Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Nickey Chicago
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-25-2012, 11:45 AM   #1
MustangKiller
 
MustangKiller's Avatar
 
Drives: 2013 2ss/rs A6 yellow !!!!!
Join Date: Nov 2011
Location: Woodbine Maryland
Posts: 460
idle increase just before stoping

My car is reving on its own just before i come too a stop say under 15 mph and during this i hardly have and throttle input id say like 20% even if i mash it toobthe floor ot just wont rev. The idle ramps up too 1200. Any ideas?
MustangKiller is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2012, 10:34 AM   #2
camaroksa
 
camaroksa's Avatar
 
Drives: camaro 2ss
Join Date: May 2011
Location: jeddah
Posts: 22
my car is reving when I go from 24 to 30 mph (like when I stay at the same speed it rev by it self to a higher rpm without more stepping on the gas!)
camaroksa is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2012, 06:27 PM   #3
SleepWarz
Banned
 
Drives: 1991 New Yorker, 69 Tbird, ABM2SSRS
Join Date: May 2009
Location: BC Canada
Posts: 2,259
bumps from about 700 rpm to 1500 while slowing down after taking the car out of gear as you come to a stop? Mine does this, I think its normal.
SleepWarz is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2012, 07:39 PM   #4
Eric Baker

 
Drives: Black/Black 2SS/RS 6M
Join Date: Mar 2010
Location: Boston MA
Posts: 950
Automatic? I think it's when the tranny shifts down into first gear. Kinda matching the input/output shaft speeds while it shifts.
Eric Baker is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2012, 03:11 PM   #5
MustangKiller
 
MustangKiller's Avatar
 
Drives: 2013 2ss/rs A6 yellow !!!!!
Join Date: Nov 2011
Location: Woodbine Maryland
Posts: 460
Quote:
Originally Posted by Eric Baker View Post
Automatic? I think it's when the tranny shifts down into first gear. Kinda matching the input/output shaft speeds while it shifts.
Nope m6
MustangKiller is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2012, 03:13 PM   #6
MustangKiller
 
MustangKiller's Avatar
 
Drives: 2013 2ss/rs A6 yellow !!!!!
Join Date: Nov 2011
Location: Woodbine Maryland
Posts: 460
Quote:
Originally Posted by SleepWarz View Post
bumps from about 700 rpm to 1500 while slowing down after taking the car out of gear as you come to a stop? Mine does this, I think its normal.
Yes exactly have u tried hitting the throttle when it does this?
MustangKiller is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2012, 11:01 AM   #7
TooCool5
Resident Gearhead
 
TooCool5's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1LS 3.6 LLT V6 325 HP
Join Date: May 2009
Location: Central CT
Posts: 3,544
Went to the dealer for my repeated cold start high idle mode on restarts and GM Tech support says "no known idle problems on the Camaro".
I guess we are all proof they are wrong!
__________________
2010 Camaro Auto, Inferno Orange, Titanium Interior, Gearhead Wheels AIRAID CAI
TooCool5 is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2012, 11:03 AM   #8
GunnyG
Da WHALE
 
GunnyG's Avatar
 
Drives: 2014 Stingray, 2012 Panamera
Join Date: Dec 2011
Location: Oceanside, Ca - Originally from KCMO
Posts: 8,826
I think you car wants to know why the heck you wanna stop! That puppy is ready to RUN RUN RUN! LoL. I hope it's nothing serious.
__________________
GunnyG is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2012, 01:50 PM   #9
SleepWarz
Banned
 
Drives: 1991 New Yorker, 69 Tbird, ABM2SSRS
Join Date: May 2009
Location: BC Canada
Posts: 2,259
Quote:
Originally Posted by MustangKiller View Post
Yes exactly have u tried hitting the throttle when it does this?
No, but I will.
SleepWarz is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2012, 03:27 PM   #10
djm96z28

 
djm96z28's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro 1SS LS3
Join Date: Jul 2008
Location: Jacksonville FL
Posts: 884
I think that happened to me once on the way to work. Coming to a stop light, slowing down, I put the car in neutral. Then with foot off the clutch and on the brake, the revs went up to maybe 1200 -1500. Only happened the one time but it was kinda strange.
djm96z28 is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2012, 06:45 PM   #11
TooCool5
Resident Gearhead
 
TooCool5's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1LS 3.6 LLT V6 325 HP
Join Date: May 2009
Location: Central CT
Posts: 3,544
Quote:
Originally Posted by GunnyG View Post
I think you car wants to know why the heck you wanna stop! That puppy is ready to RUN RUN RUN! LoL. I hope it's nothing serious.
LOL it wants to Run Run Run.......
__________________
2010 Camaro Auto, Inferno Orange, Titanium Interior, Gearhead Wheels AIRAID CAI
TooCool5 is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2012, 09:43 PM   #12
AIminiS10
 
AIminiS10's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro ZL1 - #1564
Join Date: Jun 2010
Location: York, PA
Posts: 232
Mine does it pretty often. I am glad to see others are having the same issue.
__________________


2012 Chevy Camaro ZL1 #1546
1969 Chevy Chevelle
2000 Honda CBR 929rr
AIminiS10 is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2012, 11:09 PM   #13
SleepWarz
Banned
 
