Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Dyno Max
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Camaro V6 LLT Engine, Exhaust, and Bolt-Ons

Camaro V6 LLT Engine, Exhaust, and Bolt-Ons Bolt-Ons | Intakes | Exhaust

Reply
 
Thread Tools
Old 05-05-2009, 11:26 PM   #1
newcamaroowner
 
newcamaroowner's Avatar
 
Drives: 2010 Chevy Camaro..About time
Join Date: Apr 2009
Location: Ada, Oklahoma
Posts: 70
Anyone else here take delivery of V6 have a whistling noise?

Does anybody in here have the V6? I do, and I notice a funny noise when its started up. Like a loud whistling noise or something..sounds like it may be coming from the belt. If anyone has a V6 in here..do you have the same issue?
newcamaroowner is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 12:04 AM   #2
trudawg660

 
Drives: 2006 Dodge Charger / 2SS IOM
Join Date: Dec 2008
Location: United Kingdom
Posts: 1,642
did u take one of the dealer cars or it was your pre-order? and how many miles was on it when you got it?
trudawg660 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 12:13 AM   #3
newcamaroowner
 
newcamaroowner's Avatar
 
Drives: 2010 Chevy Camaro..About time
Join Date: Apr 2009
Location: Ada, Oklahoma
Posts: 70
I just picked it pu at a dealer...and it had 30
newcamaroowner is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 12:15 AM   #4
levi1922

 
levi1922's Avatar
 
Drives: 2LT RS CGM
Join Date: Apr 2009
Location: Texas
Posts: 1,379
SURPRISE! they are turboed!
CONGRATULATIONS!



anyway. figure out what it is! haha i wanna know!
still jealous of you.
__________________
levi1922 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 12:20 AM   #5
newcamaroowner
 
newcamaroowner's Avatar
 
Drives: 2010 Chevy Camaro..About time
Join Date: Apr 2009
Location: Ada, Oklahoma
Posts: 70
Dont be jealous man, once your get yours..im gonna be jealous...you will have a 2LT RS...now thats bad ass..even though we have the v6's..i sure as hell wish I didnt get screwed over on my RS situation...Corporate is calling me back thursday..they have already called 2 times to let me know someone is working on it. Thats a plus
newcamaroowner is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 12:44 AM   #6
trudawg660

 
Drives: 2006 Dodge Charger / 2SS IOM
Join Date: Dec 2008
Location: United Kingdom
Posts: 1,642
thats alot of miles to be on a sold order, most cars should get there with 5 or less miles. someone took it for a joyride.
trudawg660 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 11:49 AM   #7
Primus
2G1FF1EV0A9113319
 
Primus's Avatar
 
Drives: 2010 1LT/RS 6MT
Join Date: Oct 2008
Location: St. Louis, MO
Posts: 1,139
He already said it wasn't a sold order.
__________________
2010 Camaro 1LT/RS M6 Black
1100: 10/13/2008
2000: 4/02/2009
3000: 4/08/2009
3300: 5/14/2009
3400: 5/21/2009
3800: 5/28/2009 VIN: 2G1FF1EV0A9113319
4000: 5/28/2009
4150: 5/28/2009
4B00: 5/28/2009

Delivered: 6/10/2009
Primus is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2009, 03:50 PM   #8
drdugas
 
drdugas's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT - RS
Join Date: May 2009
Location: Houston, TX
Posts: 1
I know the whistle you are referring to....

I have a 2010 V6 (automatic) as well, and the "whistle" noise happens when I start it.

It seems to only happen when the car has been sitting for a while (or has sat overnight). I don't think it is a belt that is making the noise.

Each time I start the car in the morning, it seems to to take 20 - 30 seconds to "settle down". I have the 4 pk of cluster gauges under the stereo/HVAC area, and it seems that the oil pressure goes to the max during these 20 - 30 seconds. If I tap the brake during this time (like if I'm about to put the car in gear), it whistles at me for a few seconds and then stops. I'll push the brake again, and it does it again. This goes on until the engine idles down a bit.

I'm not sure what the problem is, but i don't think it should be happening. I actually have my car in the shop (at the dealer) right now. They are looking into this problem.

DD
drdugas is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2009, 04:05 PM   #9
MadMaxx
Master of the V6
 
MadMaxx's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1LT/RS
Join Date: May 2009
Location: NC
Posts: 239
Mine doesn't do it... but the normal lean burn startup (higher rev) is completely normal for the DI motor.

What I do have is a slight balance issue on the passenger rear RS wheel -- need to get that fixed before too long. Nothing major, but it's there.
MadMaxx is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2009, 06:17 PM   #10
justmeron

 
justmeron's Avatar
 
Drives: 2010 camaro
Join Date: Nov 2008
Location: Northwest Indiana
Posts: 1,267
Send a message via AIM to justmeron
I dont have that noise. Do get a high rev on start up. No complaints with her at this point.
__________________
2010 2011 Chevrolet Camaro Faded Black Side Vent Highlight Decal Kit

Life is not like a box of chocolates, its more like eating a whole jar of jalapenos.... what you do today may burn your ass tomorrow!!!!
justmeron is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2009, 08:16 PM   #11
LadyinBlue
 
LadyinBlue's Avatar
 
Drives: 260HP/242TQ
Join Date: May 2009
Location: Dayton, Ohio
Posts: 702
No problems at all with mine thus far other than all I want to do is get done with work every day and go for a drive - and that's MY problem, not the car's!
LadyinBlue is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2009, 08:33 PM   #12
Tecca
.
 
