Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
PFYC
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Other Generations > 4th Generation Camaros

4th Generation Camaros 1993-2002

Reply
 
Thread Tools
Old 03-09-2009, 01:08 PM   #1
almodovarjose
 
almodovarjose's Avatar
 
Drives: 2000 Camaro z28/ss
Join Date: Mar 2009
Location: west virginia
Posts: 15
Running Rough

Hello All

I have a 2000 Camaro SS and lately when I come to a stop the car feels like it wants to stall. I have change the spark plugs, Wires, and still the same. I took it to the nearest GM certify shop and after running a diagnose I was told it need it Injector #2 and #7 changed. So I told the dealer to order the parts and put them on. Two days later I get a call that they have already done the job but that the car remain the same and suggested I put another two injectors. I agreed since I want my car running. This time they said that i should also put injectors #1 and #6. As per the shop all four were put and I should come by and pick my car up. I went to pick up the car and the problem remains. Now the dealer refuses to fix it or give me my money back. I have also driven the car with the Mass flow sensor off but it still rides the same. Can someone give me advise on this. Is it possible that 8 injectors all go bad at once? :bangdesk::bangdesk::bangdesk::bangdesk::bangdesk:
almodovarjose is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2009, 06:57 PM   #2
MrCool
 
MrCool's Avatar
 
Drives: '95 Z28
Join Date: Jan 2009
Location: USA
Posts: 276
Maby it's somewhere in the ignition? Something that comes before the wires? (IDK what kind of ignition system the LS1 camaro has?). (Coil, opti,...?) IDK...

BTW...do you have any mods on it? (For future posts...)

Me randomly spitting out parts and stuff that come to my head:
fuel pump/filter
check for misfire - is the gap and stuff right?

found something similar here, check post #64
MrCool is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2009, 07:00 PM   #3
justmeron

 
justmeron's Avatar
 
Drives: 2010 camaro
Join Date: Nov 2008
Location: Northwest Indiana
Posts: 1,267
Send a message via AIM to justmeron
My car, not a camaro, did that once and it was the 02 censor. But I would think something this simple would have been found by the repair shop. Not a mechanic, wish I could help.
__________________
2010 2011 Chevrolet Camaro Faded Black Side Vent Highlight Decal Kit

Life is not like a box of chocolates, its more like eating a whole jar of jalapenos.... what you do today may burn your ass tomorrow!!!!
justmeron is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2009, 06:19 AM   #4
almodovarjose
 
almodovarjose's Avatar
 
Drives: 2000 Camaro z28/ss
Join Date: Mar 2009
Location: west virginia
Posts: 15
Thanks guys for the oppinions, I will check every hose and also re do the plugs. Only mods I got is cat back, Flowmaster (american thunder). I have been to atleast 7 different shops and most of them don't want to guess cuz there is no check engine light on. People tell me I should get on GMs back and try to get my 962.00 dollars back. Anyways broken or not I love my ride. Black SS convertible with red trimming. I will post some pictures. Is there anyone in the DC metro area that knows of any gatherings for this spring and summer? Let me know and I will meet with you guys. Chick Fil A over in Sterling VA host every Fridays and Saturdays starting in late march all the sport cars meet there and is very cool to see all the cars there. Same goes on in Charles Town West Virginia where I m from weekend meetings as well but a bit boring. Can't wait to go on my first cruise........Alex Chevrolet in Charles Town>>>>>
almodovarjose is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2009, 08:07 AM   #5
Mr Twisty


 
Mr Twisty's Avatar
 
Drives: the 2nd amendment home
Join Date: May 2008
Location: OK
Posts: 14,231
Ask the shop why they diagnosed it as bad injectors, what tests did they run? Might be able to eliminate some stuff baed on their tests.
__________________
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
-- Benjamin Franklin
Great Racing Quotes

"Never run out of real estate, traction and ideas at the same time."
"I was doing fine until about mid-corner when I ran out of talent."
"Don't brake until you see God, just don't meet him"
Mr Twisty is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2009, 12:30 PM   #6
almodovarjose
 
almodovarjose's Avatar
 
Drives: 2000 Camaro z28/ss
Join Date: Mar 2009
Location: west virginia
Posts: 15
At first he showed me some small computer attached under the hood and pointed out injectors 7 and 2. He told me that he did get some codes and thats how he knew it was the injectors. But he is being a pain in the behind and refusing to help. Now check this out, he originally said injectors 7 and 2 then he told me I should replace 1 and 6 also. But when I told him to write down which ones he changed so that I can later on put the other four. On the invoice he shows changing 1,4,5 and 7. So it looks like he never changed #2 or #6. What made him change his mind. I am so going to court over this s----.
almodovarjose is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2009, 12:41 PM   #7
Vash


 
Drives: 00 Blazer
Join Date: Aug 2008
Location: Texas
Posts: 5,128
Check for vac leaks too. It can screw up your mixture if air get's in.
Vash is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2009, 01:52 PM   #8
7CAMARO7
 
7CAMARO7's Avatar
 
Drives: Slow 4th gen
Join Date: Sep 2006
Location: showing you tail lights
Posts: 287
may be coils or o2s sense you've done everything else. did you clean your maf?

