Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Vitesse Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons

Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons Bolt-Ons | Intakes | Exhaust

Reply
 
Thread Tools
Old 01-05-2012, 05:38 PM   #1
Shadow Camaro
 
Shadow Camaro's Avatar
 
Drives: Rally Yellow 2010 Camaro 2SS/RS M6
Join Date: Dec 2010
Location: Fairhope, Alabama
Posts: 341
P0455?

I get this code an I think it's because of my headers. I've been looking around and it looks like other people are getting different codes. Anyone else got this one? Code ready says evap system leak (large).

Does anyone know if spark plug defoulers would fix this code? Thanks.
__________________

Rotofab CAI, SW LT Headers and High Flow Cats, SW Cat-Back, Eibach Pro rear wheel spacers, SS Grill Insert, Street Scene Front Splitter, Blacked out rear emblem, blacked out bezels, plasti-dipped lower bumper, plasti-dipped rims with yellow pinstriping, dyed interior stitching yellow, 2x Kicker CVR 12's w/ 1200 watt kicker amp. MORE TO COME!
Shadow Camaro is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 07:57 PM   #2
Shadow Camaro
 
Shadow Camaro's Avatar
 
Drives: Rally Yellow 2010 Camaro 2SS/RS M6
Join Date: Dec 2010
Location: Fairhope, Alabama
Posts: 341
Anyone know?
__________________

Rotofab CAI, SW LT Headers and High Flow Cats, SW Cat-Back, Eibach Pro rear wheel spacers, SS Grill Insert, Street Scene Front Splitter, Blacked out rear emblem, blacked out bezels, plasti-dipped lower bumper, plasti-dipped rims with yellow pinstriping, dyed interior stitching yellow, 2x Kicker CVR 12's w/ 1200 watt kicker amp. MORE TO COME!
Shadow Camaro is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 08:18 PM   #3
Crime2
Got Boost?
 
Crime2's Avatar
 
Drives: 2010 1SS RS
Join Date: Aug 2011
Location: Clearwater, FL
Posts: 609
Make sure you gas cap is tight or it could be bad. It is a evap code so it is emissions related.
Crime2 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 10:23 PM   #4
caverman


 
caverman's Avatar
 
Drives: '69 SS Convertible
Join Date: May 2009
Location: DFW, TX
Posts: 7,066
If it's an evap code, check on the passenger side of the motor. There is a hose that's part of the evap system. The other day when I was having CEL issues and ADM was looking over my car he saw mine was kind of pinched. Piched because of the engine cover. He said if it gets pinched enough it could throw an evap code.
__________________
-2010 Camaro 2SS | M6 | VR w/White Stripes | 1 3/4" KOOKS - 3" Magnaflow | LPE 3.91 gears | ADM tuned | Halltech w/ADM Scoop | Spohn/BMR Trailing Arm/Toe Rod | BC Coilovers| Pedders FE4 ZL1 swaybars | Cradle/Diff/Radius Rod bushings | VMax TB | Morimoto Projectors | MGW shifter | Red Calipers
Build Journal
caverman is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2012, 11:38 PM   #5
greenmachinedriver
 
greenmachinedriver's Avatar
 
Drives: white 2010 ss and 2011 6.2 silvy
Join Date: Jan 2011
Location: dfw
Posts: 303
There is a leak in your evap system. This is not directly related to your headers. How long have your headers been on? If you put them on recently you might have just bumpef somthing loose when you were working on it. First step is check and make shure your gas cap is tight. If there are no obvious leaks or bad conections you might have to take it to the dealer so they can run a smoke test on it.
__________________
2010 RS2SS, XS POWER HEADERS AND FULL EXHAUST, ROTOFAB COLD AIR AND ENGINE COVERS, MSD PLUG WIRES. PFADT DROP SPRINGS, SPORT SWAY BARS, TRAILING ARMS, TOE LINKS. HURST SHIFTER, BILLET PEDALS.
BLACKOUT TAIL PANEL, TINTED TAIL LIGHTS, MAIL SLOT BLACKOUT, WHITE BOWTIES
greenmachinedriver is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
p0455 error after whipple install bigsquirrel Forced Induction - V8 6 12-10-2010 04:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.