Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Emblempros
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum

Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum All audio, video, bluetooth, nav, radar, and electronics discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-18-2012, 01:48 PM   #1
LIV4MUDDIN
 
LIV4MUDDIN's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS/RS
Join Date: Aug 2011
Location: Olive Branch MS
Posts: 336
Kenwood 9990HD / Scosche Installed

Installed my head unit and scosche kit yesterday and I'm loving it. This radio has so many options and the sound and video quality are awesome. Also found a great place to put the xm antenna and the nav antenna. The signal is still almost full with no cutouts in signal and you don't have to have those ugly antennas on your dash. Doing it this way you don't have to lose signal by using the factory fin. Heres some pics.
__________________
White Fury
LIV4MUDDIN is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 01:53 PM   #2
BowlingSS
Camaro Owner Since 1987
 
BowlingSS's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS L99 RJT
Join Date: Jun 2006
Location: Lawrenceville, GA
Posts: 2,045
I like it. How much did it cost you? Did you install it yourself?

Great job.

Bill
__________________
2011 Camaro 2SS/RS L99 RJT
CAI, Inc. Cold Air Induction;ADM Scoop
Rx Catch Can;Rx Breather;Roto-Fab Washer Container
VMax Ported RJT Throttle Body
XSPower Headers and XSPower 3" Exhaust System
Elite Engineering Tunnel Brace,
Gorilla Wheel Lock System;
Tinted Windows 35%;EFILive Tune
BowlingSS is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 02:08 PM   #3
LIV4MUDDIN
 
LIV4MUDDIN's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS/RS
Join Date: Aug 2011
Location: Olive Branch MS
Posts: 336
Quote:
Originally Posted by BowlingSS View Post
I like it. How much did it cost you? Did you install it yourself?

Great job.

Bill
Yea sure did. Very easy considering everything ties to the scosche harness instead of having to go to the BCM. I got everything except the backup camera which I'm getting from a guy here in the forums, from DoubleDMods. They are a vendor on here. I paid 1650. But there is a 100 mail in rebate right now so that bring it down even cheaper. In comparison a local stereo shop wanted 2200 for the same setup. I put in the Onstar, nav, Ipod cable, XM radio, and the Scosche.
__________________
White Fury
LIV4MUDDIN is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 02:12 PM   #4
AlexM
 
AlexM's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro 2SS/RS L99
Join Date: Jan 2012
Location: VA
Posts: 388
Love it! Congrats.

I am sure you will enjoy it for years to come.
AlexM is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 02:15 PM   #5
AlexM
 
AlexM's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro 2SS/RS L99
Join Date: Jan 2012
Location: VA
Posts: 388
This (touchscreen infotaintment/nav) was the missing piece that GM finally realized it was much needed and it will be an option on 2013 Camaros.
AlexM is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 02:17 PM   #6
LIV4MUDDIN
 
LIV4MUDDIN's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS/RS
Join Date: Aug 2011
Location: Olive Branch MS
Posts: 336
Quote:
Originally Posted by AlexM View Post
This (touchscreen infotaintment/nav) was the missing piece that GM finally realized it was much needed and it will be an option on 2013 Camaros.
Yea it looks good but I don't wanna have to pay for the navigation from Onstar to use the nav. Maybe that's speculation tho.
__________________
White Fury
LIV4MUDDIN is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 02:23 PM   #7
newb

 
newb's Avatar
 
Drives: 2013 1LE
Join Date: Feb 2012
Location: hawaii
Posts: 1,085
Nav in the 2013 will not be from onstar. It will be just like every other manufacturers nav. You pay for it initially as part of the car and i'm sure there will be periodic updates you can choose to buy. Pretty standard in the auto industry.

It will not be a paid service!
__________________
Delivered 21 Jan 2013

newb is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 03:39 PM   #8
LIV4MUDDIN
 
LIV4MUDDIN's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS/RS
Join Date: Aug 2011
Location: Olive Branch MS
Posts: 336
Like I said maybe speculation. But to plain for me.
__________________
White Fury
LIV4MUDDIN is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 07:20 PM   #9
thespymaster


 
thespymaster's Avatar
 
Drives: C7 / ZL1 / SS / trucsk
Join Date: Nov 2009
Location: G4 CLASSIFIED
Posts: 4,644
Nice and I'm considering this option

Any issues with installation ?
__________________
2014 C7 Stingray 3LT/Z51
2013 Camaro SS
2012 Camaro ZL1 - 850 HP
2015 GMC Denali 3500HD 4x4
2012 GMC Sierra 3500HD 4x4
thespymaster is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 08:48 PM   #10
LIV4MUDDIN
 
LIV4MUDDIN's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS/RS
Join Date: Aug 2011
Location: Olive Branch MS
Posts: 336
Quote:
Originally Posted by thespymaster View Post
Nice and I'm considering this option

Any issues with installation ?
Nope such a breeze sounds great. I have a alpine INA900BT in my truck and this Kenwood makes it look really bad
__________________
White Fury
LIV4MUDDIN is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2012, 08:49 AM   #11
Rizzo
 
Drives: 2010 Camaro SIM 2SS/RS
Join Date: Sep 2008
Location: San Antonio, TX
Posts: 431
I had the same setup professionally installed in my ZL1. I have an issue with the steering wheel controls not working.

The installer contacted Scosche and it appears that the issue has to do with a change in how the steering wheel controls operate on the ZL1. Scosche is working on a new firmware update to address this.
__________________
=================================================
Rizzo is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2012, 08:51 AM   #12
LIV4MUDDIN
 
LIV4MUDDIN's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS/RS
Join Date: Aug 2011
Location: Olive Branch MS
Posts: 336
Quote:
Originally Posted by Rizzo View Post
I had the same setup professionally installed in my ZL1. I have an issue with the steering wheel controls not working.