I'd get on that shops ass for a bullshit diagnosis too...
__________________

7CAMARO7 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2009, 01:56 PM   #9
radz28
Petro-sexual
 
radz28's Avatar
 
Drives: Ultra-Grin
Join Date: Oct 2006
Location: Crapramento, Crapifornia
Posts: 13,039
Quote:
Originally Posted by 7CAMARO7 View Post
may be coils or o2s sense you've done everything else. did you clean your maf?

I'd get on that shops ass for a bullshit diagnosis too...
They shouldn't charge you for something they didn't fix. I'd look toward some sort of agency in your state that regulates the auto' repair industry. Here in California, we have the Bureau of Automotive Repair. They hold all repair shops to high standards and are always seemingly willing to assist customer complaints and help get them squared away. I'd check to make sure your plugs and wires are tip-top. Are you getting any back-firing or anything?
__________________
"...What IS true: We anticipated that this would happen - we are never finished - and yes, Ford DOES deserve to win now and then. To think that GM can come out with a car to make ford throw in the towel is simply foolhardy..." - fbodfather
radz28 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2009, 05:17 PM   #10
Super83Z
 
Super83Z's Avatar
 
Drives: 1999 Z28 1983 Z28
Join Date: Nov 2008
Location: City of Champions,MA
Posts: 616
Check the hose coming off the passenger side of the throttle body that the PCV valve connects to. They commonly develop holes. Also whats your fuel pressure at? Seems like he was all over skipping around the injectors. Maybe its a dying fuel pump and he misdiagnosed it as injectors.
__________________
Current cars:
1983 Z28
1999 Z28
201x Z28?
Super83Z is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2009, 05:32 PM   #11
almodovarjose
 
almodovarjose's Avatar
 
Drives: 2000 Camaro z28/ss
Join Date: Mar 2009
Location: west virginia
Posts: 15
Hello Guys

I am doing everything you guys are telling me to do or check. So far I did find a small hole in one of the PCV hoses and replace with a non original until i get to the auto part store. It is still running the same but i will keep checking for other holes. I will clean the MAF tomorrow as well. I originally taught it was the plugs but they told me they checked that twice and that the job was well done. SORRY guys I did forget to mention that it is kind of backfiring. thank you all for the different ideas,, it sure does help.....
almodovarjose is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 04:04 PM   #12
7CAMARO7
 
7CAMARO7's Avatar
 
Drives: Slow 4th gen
Join Date: Sep 2006
Location: showing you tail lights
Posts: 287
also make sure your spark plug wires are plugged up tightly, 2 clicks on the coils and 1 on the plugs
__________________

7CAMARO7 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 04:32 PM   #13
Super83Z
 
Super83Z's Avatar
 
Drives: 1999 Z28 1983 Z28
Join Date: Nov 2008
Location: City of Champions,MA
Posts: 616
Are you getting any codes? How many miles?
__________________
Current cars:
1983 Z28
1999 Z28
201x Z28?
Super83Z is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2009, 10:43 AM   #14
almodovarjose
 
almodovarjose's Avatar
 
Drives: 2000 Camaro z28/ss
Join Date: Mar 2009
Location: west virginia
Posts: 15
No Check engine light on and no codes per some of the mechanics I took it to. As per Alex Chevrolet there were codes but I believe they just don't know whats really wrong with it. I think they were just guessing when they told me it was two injectors. My car has now 104K it is my daily driver and I commute 90 miles round trip 5 days a week.
almodovarjose is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2009, 08:00 PM   #15
Super83Z
 
Super83Z's Avatar
 
Drives: 1999 Z28 1983 Z28
Join Date: Nov 2008
Location: City of Champions,MA
Posts: 616
Have you checked the fuel pressure? How old is the fuel filter?
__________________
Current cars:
1983 Z28
1999 Z28
201x Z28?
Super83Z is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2009, 09:42 AM   #16
almodovarjose
 
almodovarjose's Avatar
 
Drives: 2000 Camaro z28/ss
Join Date: Mar 2009
Location: west virginia
Posts: 15
I have the car now for aprox 3 years and I never checked the fuel presure. Not sure how to have it done. But I will install a new one anyways. This might be a combination of problems but i will find it as I am willing to start rebuilding every hose and re do the plugs this time with AC Delco original parts instead of Auto Zone or Advance Auto Parts. Thanks
almodovarjose is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2009, 05:35 PM   #17
Super83Z
 
