Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Anthony @ LG Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 04-02-2012, 02:58 PM   #1
Monaco
 
Drives: 2012 SS Camaro LS3
Join Date: Feb 2010
Location: Homestead, Florida
Posts: 42
Exclamation "The most unique Camaro electronic problem" WARNING: This is kinda long.

Hey guys, just thought I'd share what's been going on with my 2010 SS.

So, it all started somewhere around 30,000 miles. My rear left turn signal suddenly went out, prompting a "Check Rear Tail Lamp" to appear on my display, which made me :(. Also, the dome light inside the car was being...difficult, only working when it would want to. So I told my dad and we tried getting to the bulbs of the taillight; my dad lost his patience in 5 minutes and we took it to the dealer (who got to the bulbs in 5 seconds). None of the lights were bad, but our service writer changed the bulbs anyway: no difference. We left my Camaro there to get it fixed and have an oil change, come back about an hour later and he tells us that they actually changed the wiring to the left taillights with that of a 2012 Camaro o.o

So, fine. Everything is working fine. For about 2 weeks. The same "Check Rear Tail Lamp" prompt came up again I take my Camaro back in and this time I had a blown fuse located in the fuse cluster on the driver's side, along with "a bad socket", which they replaced. So that was odd, but it was replaced and I was good to go. Everything was fine again.

Now it's been a couple months and now my left turn signal stopped working again. Same deal with the dome light, too. So we take it back to the same dealership, ask them to fix it and give it an oil change because it was about that time for one. We left the car there, and then a couple hours later we get a call from the service writing saying that I have a bad Body Control Module (BCM) which will need to be special ordered, replaced, and reprogrammed. So...yeah.

We end up leaving the Camaro with them for a whole week. The BCM was installed, but they told me something was odd. Apparently, programming a BCM really shouldn't take that long at all, but it was taking almost half an hour just to do one page of programming...I have no idea how long it took them to program it, but they finished it and called for us to pick it up. I was up at my school, so my dad went and picked it up for me. They thanked my dad for his patience with everything and they were sorry it all took so long, but they were very happy with the job done. Everything worked like new in the car, but it was low on gas so my dad went to a BP station 5 minutes away from the dealer, turned the car off, filled it up, started it back up...and the turn signal stopped working again with an added twist: no headlights either. The dealer just closed, so my dad drove it home. He took a look under the hood and noticed there was a blown fuse to the BCM, so he went out and got a whole mess of fuses, put a new one in, started the car up and tried the turn signals. They didn't work and the new fuse was already blown.

My dad took the day off of work the next day, brought it back to the dealer and left it with them to figure it out. They got him a rental car for the weekend and hoped to have it done by the end of the week.

Well, long story short, I got my car back after this ordeal. My service writer kept saying how they were on and off the phone with the guys that designed the Camaro, as they were telling them "Well...have you tried this?" Yeah it didn't work. "Well...have you tried this?" Still nothing. "uuuuuhm...". But they gave me the okay to come get the car. The dealer was just closing so everyone at the service department was gone for the evening. I open up my trunk and the carpet is a mess with the fuses in the trunk exposed..so I cleaned that up a bit. Then I opened the door to get inside and those fuses were exposed, too. I found the cover in the back seat and covered them up and started the car. Everything was working just fine from what I could tell.

It's been 2 days now that I've had my car back, and my only complaint now is that the reverse lights don't work (even though they were never very useful). But after all of this, I really don't care. I'm still going to take it back to them to see if they can get it fixed, but I'm just glad I have my Camaro back.

Sorry this was so very wordy, but I wanted to try and get every detail. :x

Hope I am the only one with a "unique Camaro" like this and it doesn't happen to anyone else.
__________________
2010 Camaro 2SS LS3 | K&N Aircharger | Diablo Predator tune | Hurst Short Throw Shifter | Corsa Catback Exhaust | (Traded in..)

2012 Camaro SS/RS LS3 | K&N Aircharger | Corsa Catback Exhaust |
Monaco is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 03:04 PM   #2
JorgeSS
Mayhem SS
 
JorgeSS's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS L99 SW/IOM
Join Date: Dec 2009
Location: ROMA, TX
Posts: 951
damn, maybe just a defected car? hope not
welll hope it clears up and hopfully this is to cost to you
__________________
Mayhem SS - 6.2, Roto-Fab CAI, Pacesetter Headers/Magnaflow X-pipe, Built by TMS, Tuned by File

La Muerte Z71 - Stock 5.3 Tuned by File
JorgeSS is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 03:08 PM   #3
Monaco
 
Drives: 2012 SS Camaro LS3
Join Date: Feb 2010
Location: Homestead, Florida
Posts: 42
Thanks man. The extended warranty we got is paying for itself right now.
__________________
2010 Camaro 2SS LS3 | K&N Aircharger | Diablo Predator tune | Hurst Short Throw Shifter | Corsa Catback Exhaust | (Traded in..)

