Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Vararam
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > Camaro ZL1 Forum - ZL1 Specific Topics


Reply
 
Thread Tools
Old 07-26-2015, 01:06 PM   #1
EvenPrime
 
EvenPrime's Avatar
 
Drives: 2014 ZL1 Convertible
Join Date: Apr 2014
Location: Alberta Canada
Posts: 34
Sometimes when I start the radio switches to AM

Let me rephrase ...
Sometimes when I start the car up, the radio is in AM mode.
I would say 4-5 times its fine, then boom ... switched

Anyone know why this happens?

I "always" have a USB in that has a lot of music on it.
Sometimes randomly I start the car and it switches to AM radio and I need to switch back to USB and it takes a minute to read the damn thing.

Just a nuisance but it drives me nuts as I don't know why it is random.
I dont leave stuff in the compartment so its not like the USB resets or anything.
__________________
[ The Physicist ]: d^2x(t)/dt^2 addict!
EvenPrime is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2015, 02:27 PM   #2
NW Sam
 
Drives: 2014 ZL1 Red
Join Date: Feb 2015
Location: Wa
Posts: 223
Mine does the same thing. There should be a setting. I just have't look to see if there is one.
NW Sam is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2015, 04:59 PM   #3
Dutchman427
 
Dutchman427's Avatar
 
Drives: 2012 ZL1 #1329 M6
Join Date: Jun 2009
Location: Reading, PA
Posts: 411
Nothing wrong with that. Especially if it is on around 12:06 PM EST.
__________________
2012 Camaro ZL1 #1329 M6 Summit White
Built by Mike @ Rapid Motorsports
784rwhp 757 rwtq on 93 Octane
Heads-Blower-Snout-TB ported by Jeremy Formato of FasterProms
http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=395950

2002 Camaro SS M6 #8815 SOLD
First Street Dominator 427ci. built by: Mike @ Rapid Motorsports.
572rwhp 506rwtq through a Strange s60
Spohn Suspension.
LS7 heads touched up by WCCH.
Dutchman427 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2015, 05:07 PM   #4
Ron_Robinson1

 
Ron_Robinson1's Avatar
 
Drives: A Static line to a pack tray & ZL1
Join Date: Feb 2011
Location: Centeral NY
Posts: 1,655
Send a message via AIM to Ron_Robinson1
Every time I turn my car on, it starts the navigation. Could never figure it out to turn it off. My link does weird things.
__________________
ZL1 M6: BTR Cam,1 7/8, ID 850, ATI, Roto Fab, AFCO.
Ron_Robinson1 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2015, 05:51 PM   #5
Sakudog
Street Baller
 
Sakudog's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1
Join Date: Jan 2015
Location: Austin, TX
Posts: 141
Quote:
Originally Posted by Ron_Robinson1 View Post
Every time I turn my car on, it starts the navigation. Could never figure it out to turn it off. My link does weird things.
So my 13 ZL1 had the SAME issue. I called GM's MyLink support and they had me do a full reset through the menu and delete any "stored routes".

After that it was 100% ok.

Hope that helps!
__________________
Sakudog 13 ZL1 - 803 rwhp / 747 rwtq
Startup & Idle Video
Dyno Video

Sakudog is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2015, 06:18 PM   #6
Ron_Robinson1

 
Ron_Robinson1's Avatar
 
Drives: A Static line to a pack tray & ZL1
Join Date: Feb 2011
Location: Centeral NY
Posts: 1,655
Send a message via AIM to Ron_Robinson1
Quote:
Originally Posted by Sakudog View Post
So my 13 ZL1 had the SAME issue. I called GM's MyLink support and they had me do a full reset through the menu and delete any "stored routes".

After that it was 100% ok.

Hope that helps!


