Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
BeckyD@RodgersChevrolet
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum

Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum All audio, video, bluetooth, nav, radar, and electronics discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 04-18-2009, 08:35 PM   #1
Vash


 
Drives: 00 Blazer
Join Date: Aug 2008
Location: Texas
Posts: 5,128
Do the head units have a Subwoofer out?

Do the head units have a Subwoofer preamp output?

Figured I would just ask the question and see if anyone knows.
Vash is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2009, 09:36 AM   #2
ZZcamaro


 
Drives: 2SS w/ ZZ427 Package!!
Join Date: Oct 2008
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 2,706
I do not think so.....But, there should be somethign prewired to the rear where the optional subwoofers can go. I would think it is prewired as most cars use only one wire harness. Somebody will just have to identify where that is. And with the battery in the trunk, the subwoofer shoudl be an easy install!
ZZcamaro is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2009, 11:26 AM   #3
TAG UR IT
www.Camaro5store.com
 
TAG UR IT's Avatar
 
Drives: THRSS #2 / CGM#1
Join Date: Jul 2006
Location: SA, Texas
Posts: 26,225
I think there is a pre=amp output. I heard someone saying it was in the trunk. We'll just have to wait and see.
__________________
The build of THRSS #2
TAG UR IT is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2009, 11:53 AM   #4
MTron
 
Drives: 99 Grand Prix
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto
Posts: 334
Quote:
Originally Posted by TAG UR IT View Post
I think there is a pre=amp output. I heard someone saying it was in the trunk. We'll just have to wait and see.
that would be a dream come true. From what i have read about the BA system it seems to have great sound quality, and decent volume levels, so adding a nice sub and amp in the trunk to boost the bass a bit would be super easy if there is a per-amp sub output back there
MTron is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2009, 10:23 PM   #5
ZZcamaro


 
Drives: 2SS w/ ZZ427 Package!!
Join Date: Oct 2008
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 2,706
The question is....would that pre-out be full or sub only? Sub only I would think...Although I would like to be able to find and replace the factory amp on the BA system
ZZcamaro is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2009, 02:35 PM   #6
SSCamaro2010
 
SSCamaro2010's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1ss/rs
Join Date: Mar 2009
Location: Kenosha/wi
Posts: 264
when i ordered my car i left my 1ss sound system stock, i didnt order the BA one, will the stock sound system still have Subwoofer preamp output??
SSCamaro2010 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 08:43 AM   #7
69Firebird
 
69Firebird's Avatar
 
Drives: 2010 Black 2SS/RS LS3
Join Date: Mar 2008
Location: Boston
Posts: 275
Has anyone with a 2SS or 2LT been able to Confirm if there are pre-out hookups in the trunk?
If so is there also an accessory feed to turn your amp on and off?

I have two 12's and an Amp ready to go in, it would be awesome if there is already wiring in place.
__________________

Delivered 8/4/09: Black on Black 2SS/RS, LS3, CGM Stripes, Polished Upgrade

K&N Typhoon Intake, Stainless Works 3" Catback w/ S-Tube Turbo Mufflers
69Firebird is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 09:19 AM   #8
Camar0wn3d
formerly "wh0rsep0wer"
 
Camar0wn3d's Avatar
 
Drives: 2010 1SS RS CGM
Join Date: Oct 2008
Location: Myrtle Beach, SC
Posts: 483
I read on another post that the cigarette lighter 12V outlet is switched by the ignition. I plan on piggybacking off that and running wire to the trunk to get my remote lead for the amp.

+1 would love to get an answer on the pre-amp outs though.
__________________
2010 1SS/RS - CGM/Gray Interior - M6
SOLD (stupid recession)
Kooks 1 7/8" headers, Solo Mach-X, Vararam.

2012 2LS - I'm back in BLACK!
Camar0wn3d is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 01:24 PM   #9
Gentry78
HOOK'EM
 
Gentry78's Avatar
 
Drives: 97 c1500/92 olds
Join Date: Oct 2008
Location: Texas
Posts: 5,283
i already asked this in another thread and this is the best anwser i got so far

Quote:
Originally Posted by mcernik View Post
Well I ripped the trunk apart.
On the left side is what appears to be an amplifier.
On the right side is a small fuse panel.

