Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Dyno Max
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 04-04-2012, 08:30 AM   #1
RANGERGOD
IDBZ M.C.
 
RANGERGOD's Avatar
 
Drives: 12' IOM, 2SS, LS3
Join Date: Feb 2012
Location: Columbus, Ga.
Posts: 562
Busted A/C unit?

I was pulling the Camaro out this morning and noticed oil on the ground where the car was parked. After popping the hood, I see the the lower belt is completely off the car with a few strings of it left around the pulley. There is oil everywhere and I am assuming it is freon oil from the A/C compressor.

I bought the Camaro two months ago and she has 2300 miles on her...crazy. I am at the dealer right now trying to confirm the issue.
__________________
RANGERGOD is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 09:55 AM   #2
RANGERGOD
IDBZ M.C.
 
RANGERGOD's Avatar
 
Drives: 12' IOM, 2SS, LS3
Join Date: Feb 2012
Location: Columbus, Ga.
Posts: 562
I take it no one else has had a similar issue?
__________________
RANGERGOD is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 11:54 AM   #3
RANGERGOD
IDBZ M.C.
 
RANGERGOD's Avatar
 
Drives: 12' IOM, 2SS, LS3
Join Date: Feb 2012
Location: Columbus, Ga.
Posts: 562
Does anyone know if my custom map would cause this to happen? The clutches in the AC is regulated by the computer.

If I am putting out more horses and the Software for the computer is engaging the clutches in the AC at a different rate, could it be burned up that way?

Can Ted adjust the AC setting?
__________________
RANGERGOD is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2012, 05:57 PM   #4
RANGERGOD
IDBZ M.C.
 
RANGERGOD's Avatar
 
Drives: 12' IOM, 2SS, LS3
Join Date: Feb 2012
Location: Columbus, Ga.
Posts: 562
Ok, it was repaired. I left all the MODs on and even the JRE tune. They replaced the AC compressor and the belt.
__________________
RANGERGOD is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My opinion on Alpine and their KTX-CMO unit. OHIOSS Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 3 12-28-2011 12:47 AM
a/c issues anyone have this? joes407 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 16 03-18-2011 08:31 PM
A/C Freeze Up texcraig Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls 2 03-17-2011 10:47 PM
Bad news for anyone thinking of installing an aftermarket head unit fastball Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 26 05-26-2009 10:18 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.