Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Rick@Livernois
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum

Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum All audio, video, bluetooth, nav, radar, and electronics discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 04-26-2012, 03:24 PM   #1
TPAJETSKI
 
TPAJETSKI's Avatar
 
Drives: Camaro
Join Date: Apr 2012
Location: Florida
Posts: 621
Center console gauge package

My dealer told me that with the 10, and 11 camaros they could install the gauge package after purchase but the 12 camaro you can't. Anyone know if that is true? I would assume it is because otherwise I'm sure they would make the money to install the gauges, but wanted to check with the experts here. Thanks.
TPAJETSKI is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 03:27 PM   #2
ssummit camaro

 
ssummit camaro's Avatar
 
Drives: 2013 1LE on order TPW 12/31
Join Date: Jan 2010
Location: El Paso, Texas
Posts: 883
I installed my own on my 2011.
__________________
ssummit camaro is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 03:28 PM   #3
Hannibal
 
Hannibal's Avatar
 
Drives: Camaro SS & ZL1
Join Date: Sep 2011
Location: Southeast USA
Posts: 526
They could have finally changed the wiring harnesses so that you get the gauge harness with the packages they are intended for. I know that many people skipped out on the packages and just added the gauges for a few hundred bucks. This is on the 2010/2011 models of course.
Hannibal is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 03:29 PM   #4
powerslave
Assembly: April 12/12
 
powerslave's Avatar
 
Drives: A Self-Propelled Mechanical Vehicle
Join Date: Mar 2012
Location: PE, Canada
Posts: 481
OP: No that's not true. They are either trying to upsell you something or they don't know what they're talking about.

http://www.phastekperformance.com/GM...s-92247189.htm

...and everywhere else sells the same gauge pack for 2010 through 2012
powerslave is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 03:32 PM   #5
TPAJETSKI
 
TPAJETSKI's Avatar
 
Drives: Camaro
Join Date: Apr 2012
Location: Florida
Posts: 621
I'd love to add them but the dealer says I can't on the 2012 .
TPAJETSKI is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 03:34 PM   #6
TPAJETSKI
 
TPAJETSKI's Avatar
 
Drives: Camaro
Join Date: Apr 2012
Location: Florida
Posts: 621
Is it easy to do?
TPAJETSKI is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 03:35 PM   #7
powerslave
Assembly: April 12/12
 
powerslave's Avatar
 
Drives: A Self-Propelled Mechanical Vehicle
Join Date: Mar 2012
Location: PE, Canada
Posts: 481
It seems to be:

powerslave is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 03:37 PM   #8
TPAJETSKI
 
TPAJETSKI's Avatar
 
Drives: Camaro
Join Date: Apr 2012
Location: Florida
Posts: 621
Thanks for all the responses. I'm new here but so far everyone here has been very helpful. Great site!!
TPAJETSKI is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 03:40 PM   #9
powerslave
Assembly: April 12/12
 
powerslave's Avatar
 
Drives: A Self-Propelled Mechanical Vehicle
Join Date: Mar 2012
Location: PE, Canada
Posts: 481
Someone will hopefully chime in that has done it, I've read a bunch around here that have... I might eventually. I thought I wanted the gauge cluster til I had my car then it didn't seem like a big deal any more... I kind of like that extra place to set 'things' and the little mat where the gauges 'would be'.
powerslave is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 04:36 PM   #10
jeffltrs
 
jeffltrs's Avatar
 
Drives: 2010 1lt rs ibm sim stripes a6
Join Date: Mar 2011
Location: central ny
Posts: 65
Try taking the console side cover off on the passenger side & see if the plug is there,if it is I would say you could do it. Just my opinion. Most dealers don't know as much about these cars than the people on here do.

Last edited by jeffltrs; 04-26-2012 at 04:37 PM. Reason: oops
jeffltrs is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 04:42 PM   #11
calbert1999
Camaro SS Lover
 
calbert1999's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS Black IOM
Join Date: Jun 2010
Location: Toronto, Ontario (Canada)
Posts: 2,852
Quote:
Originally Posted by TPAJETSKI View Post
My dealer told me that with the 10, and 11 camaros they could install the gauge package after purchase but the 12 camaro you can't. Anyone know if that is true? I would assume it is because otherwise I'm sure they would make the money to install the gauges, but wanted to check with the experts here. Thanks.
Don't believe anything dealers say to you. Trying to get you to buy the next model up that will have the guages, meanwhile you can buy them aftermarket and have it installed. A gauge is a gauge is a gauge.
calbert1999 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 04:52 PM   #12
TPAJETSKI
 
TPAJETSKI's Avatar
 
Drives: Camaro
Join Date: Apr 2012
Location: Florida
Posts: 621
Quote:
Originally Posted by calbert1999 View Post
Don't believe anything dealers say to you. Trying to get you to buy the next model up that will have the guages, meanwhile you can buy them aftermarket and have it installed. A gauge is a gauge is a gauge.
I already bought the car so I'm not sure they were trying to upsell. I'm guessing they just didn't know what they were talking about???
TPAJETSKI is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 04:54 PM   #13
slick rick
SoCal Mayhem
 
slick rick's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1SS/RS
Join Date: Aug 2008
Location: Foothill Ranch, CA
Posts: 5,464
Quote:
Originally Posted by TPAJETSKI View Post
I already bought the car so I'm not sure they were trying to upsell. I'm guessing they just didn't know what they were talking about???
Who did you ask? the sales person or the parts dept?
__________________
slick rick is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 04:57 PM   #14
pincoin
Camaro owner since 1982
 
pincoin's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro 2SS-RS Conv IBM L99
Join Date: Jul 2009
Location: PA
Posts: 1,583
Anybody take their console apart in a 2012 to see if the plugs are there?
__________________
2012 Camaro RS-SS Conv IBM, L99
1968 Camaro RS Coupe 327 AT
1968 Camaro RS-SS Conv, sold 1993
pincoin is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 05:06 PM   #15
TPAJETSKI
 
TPAJETSKI's Avatar
 
Drives: Camaro
Join Date: Apr 2012
Location: Florida
Posts: 621
Quote:
Originally Posted by slick rick View Post
Who did you ask? the sales person or the parts dept?
Sales. Probably a mistake I know.
TPAJETSKI is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2012, 07:23 PM   #16
Waste
 
Drives: 2012 Camaro 1LT M6
Join Date: Apr 2012
Location: NE Florida
Posts: 114
Quote:
Originally Posted by pincoin View Post
Anybody take their console apart in a 2012 to see if the plugs are there?
I ordered mine from Phastek and I own a 2012. Its just plug and play. Took about 45 minutes to install. The tricky part is the 12v plug, take your time and don't rush it! Easy upgrade!
Waste is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2012, 10:39 AM   #17
INTIMIDAT3R
Account Suspended
 
Drives: '11 2SS/RS L99, '12 2LS LFX
Join Date: Jul 2010
Location: Malmac A.U.N.
Posts: 2,126
Quote:
Originally Posted by TPAJETSKI View Post
I'd love to add them but the dealer says I can't on the 2012 .
Your dealer is full of S**T!!!

I have a '12 and installed it myself.

Everything is already in there and it only took me 10 minutes.

Ordered mine from Patrick at GM Parts House, here in the forum. A heckuva lot less expensive than anywhere else.

Call him... 484-949-2099

Last edited by INTIMIDAT3R; 04-28-2012 at 10:50 AM.
INTIMIDAT3R is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.