Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
TireRack
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

View Poll Results: Do you have 2nd Gear Grind, what's your shifter?
OEM 74 28.79%
OEM Hurst 75 29.18%
Aftermarket 48 18.68%
No 60 23.35%
Voters: 257. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
Old 02-22-2012, 11:54 PM   #51
SGDM
Scorched Dark Earth
 
SGDM's Avatar
 
Drives: 2014 2SS RS 1LE
Join Date: Nov 2011
Location: North Texas
Posts: 862
I had it in 2nd and starting in 3rd. They are fixing it now.
__________________


Remember the Fallen and the sacrifice they made for this great country.

Who Dares...Wins

Vini, Vidi, Nates, Calce Concidi!
SGDM is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 08:01 PM   #52
Waterboy2b98
Waterboy2B98
 
Waterboy2b98's Avatar
 
Drives: 11 2SS M6, Red jewel with silver.
Join Date: Feb 2012
Location: Prairieville La.
Posts: 37
Hurst shifter, grinds every time into second above 3000 RPM if not done in slow motion, really sucks!!
Waterboy2b98 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 08:08 PM   #53
ckaram

 
ckaram's Avatar
 
Drives: 2011 2SS RS, 1968 ragtop
Join Date: Apr 2009
Location: Indiana
Posts: 1,625
Quote:
Originally Posted by Waterboy2b98 View Post
Hurst shifter, grinds every time into second above 3000 RPM if not done in slow motion, really sucks!!
Geez that blows. I'm lucky so far...Factory Hurst, no grind.
__________________
1968 Camaro convertible, LS1 & T56, Texas Speed 228R cam, 3.42 posi, 17" Torque Thrusts
2011 2SS/RS, LS3, M6, IOM in and out, factory Hurst short throw, GMPP axleback exhaust
ckaram is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 08:21 PM   #54
TURBOJ
 
TURBOJ's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS, 1998 Z28
Join Date: May 2008
Location: Kaneohe, Hawaii
Posts: 191
yes, OEM
TURBOJ is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 10:06 AM   #55
BriteCrawler
 
BriteCrawler's Avatar
 
Drives: 2014 ZL1
Join Date: Aug 2011
Location: Atlanta
Posts: 94
OEM Hurst, more prominent when cold.
BriteCrawler is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 02:04 PM   #56
AirManFL
Mid-Florida Camaro Club
 
AirManFL's Avatar
 
Drives: 2012 2SS/RS/M6 COTW 10/7/13
Join Date: Nov 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 2,180
OEM Hurst here as well. No grind, but I only have 1,100 miles on my car.
__________________
AirManFL is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2012, 02:32 PM   #57
patternpilot
 
patternpilot's Avatar
 
Drives: 2012 2SS/RS 05 Jag S type R
Join Date: Aug 2011
Location: Tri-Cities WA.
Posts: 595
Quote:
Originally Posted by stieger View Post
I don't honestly know. Someone with a 2012 could answer that for you though.
I have a 2012 and it grinds into second at any rpm and any temperature shifting fast. Shifts fine slowly although notchy.
__________________
There's more to life than gas mileage

LS3, Whipple, Custom Comp Cam, springs, pushrods, timing set, CAI intake, Apex cold air scoop, Doug Thorley TRI-Y headers, Billet Custom Products baffled Valve covers, Mighty Mouse Catch can, ADM FPCM, ZL1 fuel pump, MSD boost-a-pump, Hex Vent hood vents, ProSport gauges(fuel pressure, AFR, Boost), Corsa, No Cats. Jannetty remote tuned, Pfadt trailing arms, all parts user installed. No Dyno yet. Manual trans. 3.45 gears.
patternpilot is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2012, 08:26 PM   #58
zkengo
 
zkengo's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS M6
Join Date: Jun 2011
Location: Ottawa Ontario
Posts: 52
I just got mine back from the dealer in time to park it for the winter. Out of all the TR6060 tremecs out there (Ford Dodge and Chevy),It seems to be just us Camaro guy/gals that have the problem. Them is with the syncros. My trans was completely torn apart by the dealer. They said that the syncros were the cause. and because of this 2nd gear was chewed up a little. The also said that blocking ring looked burnt and discolored.(prob something to do with the skip shift). The problem I had was, I could granny shift it all day long no prob. Get on the throttle though and 2nd grindage. But only got the grind in 2nd power through every other gear no prob. It`s not caused by any of your shifter but on other threads people have said it is more noticeable with a shot shifter. I have since bought a skip shift eliminator for mine in the hopes that I don`t have anymore issues.
zkengo is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2012, 08:32 PM   #59
Les7311
 
