texas
Posts: 10
I have had this same issue. While driving in town on a 7 lane road. Mine would cut out worse when going north, but I could turn around and go south and it was better. The dealer found that it is the painted antenna. The more metallic your paint the worse the reception.
micheller315 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 02:03 PM   #10
Caddyroger

 
Caddyroger's Avatar
 
Drives: 2011 RJT Camaro LT2 RS auto shift
Join Date: Dec 2011
Location: Washington state
Posts: 1,680
I had the same problem with XM. In a 20 mile test I did it with Xm and then sirius. About 10 miles was in wooded and a set of rail road tracks. The XM would lose signal about 12 times. I installed a sirius radio using the shark fin antenna and tested it on the same course. I lost signal about 10 times. I did the test again but using the sirius antenna and I only lost signal 3 times. I believe it the shark fin has some to with the reception
__________________
Caddy
Caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2013, 07:27 PM   #11
JimE

 
JimE's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/RS/1LE
Join Date: Apr 2010
Location: St Louis, MO
Posts: 2,236
Sunroof? I see this more often with the sunroof open (although not near as bad as the wifes Grand Prix). FM doesn't use the shark fin.


It's because the sunroof blocks the front of the shark fin.
__________________
Perm-a-grin in place.....

Last edited by JimE; 05-17-2013 at 07:42 PM.
JimE is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2013, 09:04 PM   #12
Badman24
 
Badman24's Avatar
 
Drives: 2SS Black W/GFX
Join Date: Nov 2011
Location: South Dakota (EAFB)
Posts: 102
I had a Saturn aura xr, the xm antenna was in front of the car. I never lost reception. Since buying the camaro I lose it in the garage, under bridges, and passing buildings. Today I notice that when the sunroof is open I even lose reception.
__________________
Badman24 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2013, 10:15 PM   #13
CHMSC
ROAD COURSE JUNKIE
 
CHMSC's Avatar
 
Drives: 2012 SS/RS LS3
Join Date: Oct 2012
Location: So Cal
Posts: 12,573
Yup mine goes out if I have the sunroof open all the way. I have noticed if you close the sunroof a little it works great.
__________________
CHMSC is online now   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 05:35 AM   #14
benji1997
 
benji1997's Avatar
 
Drives: 2013 IOM 2LT/RS M6
Join Date: Mar 2013
Location: Dartmouth, Ma.
Posts: 447
Send a message via Skype™ to benji1997
Quote:
Originally Posted by micheller315 View Post
I have had this same issue. While driving in town on a 7 lane road. Mine would cut out worse when going north, but I could turn around and go south and it was better. The dealer found that it is the painted antenna. The more metallic your paint the worse the reception.
OOOOPS!
benji1997 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pics of taken apart stock radio scuba264 Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 16 10-30-2012 07:15 AM
my dyno today(base for e85 tune) bmorecam Camaro V6 LLT Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 51 06-08-2011 11:35 AM
Vert XM Radio Reception Question jmm30534 Camaro Convertible Forum 6 04-07-2011 07:06 AM
How to repair radio mounts on 1968 camaro? SaintMike Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 1 04-06-2011 10:47 AM
1st and 2nd gear problems. 1SS 6M jnm2003 V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6) 6 08-17-2010 01:06 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.