2012 Camaro SS/RS LS3 | K&N Aircharger | Corsa Catback Exhaust |
Monaco is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 03:15 PM   #4
JorgeSS
Mayhem SS
 
JorgeSS's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS L99 SW/IOM
Join Date: Dec 2009
Location: ROMA, TX
Posts: 951
Quote:
Originally Posted by Monaco View Post
Thanks man. The extended warranty we got is paying for itself right now.
nice
keep us updated
__________________
Mayhem SS - 6.2, Roto-Fab CAI, Pacesetter Headers/Magnaflow X-pipe, Built by TMS, Tuned by File

La Muerte Z71 - Stock 5.3 Tuned by File
JorgeSS is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 06:09 PM   #5
Monaco
 
Drives: 2012 SS Camaro LS3
Join Date: Feb 2010
Location: Homestead, Florida
Posts: 42
Will do, taking it again this Thursday.
__________________
2010 Camaro 2SS LS3 | K&N Aircharger | Diablo Predator tune | Hurst Short Throw Shifter | Corsa Catback Exhaust | (Traded in..)

2012 Camaro SS/RS LS3 | K&N Aircharger | Corsa Catback Exhaust |
Monaco is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2012, 08:44 AM   #6
01pewterz28
Camaro Junkie
 
01pewterz28's Avatar
 
Drives: 2010 2LT/RS,Born 9/14/09 @ 11:50:57
Join Date: Aug 2008
Location: Ocoee, FL
Posts: 7,524
Well I seem to have encountered the same problem this morning "Check Rear Tail Lamp" so I pull into discount auto parts this am buy a 2-pack of bulbs, open the trunk, pop off the top drivers side panel and replace both bulbs I go to fire up the car hit the left turn signal nothing I also notice I have no break lights, reverse lights, and no dome light (same issue as above). my car has 49k on the clock I guess I need to check the fuse if not it's a trip to the dealership I hope my extended warranty will cover this.

Sean
__________________
2010 2LT/RS, 2001 Z/28, 2014 Impala 2LT
01pewterz28 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2012, 05:24 PM   #7
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,824
Monaco, I've got my fingers crossed for you. I hope you don't have any more issues with this warning or any other warnings on your Camaro. 01pewter, I hope the same for you. Let us know how things go for you with this issue as well.

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 01:38 PM   #8
01pewterz28
Camaro Junkie
 
01pewterz28's Avatar
 
Drives: 2010 2LT/RS,Born 9/14/09 @ 11:50:57
Join Date: Aug 2008
Location: Ocoee, FL
Posts: 7,524
Well my issue is resolved I decided to check the fuses I had a 20 amp blown, and a 5amp blown in slots 16 (5A) 33 (20A) replaced both of them and all is working.

Sean
__________________
2010 2LT/RS, 2001 Z/28, 2014 Impala 2LT
01pewterz28 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 02:13 PM   #9
buzzy56
buzzy56
 
buzzy56's Avatar
 
Drives: 2ss summit white L99
Join Date: Nov 2009
Location: paradise
Posts: 1,118
Short ?

Sounds like it might possibly be a short causing the problems.You would not think a dealer would fail at so many attempts to correct this.I would be looking for another dealer to trouble shoot this.Good luck to both of you.
__________________
OLD SCHOOL / NEW SCHOOL COOL
buzzy56 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 03:01 PM   #10
fast34me
 
Drives: 2010 CGM 2SS/RS
Join Date: Nov 2009
Location: Race City U.S.A
Posts: 90
Intermittent short circuits

Quote:
Originally Posted by buzzy56 View Post
Sounds like it might possibly be a short causing the problems.You would not think a dealer would fail at so many attempts to correct this.I would be looking for another dealer to trouble shoot this.Good luck to both of you.
Sounds like an intermittent short circuit. Almost impossible to resolve because the conditon that causes the blown fuses, is only present for a short period of time, then a bump or turn causes the wire/short to move. The short only has to be present for milliseconds to open the fuse. Since it's more than one circuit, it sounds like a 'Ground deficiency' A loose common ground, that's used by more than one harness? The open/floating ground would cause symptoms that act like a short, that overloads the circuit blowing the fuse. Just a wild ass guess.... Good luck....
fast34me is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 04:43 PM   #11
RANGERGOD
IDBZ M.C.
 