Les7311's Avatar
 
Drives: 45th Anniv, 2SS, LS3, '07 M109
Join Date: Feb 2012
Location: Maryland
Posts: 281
Send a message via Yahoo to Les7311
1100 miles new and did it twice.... cant say which shifter i have.....happened in a hig rpm shift...
Les7311 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2012, 02:15 PM   #60
OC.LS3
 
OC.LS3's Avatar
 
Drives: '11 SS, M6 Black w/ IOM stripes
Join Date: Jul 2011
Location: Orange County, CA
Posts: 26
Agree with zkengo, mine does it usually about the point you would expect skip-shift to kick in (OEM Hurst, 15k). Has happened maybe a dozen times, but only a couple that made me wince. Gotta be something to do with the threshold it wants to skip at
__________________
2011 SS/RS with Hurst short throw. New Era OTR intake, Texas Speed 1 7/8" LTs, Magnaflow mufflers, tuned by Haddad: 420hp/421tq
OC.LS3 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2012, 04:00 PM   #61
TankMorph
More Human Than Human
 
TankMorph's Avatar
 
Drives: 2011 1LT IOM M6
Join Date: Feb 2011
Location: St. Petersburg, FL
Posts: 194
I'll just leave this here...



Sent from my Samsung Infuse 4G
TankMorph is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2012, 12:57 PM   #62
MiSTER
 
Drives: 2010 2SS CGM Camaro, 1988 6.6L IROC
Join Date: Mar 2010
Location: Bay Area
Posts: 150
Quote:
Originally Posted by zkengo View Post
Out of all the TR6060 tremecs out there (Ford Dodge and Chevy),It seems to be just us Camaro guy/gals that have the problem.
Actually the Ford and Chrysler guys have had complaints about the 2nd/3rd gear grinding issues ever since the TR6060 was available to them.

http://www.modularfords.com/forums/f...oblems-173258/

http://www.fordgt500.com/forums/showthread.php?t=9441

http://www.challengertalk.com/forums...rinding-64972/

FYI... skip shift eliminator will not resolve the issue.
MiSTER is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 03:04 AM   #63
usnavydoc
 
usnavydoc's Avatar
 
Drives: 2012 2SS LS3, 2012 Ford Focus SE
Join Date: Mar 2012
Location: SF Bay Area
Posts: 77
Quote:
Originally Posted by patternpilot View Post
I have a 2012 and it grinds into second at any rpm and any temperature shifting fast. Shifts fine slowly although notchy.
Ditto
usnavydoc is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 03:32 AM   #64
v6

 
v6's Avatar
 
Drives: 2012 45th 2LT RS
Join Date: May 2011
Location: Chico, California
Posts: 993
Mines only when going into 3rd


Sent from my iPad using Tapatalk
__________________
v6 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 06:37 PM   #65
kmm1412
The Bolt-On Beast
 
kmm1412's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS IBM w/CGM Stripes
Join Date: Jul 2010
Location: Jamison, PA
Posts: 766
OEM Hurst, no grinding issues.
__________________
2011 2SS/RS 6M Imperial Blue Metallic|Cyber Gray Metallic Stripes|Gray Interior|Factory (KAE) Hurst Short Throw Shifter|Sunroof
MODS - 1LE Track Pack Suspension Upgrade|Kooks Custom Stepped Headers & HFCs|Cold Air Inductions Black CAI|ADM Performance Scoop|Vmax IBM CNC Ported Throttle Body|Rx Extreme IBM Catch Can & Breather|Borla S-Type Catback Exhaust w/Solo J-pipes|IBM Heritage Grill|AAC IBM & Tinted LED Sidemarkers|Roto-Fab IBM Engine & Radiator Covers|463RWHP/459RWTQ Tune by Dale Cherry

kmm1412 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 10:56 PM   #66
leisure
 
Drives: camaro
Join Date: Feb 2012
Location: colo
Posts: 14
grinding into 2nd (prominent when car is cold, or car has been sitting; whether rpm is low or high)

sometimes refuses to go into 2nd (prominent when car is cold, or car has been sitting; whether rpm is low or high)

sometimes drops out of second into neutral (at high rpms).

hurst.
leisure is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 06:25 PM   #67
ZOOK
 
ZOOK's Avatar
 
Drives: 2010 2ss 6 speed
Join Date: Apr 2011
Location: NEW BRUNSWICK CANADA
Posts: 200
MGW

2010 2SS WITH MGW SHIFTER


EVERYTHING WORKS GREAT
ZOOK is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 12:26 PM   #68
Chevynutt
 
