Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Solo Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6)

V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6) Driveshafts | Differentials | Gears | Rearends | Clutch | Shifters

Reply
 
Thread Tools
Old 09-04-2011, 05:49 PM   #1
PercyJWellingtonIII
Account Suspended
 
Drives: pontiac
Join Date: Feb 2011
Location: Md
Posts: 1,512
Transmission failed!

Well it didnt totally fail but it willl not go in 1st gear. 1st gear position is locked out. All other gear postions are fine. V6 manual. Anyone familiar with this issue.
Its going in the shop Tue morn. Still under warranty. I hear other people complain that these foreign Aisin trans. are crap and don't hold up. Whats up with that? Why would GM sacrifice these cars with a junk trans. my car has just over 8k mi and has been perfect until now. Its a 2011.
PercyJWellingtonIII is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2011, 05:51 PM   #2
bajamoon


 
bajamoon's Avatar
 
Drives: 2014 Subaru WRX
Join Date: Mar 2011
Location: Whittier CA
Posts: 13,758
Sorry to hear about the tranny and hope GM does something about. Ford, Gm, Land rover all use Asian tranny's because it's cheaper. It sucks.
bajamoon is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2011, 09:35 AM   #3
Aries240SS
 
Drives: 2011 1SS RS Camaro, 1995 LSX 240SX
Join Date: Mar 2011
Location: Austin, TX
Posts: 306
sounds like the pressure plate bolts went. Some people are having this issue, but most are only having the 2nd gear grind/bind issue.
Aries240SS is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2011, 09:54 AM   #4
Hennesseyrgv
CAMARO5LINE FOUNDER
 
Hennesseyrgv's Avatar
 
Drives: Hennessey HPE650
Join Date: Oct 2010
Location: LOS FRESNOS TX
Posts: 964
My car, when I am about 6500 rpm and need to shift to 5th gear , it doesn't go in , when I am cruising in the city I don't have that problem , it does go in from 4th to 5th.
Hennesseyrgv is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2011, 11:43 AM   #5
PercyJWellingtonIII
Account Suspended
 
Drives: pontiac
Join Date: Feb 2011
Location: Md
Posts: 1,512
Quote:
Originally Posted by Aries240SS View Post
sounds like the pressure plate bolts went. Some people are having this issue, but most are only having the 2nd gear grind/bind issue.

All of the other gears are fine. Just wont go in first. Do you know any links on the net regarding this.
PercyJWellingtonIII is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2011, 01:35 PM   #6
SC2150
Account Suspended
 
Drives: 2012 Camaro RS, RX supercharged
Join Date: Dec 2009
Location: Bradenton, FL
Posts: 6,077
Bent shift fork......
SC2150 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2011, 01:50 PM   #7
SamHouseIII
I Carry!
 
SamHouseIII's Avatar
 
Drives: 2013 CRT ZL1
Join Date: Jul 2011
Location: Fletcher, Ok
Posts: 2,616
Can you shift when the car is not running?
SamHouseIII is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2011, 07:14 PM   #8
PercyJWellingtonIII
Account Suspended
 
Drives: pontiac
Join Date: Feb 2011
Location: Md
Posts: 1,512
Quote:
Originally Posted by SamHouseIII View Post
Can you shift when the car is not running?

No.
PercyJWellingtonIII is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2011, 07:19 PM   #9
John Deere Boy
I bleed green
 
John Deere Boy's Avatar
 
Drives: '11 2SS/RS LS3
Join Date: Sep 2009
Location: Centerville, Indiana
Posts: 454
Years ago I had a 4-speed get stuck in gear. I opened up the case (it had an access panel on top) and popped it out of gear with a screwdriver, and it's worked fine ever since. Maybe you'll get lucky when you get it apart.
__________________

2011 2SS/RS LS3. Delivered 4/18/11. Solo Axle-back with J-pipes and quads, 35% tint, Yellow trim kit, Showstopper sidemarkers, babied garage queen.
2006 Silverado 3500 6.0, 1993 Pontiac Bonneville SSE
John Deere Boy is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2011, 07:35 PM   #10
PercyJWellingtonIII
Account Suspended
 
Drives: pontiac
Join Date: Feb 2011
Location: Md
Posts: 1,512
Quote:
Originally Posted by John Deere Boy View Post
Years ago I had a 4-speed get stuck in gear. I opened up the case (it had an access panel on top) and popped it out of gear with a screwdriver, and it's worked fine ever since. Maybe you'll get lucky when you get it apart.

Hope so, dropping it off tommorrow.
PercyJWellingtonIII is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2011, 09:24 PM   #11
Jcobra

 
Jcobra's Avatar
 
Drives: 2010 2ss/rs M6
Join Date: Nov 2010
Location: Il
Posts: 926
My SS locked into neutral and it turned out to be the 1-2 synchros were broke. I have a thread on it in this section.
Jcobra is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2011, 02:19 PM   #12
PercyJWellingtonIII
Account Suspended
 
Drives: pontiac
Join Date: Feb 2011
Location: Md
Posts: 1,512
Transmission Failed ...Update



Took it into the shop today. 1st gear was still locked out when he drove from the checkout line to the service bay...then...it became unstuck by itself! He took off the console and all was fine, checked for error codes...non found. Checked TSB's and non found in my vin# build. Fluid was fine. They contacted GM and they had no notice of this issue but GM told them to change the fluid anyway just to be sure. Sched. to go back next week so they can change the fluid because they didnt have it in stock. Drove it home and it performed flawlessly.
Bottom line...Reason unkown. Back in love with my Camaro.
PercyJWellingtonIII is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2011, 02:29 PM   #13
motorhead
bars suck
 
motorhead's Avatar
 
Drives: ZL1
Join Date: Sep 2009
Location: central, Pa
Posts: 7,803
Quote:
Originally Posted by PercyJWellingtonIII View Post


Took it into the shop today. 1st gear was still locked out when he drove from the checkout line to the service bay...then...it became unstuck by itself! He took off the console and all was fine, checked for error codes...non found. Checked TSB's and non found in my vin# build. Fluid was fine. They contacted GM and they had no notice of this issue but GM told them to change the fluid anyway just to be sure. Sched. to go back next week so they can change the fluid because they didnt have it in stock. Drove it home and it performed flawlessly.
Bottom line...Reason unkown. Back in love with my Camaro.
I wouldn't be jumping for joy just yet. Problems don't just fix themselves.
motorhead is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Acronyms? KEEP RT Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 20 03-11-2011 09:57 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.