Drives: 1991 New Yorker, 69 Tbird, ABM2SSRS
Join Date: May 2009
Location: BC Canada
Posts: 2,259
I dont really consider it an issue tbh. More of a peculiarity.
SleepWarz is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 11:08 AM   #14
TooCool5
Resident Gearhead
 
TooCool5's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1LS 3.6 LLT V6 325 HP
Join Date: May 2009
Location: Central CT
Posts: 3,544
Mine does this if I coast down a hill in neutral.
__________________
2010 Camaro Auto, Inferno Orange, Titanium Interior, Gearhead Wheels AIRAID CAI
TooCool5 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 01:10 PM   #15
ITGuy11
Burning up tires
 
ITGuy11's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1SS/RS
Join Date: Jul 2010
Location: Macomb Twp, MI
Posts: 718
Is your car tuned? There is a setting called idle air control that can be adjusted.
__________________
Blower, cam, supporting mods 644RWHP 615RWTQ
My Build Thread COTW 11/19/12
Detroit 5th Gen Camaro Club
ITGuy11 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2012, 05:26 AM   #16
austin
Team LFX - 45TH RS
 
austin's Avatar
 
Drives: 2012 2LT/RS 45th
Join Date: Aug 2011
Location: NE PA
Posts: 396
Mine does this while coasting down a hill in drive. It revs itself for 2-3 seconds and my foot is on the brake. Doesn't seem normal to me.
__________________

austin is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2012, 11:40 AM   #17
MustangKiller
 
MustangKiller's Avatar
 
Drives: 2013 2ss/rs A6 yellow !!!!!
Join Date: Nov 2011
Location: Woodbine Maryland
Posts: 460
No its not tuned yet but it does it alot
MustangKiller is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 03:01 PM   #18
caligrown562
 
Drives: 2012 1SS
Join Date: May 2011
Location: so cal
Posts: 318
has anyone been to the dealer yet to see if this is a problem or normal?
caligrown562 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 03:05 PM   #19
SB09
 
SB09's Avatar
 
Drives: 2012 SS/RS M6 AGM
Join Date: Apr 2012
Location: Mckinney, Tx.
Posts: 241
My M6 does the same thing. Slowing down in neutral. Right at about 20mph it revs up then settles back down before I come to a stop. I dunno why though. Kind of like it's rev matching on it's own or something.
__________________
Pin it to WIN it!
SB09 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 03:10 PM   #20
Muscle SS
All blackkk
 
Drives: 2010 2SS/RS LS3
Join Date: Oct 2011
Location: Albany, NY
Posts: 871
mine definitely does this. never really bothered me tho
__________________
Drivin it like I stole it.
Muscle SS is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 03:10 PM   #21
austin
Team LFX - 45TH RS
 
austin's Avatar
 
Drives: 2012 2LT/RS 45th
Join Date: Aug 2011
Location: NE PA
Posts: 396
My understanding is this is normal.
__________________

austin is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 08:22 AM   #22
bajamoon


 
bajamoon's Avatar
 
Drives: 2014 Subaru WRX
Join Date: Mar 2011
Location: Whittier CA
Posts: 13,721
Just found this thread. Painted my tb yesterday and went to work this morning and now mine does it. It will do it in neutral for a few seconds and is annoying. Going to pull the battery when I get home and see if that helps.

Not tuned and was fine before I took off the tb
__________________
My Build Thread
http://camaro5.com/forums/showthread...=1#post5036900
Maureen@Rodgers Chevrolet...The best prices and customer service period!!(734)676-9600
Gen5Diy.com.....http://www.gen5diy.com/
Wretched Motorsports..www.wretchedms.com/
Pedders USA
...http://www.peddersusa.com/
bajamoon is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2012, 10:50 PM   #23
ajp
Imperial Blue Steel
 
ajp's Avatar
 
Drives: Camaro 2010 2SS/RS
Join Date: Jul 2009
Location: AZ
Posts: 1,590
Any update on this?

Mine does the same, it revs upto 2k going downhill while I am applying the brakes.

Very weird.
ajp is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2012, 10:52 PM   #24
bajamoon


 
bajamoon's Avatar
 
Drives: 2014 Subaru WRX
Join Date: Mar 2011
Location: Whittier CA
Posts: 13,721
Mine went away after a couple days. My mechanic said my computer had to relearn after I unplugged my tb. Un hook th battery and make sure you don't have a vacuum leak
__________________
My Build Thread
http://camaro5.com/forums/showthread...=1#post5036900
Maureen@Rodgers Chevrolet...The best prices and customer service period!!(734)676-9600
Gen5Diy.com.....http://www.gen5diy.com/
Wretched Motorsports..www.wretchedms.com/
Pedders USA
...http://www.peddersusa.com/
bajamoon is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2012, 11:00 PM   #25
ajp
Imperial Blue Steel
 
ajp's Avatar
 
Drives: Camaro 2010 2SS/RS
Join Date: Jul 2009
Location: AZ
Posts: 1,590
Quote:
Originally Posted by bajamoon View Post
Mine went away after a couple days. My mechanic said my computer had to relearn after I unplugged my tb. Un hook th battery and make sure you don't have a vacuum leak
Thanks - where do I check for a vacuum leak?

Its odd, this car has an onboard computer that monitors engine functions, yet we have to pull fuses and unhook batteries.
ajp is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.