The installer contacted Scosche and it appears that the issue has to do with a change in how the steering wheel controls operate on the ZL1. Scosche is working on a new firmware update to address this.
I really like mine. Hope they get it worked out for you pretty soon.
__________________
White Fury
LIV4MUDDIN is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2012, 09:45 AM   #13
camarograna2
Car Enthusiast
 
camarograna2's Avatar
 
Drives: 2010 Rally Yellow Camaro 2SS A/T
Join Date: Dec 2010
Location: Keller, Texas
Posts: 737
Send a message via MSN to camarograna2
Quote:
Originally Posted by Rizzo View Post
I had the same setup professionally installed in my ZL1. I have an issue with the steering wheel controls not working.

The installer contacted Scosche and it appears that the issue has to do with a change in how the steering wheel controls operate on the ZL1. Scosche is working on a new firmware update to address this.
Its not going to be made via firmware update but you have to solder some wires together. PM your email so i can send you the instructions
__________________
2010 Rally Yellow 2SS/RS
Performance Upgrades: Custom Flowmaster X system Exhaust Audio Upgrades: Too much to write down. Visit http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=206016
camarograna2 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2012, 12:57 PM   #14
overhaulengines

 
overhaulengines's Avatar
 
Drives: Red 2SS/RS M6
Join Date: Apr 2010
Location: San Antonio, Texas
Posts: 3,722
Quote:
Originally Posted by Rizzo View Post
I had the same setup professionally installed in my ZL1. I have an issue with the steering wheel controls not working.

The installer contacted Scosche and it appears that the issue has to do with a change in how the steering wheel controls operate on the ZL1. Scosche is working on a new firmware update to address this.
according to the manual (scosche), most of the systems like jvc, alpine, use the 3.5 pin to plug right into the head unit for steering controls, but on the kenwoods, there i a wire (both on the scosche and kenwood) for the steering control. In between it takes an adapter that is wired in. i installed and my controls work i purchased it from Double D mods.

Quote:
Originally Posted by camarograna2 View Post
Its not going to be made via firmware update but you have to solder some wires together. PM your email so i can send you the instructions
i will shoot you a pm, i would like to see how you did it.

lupe
__________________
Custom painted Bowties, Tail light bezels, engine covers, strut braces, emblems and custom painted interior parts.
Installation of vertical doors, lighting, reverse hood kits, hex vents, ACS product etc.

Visit www.camarocustoms.com for all our products and services...like us on Facebook.....check out photo albums here for lots of pics and ideas
overhaulengines is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2012, 08:23 AM   #15
Rizzo
 
Drives: 2010 Camaro SIM 2SS/RS
Join Date: Sep 2008
Location: San Antonio, TX
Posts: 431
Thanks !

Thanks for all the help from the members. I received the service bulletin and contacted Scosche to ensure that this is the preferred method to fix the issue.

Now that this is confirmed, I feel comfortable posting the instructions for others.
Attached Images
File Type: pdf GM5201 Tech Buliten.pdf (164.6 KB, 221 views)
__________________
=================================================
Rizzo is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2012, 10:59 AM   #16
Double D Mods
 
Double D Mods's Avatar
 
Drives: 2012 Grand Sport Convertible Vette
Join Date: May 2011
Location: DD MODS Kieler, Wi
Posts: 574
Quote:
Originally Posted by LIV4MUDDIN View Post
Yea sure did. Very easy considering everything ties to the scosche harness instead of having to go to the BCM. I got everything except the backup camera which I'm getting from a guy here in the forums, from DoubleDMods. They are a vendor on here. I paid 1650. But there is a 100 mail in rebate right now so that bring it down even cheaper. In comparison a local stereo shop wanted 2200 for the same setup. I put in the Onstar, nav, Ipod cable, XM radio, and the Scosche.

Thanks again for your business!
Great job on the install!
Dennis
Double D Mods is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2012, 09:09 PM   #17
LIV4MUDDIN
 
LIV4MUDDIN's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS/RS
Join Date: Aug 2011
Location: Olive Branch MS
Posts: 336
Quote:
Originally Posted by Double D Mods View Post
Thanks again for your business!
Great job on the install!
Dennis
No Thank Yall. I am loving it. Thanks for answering my questions over the phone. The Kenwood is topnotch.
__________________
White Fury
LIV4MUDDIN is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2012, 11:25 PM   #18
goldappa
 
Drives: Camaro 2011 RS Convertible
Join Date: Feb 2012
Location: Spring, Tx
Posts: 145
Setup look badAss. Any glare?
__________________
goldappa is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2012, 03:03 AM   #19
LIV4MUDDIN
 
LIV4MUDDIN's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS/RS
Join Date: Aug 2011
Location: Olive Branch MS
Posts: 336
Quote:
Originally Posted by goldappa View Post
Setup look badAss. Any glare?
Thanks. Only when the sunroof is open. But it has plenty of tilt options to fix that.
__________________
White Fury
LIV4MUDDIN is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2012, 09:47 AM   #20
Rizzo
 
Drives: 2010 Camaro SIM 2SS/RS
Join Date: Sep 2008
Location: San Antonio, TX
Posts: 431
The only issue I now have is that the controls will only loop through the presets on the current "Band" (SXM1,SXM2,etc). When it reaches P6, it starts back at P1 on the same Band. To access another PreSet on a different Band, you still need to manually change the band.

Is there not a way to cycle through all the presets, regardless of their assigned band?
__________________
=================================================
Rizzo is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.