RANGERGOD's Avatar
 
Drives: 12' IOM, 2SS, LS3
Join Date: Feb 2012
Location: Columbus, Ga.
Posts: 562
I got a message that said, "open driver side window, then close."

lol
__________________
RANGERGOD is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 08:02 PM   #12
xx_ED_xx

 
xx_ED_xx's Avatar
 
Drives: 04 Silverado
Join Date: Jun 2010
Location: Floriduh!
Posts: 1,119
stop smoking doobies in the car...
xx_ED_xx is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 10:48 PM   #13
driyac


 
driyac's Avatar
 
Drives: 2012 45th Anniversary 2SS
Join Date: Mar 2012
Location: West Chester Ohio
Posts: 5,641
driyac is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 11:03 PM   #14
jeffny09


 
jeffny09's Avatar
 
Drives: 2010 camaro
Join Date: Nov 2008
Location: new york
Posts: 5,714
Send a message via AIM to jeffny09 Send a message via Yahoo to jeffny09
Quote:
Originally Posted by fast34me View Post
Sounds like an intermittent short circuit. Almost impossible to resolve because the conditon that causes the blown fuses, is only present for a short period of time, then a bump or turn causes the wire/short to move. The short only has to be present for milliseconds to open the fuse. Since it's more than one circuit, it sounds like a 'Ground deficiency' A loose common ground, that's used by more than one harness? The open/floating ground would cause symptoms that act like a short, that overloads the circuit blowing the fuse. Just a wild ass guess.... Good luck....
this
__________________
top 10 reason why real men drive stick.

10. A manual transmission is the ultimate in control
9. You can use automotive jargon and not sound like a total tool
8. You can't spell "manual" without "man"
7. Manual transmissions prove you can do more than one thing at a time
6. You can't drift in an auto
5. You can't pull fancy moves in an automatic
4. You get better fuel economy with a stick
3. You’ll never look like a chump if you can drive stick
2. Manual transmission cars are faster
1. Women like a guy who is good with his hands.

jeffny09 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2012, 02:12 PM   #15
Monaco
 
Drives: 2012 SS Camaro LS3
Join Date: Feb 2010
Location: Homestead, Florida
Posts: 42
Little update: My dome light went out again yesterday. My service writer was off work today, so I set up an appointment for tomorrow morning. Went and checked my fuses under the hood and none of them are blown.

Sean, I'm sorry I'm not the only one with this problem :/

fast34me, that's a pretty accurate wild ass guess. My dad keeps saying the same thing.

Jeff, thank you for the goodwill. I hope I can stop worrying about losing my lights soon.

And Ed, I won't even let my friends set foot in the car if they've been smoking anything! Funny, though.
__________________
2010 Camaro 2SS LS3 | K&N Aircharger | Diablo Predator tune | Hurst Short Throw Shifter | Corsa Catback Exhaust | (Traded in..)

2012 Camaro SS/RS LS3 | K&N Aircharger | Corsa Catback Exhaust |

Last edited by Monaco; 04-05-2012 at 02:33 PM.
Monaco is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 12:42 AM   #16
Monaco
 
Drives: 2012 SS Camaro LS3
Join Date: Feb 2010
Location: Homestead, Florida
Posts: 42
Sorry it's been a while, but here's another update. My Camaro is still in the dealership and they're trying to figure out what's wrong and where.. so I'm driving a rental Malibu around for a few days unless the problem still persists.. also trying to work a deal with the dealership to get a new Camaro and transfer my exhaust and stuff over to the new one. We'll see what happens.
__________________
2010 Camaro 2SS LS3 | K&N Aircharger | Diablo Predator tune | Hurst Short Throw Shifter | Corsa Catback Exhaust | (Traded in..)