There may be a switched power in that panel, I forgot to look, I was busy looking for some kind of harness to plug into but found nothing.

I talked to a service tech at my dealership this morning and he said they have really no info on the addon sub/amp package or even a service manual on the Camaro yet.

So for now it looks like the only way to do it is a Hi-Low converter off the rear speakers.
Gentry78 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2009, 01:35 AM   #10
CWI
Helping Build America
 
CWI's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS,LS3 2013 Duramax 3500HD
Join Date: Aug 2008
Location: Nationwide
Posts: 3,736
It would just be too damn easy if there were a switched 12V and pre out wires. I hope they are there though.

At least we know it's easy and convenient to get the power from the battery.
__________________
Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "Holy shit, what a ride!"
CWI is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2009, 08:16 AM   #11
Rogue Leader
Iatefiberglassinsulation
 
Rogue Leader's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS M6
Join Date: Oct 2008
Location: Long Island
Posts: 3,590
There is no way they are offering this dealer installed sub woofer box option without some way for the dealers to easily hook it up. Before anyone cuts any wires I suggest we wait till a service manual shows up somewhere, or even better, the sub box and instructions show up.
__________________
I'm Brick Tamland. People seem to like me because I am polite and I am rarely late. I like to eat ice cream and I really enjoy a nice pair of slacks. Years later, a doctor will tell me that I have an I.Q. of 48 and am what some people call mentally retarded.

2010 Chevrolet Camaro SS - Daily Driver
2008 Chevy Silverado 2500 HD LT 6.0 - Tow Vehicle
1993 Volkswagen Fox - Race Car (yes seriously)

"Like" my race team on Facebook: http://www.facebook.com/farfrumwinnin
Rogue Leader is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2009, 08:43 PM   #12
JDBeck23

 
Drives: 2010 Camaro, 2SS/RS
Join Date: May 2009
Location: King George, Va
Posts: 877
if there is a pre-amp and power hook up in the trunk... I'll kiss the ugliest woman working on the Oshawa line! I've always wondered why car manufacturers havent started doing this!

And to top it off, those who like the look of the factory headunit can easily add a subwoofer and keep the factory head unit, everybody wins!
__________________

2010 2SS/RS CGM
American Racing Headers, Magnaflow axle back, Roto-Fab CAI, Audio Integrations Sub box, Alpine Type R 10, Alpine MRP-500 amp, Pro Clips iPhone Mount
JDBeck23 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 01:22 AM   #13
Gentry78
HOOK'EM
 
Gentry78's Avatar
 
Drives: 97 c1500/92 olds
Join Date: Oct 2008
Location: Texas
Posts: 5,283
why do so many people think there will be everything in the trunk, that makes no since all that means is extra wires and components, that will cost more that GM ain't gonna spend and be a waste for the majority of the public that will new touch the system. i'm pretty positive were going behind the dash for the signal if its even there, if not its real easy to to hook up a line level converter, or use the high level inputs with low pass filter on the amp but not recommended
Gentry78 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 01:58 AM   #14
Supermans
Camaro & Stang Enthusiast
 
Supermans's Avatar
 
Drives: 2011 Mustang 5.0 in Kona Blue
Join Date: Mar 2008
Location: Miami
Posts: 4,757
Someone who own a camaro, please let us know about the standard sound and BA upgrade in all models...
__________________
Bought my Camaro from Eric Hall(817) 421-7266
Supermans is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 01:59 AM   #15
Tal
 
Drives: Old
Join Date: Sep 2008
Location: OK
Posts: 727
Quote:
Originally Posted by Gentry78 View Post
why do so many people think there will be everything in the trunk, that makes no since all that means is extra wires and components, that will cost more that GM ain't gonna spend and be a waste for the majority of the public that will new touch the system. i'm pretty positive were going behind the dash for the signal if its even there, if not its real easy to to hook up a line level converter, or use the high level inputs with low pass filter on the amp but not recommended
It's because of the dealer installed sub GM has planned, it makes sense that they would run a few wires back there at the factory to keep the dealer installs easy and trouble free. Installing extra speaker/power wiring can be much more efficient in man-hours when it's part of the factory assembly even if a relatively low percentage of buyers opt for the sub. Wire isn't terribly expensive and it's easy enough to offset the cost of a lot wires with what they'll be charging for the 'GM' subwoofer.

