Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
BeckyD@RodgersChevrolet
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Cosmetics and Lighting Modification Discussions

Cosmetics and Lighting Modification Discussions External and Internal cosmetics modifications.

Reply
 
Thread Tools
Old 01-11-2012, 11:55 PM   #1
alini
 
alini's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro Synergy Series
Join Date: Mar 2011
Location: Las Vegas
Posts: 276
CCFL and back up sensors question

I have seen a few threads that say the CCFL Oracle afterburners interupt the reverse sensors. But dont see alot of detail, what do they mean by interupt? Do they quit working, does it only affect them when they are on? Are they just not accurate as before? I prefer the more solid look of the CCFL light
__________________
** The above post is by someone who is not an expert **
2005 GT Cruiser Black and Red 1 of 15
2011 White Synergy Series Camaro 1 of 500
alini is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 12:03 AM   #2
Inferno LSX
Supercharged LSX
 
Inferno LSX's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS Black/Carbon Fiber
Join Date: Dec 2010
Location: City of Angels
Posts: 6,629
Quote:
Originally Posted by alini View Post
I have seen a few threads that say the CCFL Oracle afterburners interupt the reverse sensors. But dont see alot of detail, what do they mean by interupt? Do they quit working, does it only affect them when they are on? Are they just not accurate as before? I prefer the more solid look of the CCFL light
Wow more people are experiencing this? When I called AAC the tech acted as if I was making it up. At night time when the halos are on and I put the car in reverse the back up sensors beep two or three times then stop. On the dash message comes up saying service parking assist.
__________________
Inferno LSX is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 12:05 AM   #3
Ivan @ Southwest Speed

 
Ivan @ Southwest Speed's Avatar
 
Drives: '10 2SS/RS, '96 Z28
Join Date: May 2009
Location: Rio Rancho, NM
Posts: 11,864
Woah...new to me. Hadn't heard this before but anything is possible.

CCFL is going to act like a Flourescent Light Tube. When RFI hits it, there may be some irregularities in the illumination for milliseconds. Enough to see with the human eye though.

Most likely since there is a small RF Signal that emits from the backup sensors when in use.

I've never heard or seen this, but I reckon it's very possible.

The CCFLs give a nice soft glow, but honestly, the SMDs (from 10 feet out) look pretty darn great!!

Plus they will most likely last longer than the CCFLS.....our experience.

Get at us when you need them.
Ivan
Ivan @ Southwest Speed is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 12:09 AM   #4
Inferno LSX
Supercharged LSX
 
Inferno LSX's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS Black/Carbon Fiber
Join Date: Dec 2010
Location: City of Angels
Posts: 6,629
I think I've tried all I can think of. I've moved the inverter inside the trunk and wrapped them in tin foil. Nothing has helped. Not sure how many car have parking assist and CCFL halos. Probably a very small number.
__________________
Inferno LSX is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 12:18 AM   #5
alini
 
alini's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro Synergy Series
Join Date: Mar 2011
Location: Las Vegas
Posts: 276
Quote:
Originally Posted by Inferno LS3 View Post
Wow more people are experiencing this? When I called AAC the tech acted as if I was making it up. At night time when the halos are on and I put the car in reverse the back up sensors beep two or three times then stop. On the dash message comes up saying service parking assist.
I dont have them yet, I am asking because I have seen a half a dozen threads that have mentioned issues but not with any detail. So I'm trying to find out how bad it is before I buy
__________________
** The above post is by someone who is not an expert **
2005 GT Cruiser Black and Red 1 of 15
2011 White Synergy Series Camaro 1 of 500
alini is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 12:57 AM   #6
Inferno LSX
Supercharged LSX
 
Inferno LSX's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS Black/Carbon Fiber
Join Date: Dec 2010
Location: City of Angels
Posts: 6,629
Nothing bad. Your parking assist won't work at night time.
__________________
Inferno LSX is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 12:12 PM   #7
camarohwk23
Camaro5line
 
camarohwk23's Avatar
 
Drives: 2012 Synergy Series 2SS/RS
Join Date: Aug 2012
Location: Harlingen, TX
Posts: 166
So that is the problem??? I've had the CCFL afterburners for about a month and my parking assist stopped working ever since. I check my configuration settings and it states it is on but nothing works. Ive disconnected my battery for hours and nothing. Same problem. Wish i saw this before I purchased my afterburners.

**So just did a quick check after checking on the forums. During the day with my lights off the parking assist works fine. As soon as I turn on my lights though the parking assist switches to off. So I have come to the conclusion that it must be the afterburners. Now I need to find a solution to this problem ASAP.**

Last edited by camarohwk23; 05-11-2013 at 12:49 PM. Reason: testing
camarohwk23 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 01:48 PM   #8
midnightwarrior
Its so hard
 
midnightwarrior's Avatar
 
Drives: 2010 SS, 2009 Yamaha Warrior
Join Date: May 2012
Location: San Antonio
Posts: 261
Is the parking assist IR? It doesn't take much to jack up an IR signal.
midnightwarrior is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 08:23 PM   #9
Inferno LSX
Supercharged LSX
 
Inferno LSX's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS Black/Carbon Fiber
Join Date: Dec 2010
Location: City of Angels
Posts: 6,629
Solution is back up camera. I never did find a fix for it and I've just dealt with it. I've unplugged the CCFL inverters at night and put the car in reverse and the parking assist works normal.
__________________
Inferno LSX is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 02:09 AM   #10
midnightwarrior
Its so hard
 
midnightwarrior's Avatar
 
Drives: 2010 SS, 2009 Yamaha Warrior
Join Date: May 2012
Location: San Antonio
Posts: 261
What color ccfl is everyone using that's having this problem?
midnightwarrior is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2013, 03:09 PM   #11
camarohwk23
Camaro5line
 
camarohwk23's Avatar
 
Drives: 2012 Synergy Series 2SS/RS
Join Date: Aug 2012
Location: Harlingen, TX
Posts: 166
The only color that CCFL's come in. They are the same color as your standard brake lights.
camarohwk23 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CCFL Afterburner Taillights Install Question Don O Camaro DIY & HOW-TO instructions & discussions 42 07-09-2012 08:32 PM
CCFL Tail Lights The Shadoww Cosmetics and Lighting Modification Discussions 8 05-01-2012 01:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.