Drives: ...
Join Date: Apr 2009
Location: ...
Posts: 1,359
Nope no whistling on mine either, although my fuel sensor arrived dead
Tecca is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2009, 08:14 PM   #13
kellertxgen5
 
kellertxgen5's Avatar
 
Drives: 2LT RS - Black w' black 21's
Join Date: Jun 2009
Location: Keller, TX
Posts: 272
I have the same problem. Please let me know what you find out!
__________________
Black 2LT RS w/ Black 21's Driving since 7/17

kellertxgen5 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2009, 08:44 PM   #14
Germann
 
Germann's Avatar
 
Drives: 2010 V6 Black Camaro
Join Date: Jul 2009
Location: Houston
Posts: 38
no whistle here. At idle, the valvetrain is a little noisy but no worries. Only issue on mine has been a faulty clip retaining an interior piece on the passenger side where windshield meets roof. Dealer ordering new clips.
Germann is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2009, 09:14 PM   #15
chevy 3
NEcamaro5
 
chevy 3's Avatar
 
Drives: Black 2ss rs 1LE
Join Date: Apr 2009
Location: mass
Posts: 3,927
I have 2lt rs and no prob to think of . Ihave the high rev on start but thats it .gust a great car. chevys rule!!!!
chevy 3 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2009, 09:20 PM   #16
DCJ
 
DCJ's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro 2SS RS
Join Date: Jun 2009
Location: Madison, Mississippi
Posts: 526
No problem here other than my engine light has come on due to my gas cap or a vapor sensor being triggered. Taking it in tomorrow to remedy this.

Performance is great. In fact just got back from a nice ride on the interstate. Man this things handles so well. Was up to 115 before I knew it. Felt like I was going 50
__________________
My other hobby or should I say sickness in addition to my 2011 SIM 2SS RS Camaro
DCJ is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2009, 09:25 PM   #17
ckaram

 
ckaram's Avatar
 
Drives: 2011 2SS RS, 1968 ragtop
Join Date: Apr 2009
Location: Indiana
Posts: 1,650
Hey, I get the whistle sometimes. I searched for "beep" a little while ago and got nothing. To me it sounds like a soft steady beep. Doesn't do it all the time.

Post what you find out!
__________________
1968 Camaro convertible, LS1 & T56, Texas Speed 228R cam, 3.42 posi, 17" Torque Thrusts
2011 2SS/RS, LS3, M6, IOM in and out, factory Hurst short throw, GMPP axleback exhaust
ckaram is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2009, 09:29 PM   #18
PieNsky

 
PieNsky's Avatar
 
Drives: Victory Red 1LS
Join Date: Nov 2008
Location: Louisville,KY
Posts: 1,896
No issues at 1250 miles. But I only had eight days when I put those 1245 miles on it.
PieNsky is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2009, 11:17 PM   #19
acehole
 
Drives: mits lancer oz
Join Date: May 2009
Location: shawnee
Posts: 196
Have the 2LT M6 and yeah it makes the whistling sound when i start it up in the morning when i first pull out..never realyy considered it an issue seen post on here before about but if anyone checks it out and has an answered let me know
acehole is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2009, 11:24 PM   #20
kellertxgen5
 
kellertxgen5's Avatar
 
Drives: 2LT RS - Black w' black 21's
Join Date: Jun 2009
Location: Keller, TX
Posts: 272
It is kind of a beeping instead of a whistle.

ANyone notified fbodfather of this thread to see if he has an answer?
__________________
Black 2LT RS w/ Black 21's Driving since 7/17

kellertxgen5 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2009, 11:57 PM   #21
francone13
 
francone13's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT/RS
Join Date: Nov 2008
Location: Toronto
Posts: 280
i get the whistling also....when i start it up first time in the day then it goes away
francone13 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2009, 01:20 AM   #22
kellertxgen5
 
kellertxgen5's Avatar
 
Drives: 2LT RS - Black w' black 21's
Join Date: Jun 2009
Location: Keller, TX
Posts: 272
I think it might be related to the TPMS.
__________________
Black 2LT RS w/ Black 21's Driving since 7/17

kellertxgen5 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2009, 01:37 PM   #23
Buckbo
 
Buckbo's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Jan 2009
Location: Wilmington,Delaware
Posts: 428
I've had my 1LT for a week and I hear the noise too. It only for the first 30 seconds or so when the idle is high. It is probably more noticable in the morning because I start it in the garage with the car windows open. Just assumed it was a normal operating noise.
Buckbo is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2009, 01:38 PM   #24
Buckbo
 
Buckbo's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro
Join Date: Jan 2009
Location: Wilmington,Delaware
Posts: 428
Quote:
Originally Posted by kellertxgen5 View Post
It is kind of a beeping instead of a whistle.
That's your seatbelt chime
Buckbo is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2009, 01:42 PM   #25
Brokinarrow


 
Brokinarrow's Avatar
 
Drives: 2012 Honda NC700x
Join Date: Sep 2008
Location: Indianola, IA
Posts: 5,341
Yeah I get the same whistling noise as well. Not too worried about it, but if anyone figures out what exactly it is I'd be interested to know.
__________________
Brokinarrow is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PICS OF VERY FIRST CAMARO5 MEMBER'S DELIVERY!! Tran Camaro Photos | Spyshots | Video | Media Gallery 471 05-02-2009 01:09 AM
To the lucky few who have taken delivery.... New2010CamaroLover Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 8 04-22-2009 12:44 AM
Slow News Day - Important Delivery Tip Croathlete 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 31 04-15-2009 04:28 PM
Delivery or No Delivery Until May? snofyter Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 8 04-08-2009 05:34 PM
later delivery question BalogUK Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 2 03-28-2009 10:39 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.