Quote:
Originally Posted by Supermans View Post
Someone who own a camaro, please let us know about the standard sound and BA upgrade in all models...
Seems a bit off-topic for this thread, there are already a few other threads discussing/comparing the standard and BA speakers though.
Tal is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 02:02 AM   #16
Supermans
Camaro & Stang Enthusiast
 
Supermans's Avatar
 
Drives: 2011 Mustang 5.0 in Kona Blue
Join Date: Mar 2008
Location: Miami
Posts: 4,757
Quote:
Originally Posted by Tal View Post
It's because of the dealer installed sub GM has planned, it makes sense that they would run a few wires back there at the factory to keep the dealer installs easy and trouble free. Installing extra speaker/power wiring can be much more efficient in man-hours when it's part of the factory assembly even if a relatively low percentage of buyers opt for the sub. Wire isn't terribly expensive and it's easy enough to offset the cost of a lot wires with what they'll be charging for the 'GM' subwoofer.
However can someone acknowledge this or deny this who has a Camaro? I can't believe this info is still something nobody seems to know about still.. Furthermore wether or not ordering the BA upgrade matters or not...
__________________
Bought my Camaro from Eric Hall(817) 421-7266
Supermans is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 02:12 AM   #17
Tal
 
Drives: Old
Join Date: Sep 2008
Location: OK
Posts: 727
Quote:
Originally Posted by Supermans View Post
However can someone acknowledge this or deny this who has a Camaro? I can't believe this info is still something nobody seems to know about still.. Furthermore wether or not ordering the BA upgrade matters or not...
Most people aren't going to be in a hurry to fiddle around figuring out where any such wiring is or isn't until GM gets the sub upgrade for sale since it's install directions should make it clear what we have to work with. Mcernik is the only one anywhere that's really looked much at all so far (at least that I've seen post about it anywhere). I do understand your standard vs BA stereo question a bit better now but I wouldn't hold your breath waiting on any solid answers. The subwoofer isn't supposed to require the BA system though and I doubt GM would want to have two seperate install procedures but that's just logical speculation which may or may not correspond to GM's logic.
Tal is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 02:26 AM   #18
JDBeck23

 
Drives: 2010 Camaro, 2SS/RS
Join Date: May 2009
Location: King George, Va
Posts: 877
There's a similar thread where an owner could not find an open "harness" in the trunk. But noted that there was what looked like a factory stereo amp and a small fuse box on different sides of the trunk. If it is in fact the factory stereo amp, then it would be very easy for GM to make a harness that splits the appropriate signals off for use with the MTX sub upgrade.
__________________

2010 2SS/RS CGM
American Racing Headers, Magnaflow axle back, Roto-Fab CAI, Audio Integrations Sub box, Alpine Type R 10, Alpine MRP-500 amp, Pro Clips iPhone Mount
JDBeck23 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 01:07 AM   #19
Rob916
 
Drives: Non GM products. hehe
Join Date: May 2009
Location: Elk Grove, CA
Posts: 1
I just installed an Arc Audio KS 500.1 amplifier and Arc audio 12" sub in a dual aeroport box today and I will say that it was very easy to work with. The Boston Acoustics amplifier was in the trunk behind the panel to the left hand side behind the left tail light. The BA setup has a full range output for the front speakers and bi-amplified outputs for the rear 6x9's (separate high and low frequency speaker outputs). I tagged a Peripheral LOC to the low frequency outputs. You can tag the factory amp turn on for the remote wire, it is a white wire on the very end plug. Overall it was very installer friendly as the battery was also in the trunk. Next week the vehicle is coming back and I am removing the Peripheral LOC and installing an Arc Audio summing LOC, installing a 4 channel Arc amplifier to go along with the KS 500.1 and changing out the front components and rear 6x9's.
Rob916 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 06:24 AM   #20
Lovestanda
Large Member
 