2012 Camaro SS/RS LS3 | K&N Aircharger | Corsa Catback Exhaust |
Monaco is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 08:08 AM   #17
buzzy56
buzzy56
 
buzzy56's Avatar
 
Drives: 2ss summit white L99
Join Date: Nov 2009
Location: paradise
Posts: 1,118
HOPE

Hope your problem persist for awhile so the that you get your wish. A new ride would be nice ,fresh start.
__________________
OLD SCHOOL / NEW SCHOOL COOL

Last edited by buzzy56; 04-09-2012 at 02:20 PM.
buzzy56 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 08:22 AM   #18
iHasCamaro
 
Drives: Silver 2012 1SS
Join Date: Mar 2012
Location: Oregon
Posts: 367
Damn man that's lame. Hope you get it sorted. That must be all kinds of frustrating.
iHasCamaro is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 10:07 AM   #19
Foc-Dog
Pickedup Charlene on 9/18
 
Foc-Dog's Avatar
 
Drives: '00 Ford Focus, '10 2LT/RS BLK
Join Date: Sep 2009
Location: Madison County, AL
Posts: 43
Uh oh! My signal light had been going out and giving me the "Check Rear Tail Lamp" message incrementally for about 3 weeks now and it finally got to a point where it was a consistent problem last week. I took it to the dealership this morning and they could not find a problem with it because the light is working fine now. I know they didn't check any wires or fuses based on how much time it wasn't in the garage. I know cars are not self healing so I suspect that I will have to make another trip to the dealer here soon. I'm still under warranty (34k), so if my problem snowballs like yours then at least I have it documented as a problem under warranty.

My headlight went out about 3 months ago, but they said it was a blown bulb so hopefully that was unrelated.
__________________
My obsession with this car is partially fueled by my addiction to this website.
Foc-Dog is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 10:45 PM   #20
Monaco
 
Drives: 2012 SS Camaro LS3
Join Date: Feb 2010
Location: Homestead, Florida
Posts: 42
Well, I don't know if this problem with the Camaro will ever be completely fixed.. When I got to the dealer today, the Camaro had so many electrical testers code readers and laptops and hanging wires inside of it...I didn't even know what to think of it.

We ended up trading it in to the dealer and getting a brand new 2012 Summit White 2SS/RS Camaro and they transferred all of the performance goodies I had on my 2010 SS onto it. It was about that time to upgrade anyway. GM themselves actually sent us an apologetic email about the trouble I was having and gave me a nice credit to go toward my new Camaro Absolutely loving it. Just hope they can find out what the hell was really wrong with my last one :/ I want to see it on the road again.
__________________
2010 Camaro 2SS LS3 | K&N Aircharger | Diablo Predator tune | Hurst Short Throw Shifter | Corsa Catback Exhaust | (Traded in..)

2012 Camaro SS/RS LS3 | K&N Aircharger | Corsa Catback Exhaust |
Monaco is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2012, 09:03 AM   #21
buzzy56
buzzy56
 
buzzy56's Avatar
 
Drives: 2ss summit white L99
Join Date: Nov 2009
Location: paradise
Posts: 1,118
See

See , there was a silver lining in there.Congratulations and you finally picked the correct color Nice ending.
__________________
OLD SCHOOL / NEW SCHOOL COOL
buzzy56 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2012, 12:45 PM   #22
OUR72GTO
2010 SIM Beige RS 6M
 
OUR72GTO's Avatar
 
Drives: SIM RS 6M 72 GTO 07 NBS Silverado
Join Date: Oct 2008
Location: Kamloops,British Columbia
Posts: 4,623
Our right rear signal when out last month. Replaced it myself rather than go to the dealer. Now the left has gone. Never replaced so many bulbs in so few miles.....

Is there a recall?
__________________
CAMARO.. 2010 The Heart Beat is back in CHEVROLET
Now let's put it back in America
OUR72GTO is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 03:57 PM   #23
speedy_g
 
speedy_g's Avatar
 
Drives: CAMARO RS V6
Join Date: Apr 2010
Location: Hoffman Estates, IL
Posts: 227
Quote:
Originally Posted by OUR72GTO View Post
Our right rear signal when out last month. Replaced it myself rather than go to the dealer. Now the left has gone. Never replaced so many bulbs in so few miles.....

Is there a recall?
+1 mine is doing same exact thing ..Dang I hate going to dealerships if its a short from wire's rubbing ..the rubb must be in same spot on all cars , I would think its to early for old wire's just to go bad ..
speedy_g is offline   Reply With Quote
 
Reply

Tags
bcm, body, control, module, problem

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does the v6 have enough power? cstproductions Camaro V6 LLT Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 305 08-29-2012 10:27 PM
Camaro Product Manager - interview Moose 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 11 04-04-2012 07:10 PM
Gran Turismo 5... No Camaro? 5thGenOwner 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 111 12-06-2011 11:06 AM
One year ago today....(long read) dtm4192 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 23 07-18-2010 10:34 AM
GM memo to dealers Moose 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 41 02-04-2010 08:33 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.