Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Apex Paul
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 04-29-2012, 10:00 AM   #1
my2SSRS
 
my2SSRS's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS 6 spd RJT
Join Date: Jul 2010
Location: Great Falls, MT
Posts: 42
Exclamation New Gears, now lights on all over the dash??

Ok so just put in 4.11's, as soon as i turn the key on it says service stabil control, ABS, all my stabile control, track control lights on the dash are lit up..i have an sct programmer from JRE and its not showing any dtc's...any ideas.. I have JRE's 91 octane tune loaded, the speedo is right. I have unhooked the battery and nothing changed?? THanks for any info

Russ
__________________
2010 2SS/RS 6 spd. Silver Ground Effects, Tinted Windows, BFE SS longtube headers, 3" X, mid pipes, SpinTech 6000 mufflers, ROTO-FAB CAI, 4.11 RG's, Phadt Racing Bushings, JRE custume tune, Mobile1 ATF, RP rear gear oil, Custom badges, Hide away front plate holder. Custom engine cover and hood liner. 412 rwhp
my2SSRS is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 11:19 AM   #2
swiftkart
 
swiftkart's Avatar
 
Drives: 2010 SS/RS LS3 M6
Join Date: Apr 2011
Location: Kansas
Posts: 184
You might check the plugin on the passengers side next to the fuel tank, they may have unplugged it and forgot to plug it back in which will cause what you are seeing, it happened to me.
swiftkart is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 11:20 AM   #3
The Stig
knows 2 facts about ducks
 
The Stig's Avatar
 
Drives: ...and they're both wrong
Join Date: Aug 2009
Location: The HMS Invincible
Posts: 26,690
Did you get your speedo recalibrated/tuned
__________________
Click to view my build thread
The Stig is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 04:41 PM   #4
my2SSRS
 
my2SSRS's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS 6 spd RJT
Join Date: Jul 2010
Location: Great Falls, MT
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by swiftkart View Post
You might check the plugin on the passengers side next to the fuel tank, they may have unplugged it and forgot to plug it back in which will cause what you are seeing, it happened to me.

checked the plug, and everything looks good there...???
__________________
2010 2SS/RS 6 spd. Silver Ground Effects, Tinted Windows, BFE SS longtube headers, 3" X, mid pipes, SpinTech 6000 mufflers, ROTO-FAB CAI, 4.11 RG's, Phadt Racing Bushings, JRE custume tune, Mobile1 ATF, RP rear gear oil, Custom badges, Hide away front plate holder. Custom engine cover and hood liner. 412 rwhp
my2SSRS is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 04:43 PM   #5
my2SSRS
 
my2SSRS's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS 6 spd RJT
Join Date: Jul 2010
Location: Great Falls, MT
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by stieger View Post
Did you get your speedo recalibrated/tuned
the tune from Ted must have it in there, because i have done nothing but load his 91 tune, when i took it out i had my gps and its right on the money!! Any other ideas? Sure dont want to take it to the stealer!! thanks for the info..
__________________
2010 2SS/RS 6 spd. Silver Ground Effects, Tinted Windows, BFE SS longtube headers, 3" X, mid pipes, SpinTech 6000 mufflers, ROTO-FAB CAI, 4.11 RG's, Phadt Racing Bushings, JRE custume tune, Mobile1 ATF, RP rear gear oil, Custom badges, Hide away front plate holder. Custom engine cover and hood liner. 412 rwhp
my2SSRS is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 05:06 PM   #6
The Stig
knows 2 facts about ducks
 
The Stig's Avatar
 
Drives: ...and they're both wrong
Join Date: Aug 2009
Location: The HMS Invincible
Posts: 26,690
Quote:
Originally Posted by my2SSRS View Post
the tune from Ted must have it in there, because i have done nothing but load his 91 tune, when i took it out i had my gps and its right on the money!! Any other ideas? Sure dont want to take it to the stealer!! thanks for the info..
As far as I know Ted's tune is a tranny tune and doesn't tune the speedo. But I have been wrong before.
__________________
Click to view my build thread
The Stig is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 05:16 PM   #7
2L82RUN
 
2L82RUN's Avatar
 
Drives: ABM SS/RS
Join Date: Sep 2009
Location: WV
Posts: 580
If its out of alignment from having it apart it will throw a stabilitrak message. Happened when I replaced my toe rod arms. Is steering wheel normal or off to one side? Just a thought
__________________
2L82RUN is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 08:22 PM   #8
my2SSRS
 
my2SSRS's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS 6 spd RJT
Join Date: Jul 2010
Location: Great Falls, MT
Posts: 42
steering wheel is good, and the speedo is right on, i've got the m6. Wondering if the wire from the hub up to the plug got damaged somehow?? Does that wire come out of the hub so i could to a contunutity check on it??
__________________
2010 2SS/RS 6 spd. Silver Ground Effects, Tinted Windows, BFE SS longtube headers, 3" X, mid pipes, SpinTech 6000 mufflers, ROTO-FAB CAI, 4.11 RG's, Phadt Racing Bushings, JRE custume tune, Mobile1 ATF, RP rear gear oil, Custom badges, Hide away front plate holder. Custom engine cover and hood liner. 412 rwhp
my2SSRS is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2012, 08:23 PM   #9
my2SSRS
 
my2SSRS's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS 6 spd RJT
Join Date: Jul 2010
Location: Great Falls, MT
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by 2L82RUN View Post
If its out of alignment from having it apart it will throw a stabilitrak message. Happened when I replaced my toe rod arms. Is steering wheel normal or off to one side? Just a thought
so how did ya fix it, cause i do have the stabil track message as soon as i start the car, and all the other lights on??
__________________
2010 2SS/RS 6 spd. Silver Ground Effects, Tinted Windows, BFE SS longtube headers, 3" X, mid pipes, SpinTech 6000 mufflers, ROTO-FAB CAI, 4.11 RG's, Phadt Racing Bushings, JRE custume tune, Mobile1 ATF, RP rear gear oil, Custom badges, Hide away front plate holder. Custom engine cover and hood liner. 412 rwhp
my2SSRS is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 05:30 PM   #10
my2SSRS
 
my2SSRS's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS 6 spd RJT
Join Date: Jul 2010
Location: Great Falls, MT
Posts: 42
Exclamation

*UPDATE* So i went to the dealer and ordered the left side speed sensor, changed it out and good to go!! So how the little wire got damaged inside, couldnt see any damage but that was it!! Thanks for all the info!!
__________________
2010 2SS/RS 6 spd. Silver Ground Effects, Tinted Windows, BFE SS longtube headers, 3" X, mid pipes, SpinTech 6000 mufflers, ROTO-FAB CAI, 4.11 RG's, Phadt Racing Bushings, JRE custume tune, Mobile1 ATF, RP rear gear oil, Custom badges, Hide away front plate holder. Custom engine cover and hood liner. 412 rwhp
my2SSRS is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 02:10 PM   #11
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,659
Glad to hear that the dealership you work with was able to work out this issue for you!

Brandon
Chevrolet Customer Service
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.