Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Nickey Chicago
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-01-2012, 10:01 AM   #1
TooCool5
Resident Gearhead
 
TooCool5's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1LS 3.6 LLT V6 325 HP
Join Date: May 2009
Location: Central CT
Posts: 3,569
GM says High Idle V6 restarts every 1/2 Hr Normal?

OK so I brought the car in for warranty service for my car going into high
idle every time it sits more than 1/2 hr on a 60 degree day.
They called the GM Techline who played the "no codes" card and said this
was normal operation on the LLT and they have no known idle problems.
It even did it for the Tech when it sat in the heated garage 40 min.
Can't blame the Dealer as they are bound by GM on warranty.
Tech said his wife had a Jetta that did the
same thing (only 2,500 RPM) & the dealer wouldn't do anything so they sold the car.

I could use the Camaro5 communities input & help.
Your V6 does this? Or never does this except for initial cold start.

Let me know Please.
__________________
2010 Camaro Auto, Inferno Orange, Titanium Interior, Gearhead Wheels AIRAID CAI
TooCool5 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 10:08 AM   #2
nyrfan
Let's go Rangers!
 
nyrfan's Avatar
 
Drives: 13' AGM 2SS/RS L99
Join Date: Jun 2011
Location: Orlando, FL
Posts: 9,606
Mine will not go into cold start mode that quickly. With that said I'm in FL and have had very little days under 60 this year.
__________________
Soprano 4/1/00-6/14/11, Gone but NEVER forgotten!
FSP tuned: 377/389
nyrfan is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 10:14 AM   #3
Rangore

 
Rangore's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT Cyber Gray
Join Date: Oct 2011
Location: Minnesota
Posts: 2,013
I can't say I've ever checked this.
__________________
Current: 2010 Camaro 2LT - Current Mods: EGA on left and right windows - Solo CAT Back - Black CAI - Black Carbon Fiber Bow-tie Vinyl - Switchback LED Turn Signal bulbs - HOD Headlight bulbs - Aqua interior LED bulb - Phoenix Gold iAMP-GM1 sub box w/amp, Lorenzo WL27 wheels
No longer owned: 1993 Camaro Z-28
Rangore is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 10:29 AM   #4
christianmotox


 
christianmotox's Avatar
 
Drives: ( . )( . )
Join Date: Feb 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 2,714
I think i might have seen this before on my Camaro, but i had the high idle warm up tuned out cause i dont have any cats, so doesn't really bother me anymore.

Non dealer solution: Get some Long tube headers, get rid of the Cats, and get a Trifecta tune.

"Handled"
__________________
christianmotox is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 12:09 PM   #5
liquidsmoke
Two Miles An Hour
 
Drives: SIM 2LT RS
Join Date: May 2010
Location: chicago
Posts: 1,211
I've only ever seen the high idle on cold starts. I have a 2010 if it matters any.
__________________

expect nothing, but take everything
liquidsmoke is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 09:04 PM   #6
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,618
TooCool, could you send me your VIN? I'd like to look and check on this being normal or not. I hope to have something back for you soon.

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 09:17 PM   #7
mydreamcar
My Dream Car
 
mydreamcar's Avatar
 
Drives: 2011 SIM LS3 1SS
Join Date: Jul 2009
Location: staten island
Posts: 1,288
being in the NE, I can say only on cold days, high idle then after 1 min drops down to normal idle, good luck finding out the issue
__________________
CAI intake/ADM Scoop/Stainless Power Headers/Doug Thorley Catback Exhaust/Tuned by ECS. 428hp/426tq
mydreamcar is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 10:38 PM   #8
Rangore

 
Rangore's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT Cyber Gray
Join Date: Oct 2011
Location: Minnesota
Posts: 2,013
Checked tonight and it didn't idle high after 45 minutes of being off and then starting it.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Current: 2010 Camaro 2LT - Current Mods: EGA on left and right windows - Solo CAT Back - Black CAI - Black Carbon Fiber Bow-tie Vinyl - Switchback LED Turn Signal bulbs - HOD Headlight bulbs - Aqua interior LED bulb - Phoenix Gold iAMP-GM1 sub box w/amp, Lorenzo WL27 wheels
No longer owned: 1993 Camaro Z-28
Rangore is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 10:41 PM   #9
motorhead
bars suck
 
motorhead's Avatar
 
Drives: ZL1
Join Date: Sep 2009
Location: central, Pa
Posts: 7,711
I have a 2500 Silverado that does the same thing.
motorhead is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 08:58 AM   #10
TooCool5
Resident Gearhead
 
TooCool5's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1LS 3.6 LLT V6 325 HP
Join Date: May 2009
Location: Central CT
Posts: 3,569
Quote:
Originally Posted by Chevrolet Customer Svc View Post
TooCool, could you send me your VIN? I'd like to look and check on this being normal or not. I hope to have something back for you soon.

Jeff Morris, Chevrolet Customer Service
Jeff, sent you a PM.
__________________
2010 Camaro Auto, Inferno Orange, Titanium Interior, Gearhead Wheels AIRAID CAI
TooCool5 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 08:58 AM   #11
TooCool5
Resident Gearhead
 
TooCool5's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1LS 3.6 LLT V6 325 HP
Join Date: May 2009
Location: Central CT
Posts: 3,569
Quote:
Originally Posted by Rangore View Post
Checked tonight and it didn't idle high after 45 minutes of being off and then starting it.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thanks , and yours is a 2010.
__________________
2010 Camaro Auto, Inferno Orange, Titanium Interior, Gearhead Wheels AIRAID CAI
TooCool5 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.