Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Phastek Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 03-18-2012, 09:35 PM   #1
Dylan88
UCF Knights
 
Dylan88's Avatar
 
Drives: 2012 2LT RS
Join Date: Mar 2012
Location: Tampa/Orlando
Posts: 388
Periodic "crackling" sound

Noticed this while driving on the highway today. After about an hour and a half on the highway, the speakers on the dash started making crackling noises. Almost sounded like sparks were shooting off of the windshield. And this is only while playing my iPod. It immediately goes away when I turn the sound off or change it to AM/FM radio. Anyone know what it could be? Poor wire connection with USB port maybe?
__________________
Dylan88 is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2012, 05:11 AM   #2
Shakeandbake
 
Shakeandbake's Avatar
 
Drives: 2014 Black ZL1
Join Date: Jan 2012
Location: Los angeles, CA
Posts: 90
It happens to me as well. but usually if i shut the car off and turn it back on immediately. turning on and off the radio and or disconnection the iPod usually fixes it. I tried to reproduce it at the dealer but i failed.
Shakeandbake is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2012, 05:17 AM   #3
velociSSimo
... well, not yet.
 
velociSSimo's Avatar
 
Drives: 2012 Chevy Silverado ZL1
Join Date: Apr 2011
Location: NE Ohio
Posts: 1,217
Same issue here. I just unplug the iPod and plug it back in. There are lots of threads on this topic.
__________________
1988 Wellcraft St. Tropez / 32' Length / Twin 454ci
velociSSimo is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 02:59 AM   #4
L99SS
 
L99SS's Avatar
 
Drives: '10 Camaro IOM
Join Date: Jul 2010
Location: Closing fast...
Posts: 572
Have the same problem here but only while using the iPod cable. Now I skirt around the problem and play it through a double-ended stereo cable and save the iPod cable for charging.

FWIW, I also find it easier to select a playlist through the device rather than flipping through the menu interface on the radio.
__________________
L99SS is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Old School Muscle car sound 66olds442 Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 35 10-24-2014 05:43 AM
pup-pup-pup sound? InfernoOrangeSS Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 28 01-30-2014 01:12 PM
2SS exhaust Vs Mustang GT sound... Drago77 Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 26 02-01-2011 03:47 PM
Loud "clunk" sound when turning. Kakashi Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 4 01-18-2011 10:47 PM
Weird sound, hard to place... El Chorizo 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 2 03-01-2010 07:01 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.