Super83Z's Avatar
 
Drives: 1999 Z28 1983 Z28
Join Date: Nov 2008
Location: City of Champions,MA
Posts: 616
Well before you tear out the fuel pump I would try a fuel filter and see if that does it. Yea AZ and advance are hit or miss, sometimes they have or can get the AC delco part though.
__________________
Current cars:
1983 Z28
1999 Z28
201x Z28?
Super83Z is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2009, 11:48 AM   #18
almodovarjose
 
almodovarjose's Avatar
 
Drives: 2000 Camaro z28/ss
Join Date: Mar 2009
Location: west virginia
Posts: 15
Hello Guys

Just want it to add more problems, My car blew the altenator for the 3rd time. I wonder if this is my problem all along. It is blowing the alternators every 13 months to be exact. First time it blew it was 1/2/2007 the second time was 2/16/08 and this time on 3/21/2009. How about that? Anyways I was so pissed I went to the GM dealer and almost walked out with a Cobalt SS. But ofcourse a camaro lover never gives up. I am planning on putting now a high voltage one and see if that helps. Maybe this is whats causing the misfire the engine knock and everything else. Anyways I finally download two pictures and posted them. Hope you guys like the ride although I have to repaint and do a bunch of stuff.
almodovarjose is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2009, 05:01 PM   #19
Super83Z
 
Super83Z's Avatar
 
Drives: 1999 Z28 1983 Z28
Join Date: Nov 2008
Location: City of Champions,MA
Posts: 616
Does your power steering pump leak? My Alt died because of my leaking power steering pump.
__________________
Current cars:
1983 Z28
1999 Z28
201x Z28?
Super83Z is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2009, 05:37 PM   #20
CamaroSpike23
Mr. Nitpicky
 
CamaroSpike23's Avatar
 
Drives: anything I can get my hands on
Join Date: Sep 2006
Location: anywhere and everywhere
Posts: 22,861
Send a message via Yahoo to CamaroSpike23
Quote:
Originally Posted by almodovarjose View Post
Hello Guys

Just want it to add more problems, My car blew the altenator for the 3rd time. I wonder if this is my problem all along. It is blowing the alternators every 13 months to be exact. First time it blew it was 1/2/2007 the second time was 2/16/08 and this time on 3/21/2009. How about that? Anyways I was so pissed I went to the GM dealer and almost walked out with a Cobalt SS. But ofcourse a camaro lover never gives up. I am planning on putting now a high voltage one and see if that helps. Maybe this is whats causing the misfire the engine knock and everything else. Anyways I finally download two pictures and posted them. Hope you guys like the ride although I have to repaint and do a bunch of stuff.
where were you getting your alternators at? what brand were you getting? what amperage/voltage rating were they?


Quote:
Originally Posted by Super83Z View Post
Does your power steering pump leak? My Alt died because of my leaking power steering pump.
......how bad of a leak?
__________________
Never race anything you can't afford to light on fire and push off a cliff
Quote:
Originally Posted by BowtieGuy View Post
Nobody makes CamaroSpike happy. You just disgust him a little less than other people.

Quote:
Originally Posted by Bulldogwinters View Post
Read that link that Spike posted, it'll tell you everything you need to know.
Quote:
Originally Posted by WheelmanSS View Post
Post count is truly an accurate measure of how cool someone is on the Internet.
Quote:
Originally Posted by Greg Norris View Post
I piss excellence
and fart awesomeness
Quote:
Originally Posted by BowtieGuy View Post
Nobody makes CamaroSpike happy. You just disgust him a little less than other people.
"You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Quote:
Originally Posted by Overflow View Post
But not all people were born awesome like you, Spike.
CamaroSpike23 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2009, 10:44 PM   #21
almodovarjose
 
almodovarjose's Avatar
 
Drives: 2000 Camaro z28/ss
Join Date: Mar 2009
Location: west virginia
Posts: 15
super83z you are right, the first time it went I notice that the altenator looked wet. After taking it to the mechanic he confirmed that the power steering main hose was leaking and it got to the altenator. The second time it was the whole pump that did it so I had to get a new pump and the case cuz the case was also bad. I even bought a new cap for it. This time there is only a bit of power steering fluid around the cap not sure why somehow the pump is making presure as if it wants to explode. I got a feeling that it could be my rack n pinion going bad. As for the altenators i get them at Advance Auto and they are I believe 102 AMPs. I am getting me a 200+ Amp altenator to see if that helps. That would still leave me with the presure coming out the power steering pump and maybe and electrical problem. I think is time to put the FOR SALE sign and get me the Fix Or Repair Daily car. Just kidding.
almodovarjose is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My 69 is Running Strong RichieFlorida 1st & 2nd Generation Camaros 24 04-05-2009 08:20 PM
LED tails, running lights mondain Cosmetics and Lighting Modification Discussions 13 02-16-2009 02:39 PM
SS IVER still running around the streets of Australia rolnslo Camaro Photos | Spyshots | Video | Media Gallery 12 10-29-2008 04:42 PM
Vid of V6/RS Running! fbird777 Camaro Photos | Spyshots | Video | Media Gallery 11 09-22-2008 10:17 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.