Lovestanda's Avatar
 
Drives: Yugo SS
Join Date: Apr 2009
Location: South Jersey
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by Rob916 View Post
I just installed an Arc Audio KS 500.1 amplifier and Arc audio 12" sub in a dual aeroport box today and I will say that it was very easy to work with. The Boston Acoustics amplifier was in the trunk behind the panel to the left hand side behind the left tail light. The BA setup has a full range output for the front speakers and bi-amplified outputs for the rear 6x9's (separate high and low frequency speaker outputs). I tagged a Peripheral LOC to the low frequency outputs. You can tag the factory amp turn on for the remote wire, it is a white wire on the very end plug. Overall it was very installer friendly as the battery was also in the trunk. Next week the vehicle is coming back and I am removing the Peripheral LOC and installing an Arc Audio summing LOC, installing a 4 channel Arc amplifier to go along with the KS 500.1 and changing out the front components and rear 6x9's.

Can you give us an idea of cost? Great post by the way!!
Lovestanda is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 03:14 PM   #21
MTron
 
Drives: 99 Grand Prix
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto
Posts: 334
pics!!????
MTron is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 04:57 PM   #22
kdoske
Waiting For My 1SS/RS SIM
 
kdoske's Avatar
 
Drives: Sold My Lancer, now carless :/
Join Date: Apr 2009
Location: louisiana
Posts: 950
Quote:
Originally Posted by Rob916 View Post
I just installed an Arc Audio KS 500.1 amplifier and Arc audio 12" sub in a dual aeroport box today and I will say that it was very easy to work with. The Boston Acoustics amplifier was in the trunk behind the panel to the left hand side behind the left tail light. The BA setup has a full range output for the front speakers and bi-amplified outputs for the rear 6x9's (separate high and low frequency speaker outputs). I tagged a Peripheral LOC to the low frequency outputs. You can tag the factory amp turn on for the remote wire, it is a white wire on the very end plug. Overall it was very installer friendly as the battery was also in the trunk. Next week the vehicle is coming back and I am removing the Peripheral LOC and installing an Arc Audio summing LOC, installing a 4 channel Arc amplifier to go along with the KS 500.1 and changing out the front components and rear 6x9's.
ummmm, what....
kdoske is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 05:51 PM   #23
Vash


 
Drives: 00 Blazer
Join Date: Aug 2008
Location: Texas
Posts: 5,128
Yea speak engrish.

We need someone with access to the online service manual to check the wire diagrams and ports. Might have to add a crossover to it.
Vash is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 06:00 PM   #24
lakers171
SoCal MAYHEM
 
lakers171's Avatar
 
Drives: 2010 2LT/RS IBM
Join Date: Feb 2009
Location: Hawthorne, Ca
Posts: 2,834
i lost you after "i just installed"
__________________
lakers171 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 06:09 PM   #25
patriotpa
Account Suspended
 
Drives: 02 Silverado, 09 Vue, 10 1SS
Join Date: Aug 2008
Location: Tired of apologizing when we should be kickin' butt!
Posts: 1,967
PLEASE don't turn this beautiful car into another rolling speaker. The ricers do that enough. DON'T rice up the Camaro!
patriotpa is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are the Boston Acoustics & base head unit the same? hdhomer Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 34 01-19-2012 12:54 AM
Audio Upgrade Subwoofer VJCamaro Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 17 08-14-2009 08:09 AM
Bad news for anyone thinking of installing an aftermarket head unit fastball Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 26 05-26-2009 10:18 PM
Song Information Displayed on Head Unit ravensjeff Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 32 03-16-2009 04:28 PM
LSX owners: AFR Cylinder Head Owners FTI-EDC General Automotive + Other Cars Discussion 0 11-10-2006 05:54 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.