Thanks man, I'm going to try this.
__________________
ZL1 M6: BTR Cam,1 7/8, ID 850, ATI, Roto Fab, AFCO.
Ron_Robinson1 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2015, 11:55 AM   #7
KaBoom1701
KaBoom1701
 
KaBoom1701's Avatar
 
Drives: 13' ZL1 Red M6
Join Date: Dec 2012
Location: I.E. SoCal (Yucaipa)
Posts: 5,447
Maybe the car wants you to listen to the traffic report first?
__________________
Mods:
Roto-Fab Intake, WW Reservoir kit & Big Gulp Air Scoop, Elite Catch Can, ATI Super Damper & 5% Under drive Pulley, Dash-Logic controller, 3m Clear Bra, ZL1 Mirror inserts, GM Interior Ambient lighting, ZL1 Addons Splitter guard washers, Tow Hook kit & rock guards, Hurst Shifter Billet Plus 6 Speed Short Shifter, Carbon Fiber Bow ties front & rear, ZL1 DRL lighting harness.

KaBoom1701 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2015, 05:39 PM   #8
Emvici
 
Drives: 2014 ZL1 White Convertible
Join Date: Aug 2013
Location: St Pete Fl
Posts: 625
mine switches from the Usb to the FM stations, I did a full reset, but it didn't take long to start doing it again. now I just live with it and switch it back, it only does it about 1 out of every 10 starts.
Emvici is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2015, 05:54 PM   #9
Red2014SS

 
Red2014SS's Avatar
 
Drives: 2014 2SS/RS Camaro
Join Date: Dec 2014
Location: Kentucky
Posts: 2,146
About every tenth time I touch the volume button on the MyLink, it changes either changes from USB to AM, or it skips a song. It's buggy as all get out.
__________________
2014 2SS/RS, L99, SW LTH w/HF Cats, GMPP Ex. Z/28 CAI, FR41s in PVD Black Chrome, Recaros, Pfadt Sway
377hp, 383tq 12.739@110.44 MPH
Red2014SS is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2015, 10:41 PM   #10
nighttowl

 
nighttowl's Avatar
 
Drives: 2014 ZL1 2010 Camaro 2SS/RS
Join Date: Dec 2011
Location: So-Cal
Posts: 771
Mine messes up sometimes also.
It skips songs, then sometimes when I select a song on USB it plays a different song; and Ill have it on a song when I exit the car, and it will be on an entirely different song next time I get in the car.

If I pull the USB drive for a little while it corrects itself.
I wonder if it has anything to do with the 1700 songs on my usb drive.
__________________
"The salesman actually told me to stop getting it sideways during the test drive; so you can’t say I wasn't trying."
2010 IBM SS Camaro VVT L99 w/ TR6060 swap, 489 rwhp, 444 rwtq
2014 CRT ZL1
nighttowl is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2015, 09:38 AM   #11
2014CamaroZL1
 
2014CamaroZL1's Avatar
 
Drives: 2014 CRT ZL1
Join Date: Jun 2013
Location: Central NJ
Posts: 535
If I turn off the car when I am listening to Bluetooth, the radio always goes to AM when I restart the car.
I would rather it go back to the last station prior to Bluetooth (XM).
__________________
ZL1 Camaro - Worlds Largest Sports Car
Road King - Not Garage Queen
2014CamaroZL1 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2015, 09:27 AM   #12
boondocksaint
Cartoon Maus
 
Drives: White ZL1, Chevroyota Prizolla
Join Date: Aug 2013
Location: Charlotte, NC
Posts: 280
Quote:
Originally Posted by 2014CamaroZL1 View Post
If I turn off the car when I am listening to Bluetooth, the radio always goes to AM when I restart the car.
I would rather it go back to the last station prior to Bluetooth (XM).
^This.
boondocksaint is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2015, 02:21 PM   #13
omegaman
 
omegaman's Avatar
 
Drives: very poorly
Join Date: May 2009
Location: Glendale, Arizona
Posts: 549
Send a message via AIM to omegaman
MyLink is a bag of hurt. I experience the same issues with the radio randomly switching sources (from USB to AM). My work around is to always power off the radio manually before turning off the ignition. This seems to help a lot.

MyLink is such a frustration for me, I will seriously consider trading my 2013 ZL1 for a future ZL1 if it has Apple CarPlay or Android Auto enabled.
__________________
2013 Camaro ZL1, Crystal Red, Auto, Exposed Carbon Fiber, Navigation.
omegaman is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.