Drives: 2011 2ss conv. red jewel, 69 ss con
Join Date: Jul 2012
Location: maryland
Posts: 7
did it with oem and hurst. Dealer said they know its a problem with the trans. (1-2 synchros) but they will not touch it with the shifter. Going to put stock shifter back on and try again.
Chevynutt is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2013, 10:40 AM   #69
ImperialSScamaro
Im a noob
 
ImperialSScamaro's Avatar
 
Drives: IBM SS
Join Date: Jun 2012
Location: Florida
Posts: 128
Oem hurst. Only when cold. Always notchy.
ImperialSScamaro is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2013, 10:53 AM   #70
SSeric
 
SSeric's Avatar
 
Drives: '10 Camaro 2SS/RS LS3
Join Date: May 2012
Location: Mckinney, TX
Posts: 353
Always a lil notchy when til the tranny warms up. Waiting on my order of Redline fluid. A lot of positive feedback indicating that it helped. Certainly can't hurt.

MGW shifter. Raising the knob just a little higher helped also since there's better leverage being applied.

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2
__________________
2010 Camaro 2SS/RS | RotoFab CAI | ARH 1 7/8" LT Headers w/ HFC | SW Retro Exhaust | MGW Shifter | BC Racing Coilovers | Forgestar F14 wheels | ZR1 Blue Calipers | Tuned by ADM Performance

SSeric's Build Thread
SSeric is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2013, 02:57 PM   #71
jship
 
Drives: 2011 Camaro SS
Join Date: Feb 2013
Location: Shawnee, KS
Posts: 4
Hurst Shortshifter - installed by dealership...grinded the who first year I had it. BS...asked about that and the Brembo brakes that squeel!
jship is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2013, 12:59 AM   #72
Splat
 
Drives: 2012 1SS M6 Inferno Orange
Join Date: Dec 2012
Location: New Rochelle New York
Posts: 377
OEM Hurst, just hit 6k on the cluster, not once grinded at any gear.
Splat is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2013, 01:01 AM   #73
Mick1
 
Drives: 2013 2SS LS3
Join Date: Feb 2013
Location: California
Posts: 167
OEM Hurst, No 2nd gear grind yet -- have only driven 70 miles to date.
Mick1 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2013, 06:24 AM   #74
dcoates18481
WWW.TEXASMILE.NET
 
dcoates18481's Avatar
 
Drives: 2010 CAMARO RALLY YELLOW SS/RS/M6
Join Date: Aug 2012
Location: Aransas Pass Texas area
Posts: 577
HAD it around 2500 miles on the clock.
GM replaced the trans saying it was faulty blocker rings(i think) sychros.1=2 shift only.
after new trans...no problems.
__________________
I LIKE TO GO FAST!

Lethal Racing Night Fury Cam Kit, Melling oil pump, C5R Timing Chain, Dyno Tuned by Shawn@Lethal Racing, Vararam Tuned intake, Vararam Power Wedge, LSR Tri Ax Short throw Shifter, VMAX Ported T/B, TSP 2" L/T Headers, TSP Cat delete, Borla axle back exhaust, Innovate A/F monitor, 471.7 HP/438.8 TQ
dcoates18481 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2013, 08:30 AM   #75
heymatt
 
heymatt's Avatar
 
Drives: 2012 IBM 2SS Vert.
Join Date: Dec 2011
Location: Tequesta, Fl.
Posts: 715
OEM Hurst, only happened twice, both times trans was cold and I was lazy shifting into second. No problems at high rpms. Shifter does feel notchy until trans oil heats up. Once it's warm no isues.
__________________
LS3/M6 K&N, VMAX throttle body, RX Catch Can, skip shift eliminator, DT shorties and Solo HFC, DRL harness and 5K LED DRL, ZL1 rear sway, 1LE front sway
heymatt is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rear End Gears 101 danhr V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6) 69 01-29-2014 07:16 PM
Another TR6060 with 2nd gear grind DRG BSTN SQUIRREL V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6) 9 12-16-2011 03:41 PM
2011 2SS/RS Problems: Engine Squealing, Brake Squealing, 1,2 Gear Grind. Please Help. qniknam V8 and V6 Transmissions / Driveline (6L80 / 6L50 / TR6060 / AY6) 4 10-30-2011 10:36 AM
2nd gear and Reverse of Fiero grind/won't go into gears. Any takers? Arachnyd General Automotive + Other Cars Discussion 0 03-20-2011 01:05 PM
3rd gear grind ? Only 3000km Inferno Orange SS Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 22 12-28-2010 03:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.