Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Phastek Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum

Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum All audio, video, bluetooth, nav, radar, and electronics discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-28-2012, 02:49 AM   #1
SS King
 
SS King's Avatar
 
Drives: a Panty Dropper
Join Date: Feb 2012
Location: Dehi
Posts: 481
4 gauge cluster

Quick question . I have the chance to get the 4 gauge cluster out of a 2012 camaro and put it in my 1SS for 100 dollars. Ok now my question Can i just disconnect it from the 2012 and plug it right into my 2010 or do I need a special harness?. Here is a pic of the harness coming off the gauge cluster. Is this all that I would need

Thanks guys!
__________________
SS King is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 03:29 AM   #2
Tipper69
ICE Member
 
Tipper69's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro RS M6
Join Date: Mar 2012
Location: Tama,IA
Posts: 245
I wouldnt think so.Then again mine already came with um.
__________________
Keep your eyes open.
Tipper69 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 04:23 AM   #3
5cents
Dave
 
5cents's Avatar
 
Drives: 2011 Camaro SS - Black/CGM Stripes
Join Date: Feb 2012
Location: Wisconsin
Posts: 435
I've always been told that all the wiring for various options is in each Camaro, that makes it easier going down the line. If the vehicle being built calls for a gauge package, then they plug it in, if it doesn't call for a gauge package then the wires are just left hanging.

Maybe one of our Oshawa members that works at the plant can verify this. If the wiring harness is not in your Camaro, you better make sure the gauge package you are buying comes with all the necessary wiring. Most of that stuff is just "plug-n-play"
Attached Images
 
5cents is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 06:04 AM   #4
djmikehop
 
djmikehop's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2ss/ RS Victory Red
Join Date: Apr 2011
Location: Bucks County PA
Posts: 134
Take the under dash off your current car and take a look. I know that in BMW's all wiring harness are there and ready to be used. Good luck. let us know
__________________
djmikehop is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 06:09 AM   #5
TheHorse13

 
TheHorse13's Avatar
 
Drives: 2011 Black SS M6
Join Date: Oct 2010
Location: Harpers Ferry, WV
Posts: 836
Yes. The wiring harness is the same in all of the cars. Many people have added the gauge cluster and there is a DIY/HOWTO on this site along with pictures.

http://www.camaro5.com/forums/showth...+gauge+install
TheHorse13 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 06:26 AM   #6
1954 Belair-man

 
1954 Belair-man's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro IOM 1SS M6
Join Date: Aug 2010
Location: Michigan
Posts: 893
Easy install, plug n play!
1954 Belair-man is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 09:01 AM   #7
SS King
 
SS King's Avatar
 
Drives: a Panty Dropper
Join Date: Feb 2012
Location: Dehi
Posts: 481
yeah i was looking at that link last night and there seem to me another harness piece that connets between the gauge harness and the main harness down on the right side of the consul
__________________
SS King is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 09:52 AM   #8
SS King
 
SS King's Avatar
 
Drives: a Panty Dropper
Join Date: Feb 2012
Location: Dehi
Posts: 481
cant get the link to work
__________________
SS King is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 10:44 AM   #9
slick rick
SoCal Mayhem
 
slick rick's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1SS/RS
Join Date: Aug 2008
Location: Foothill Ranch, CA
Posts: 5,433
Quote:
Originally Posted by SS King View Post
yeah i was looking at that link last night and there seem to me another harness piece that connets between the gauge harness and the main harness down on the right side of the consul
Yes, there is an additional harness that you'll need if you're using gauges taken from another Camaro.
__________________
slick rick is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 10:49 AM   #10
06_warrior

 
06_warrior's Avatar
 
Drives: 2012 1SS LS3 M6 black on black :)
Join Date: May 2012
Location: Florida
Posts: 1,320
Not all guages will work with all cars. V6 & V8 automatics use the same. V6 manual is different from V8 manual. So there are 3 different guages.
06_warrior is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 10:50 AM   #11
SS King
 
SS King's Avatar
 
Drives: a Panty Dropper
Join Date: Feb 2012
Location: Dehi
Posts: 481
Thanks does anyone know that part number?

If do any help on that would be a lifesaver
__________________
SS King is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 10:51 AM   #12
06_warrior

 
06_warrior's Avatar
 
Drives: 2012 1SS LS3 M6 black on black :)
Join Date: May 2012
Location: Florida
Posts: 1,320
Here are the part #'s for the gauges:

Automatic V6 or V8 - 92247189
Manual V6 - 92247187
Manual V8 - 92247188
06_warrior is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 10:53 AM   #13
sycraft
COTW 5/06/2013
 
sycraft's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro LS "Hot Blown Six"
Join Date: May 2012
Location: Katy, Texas
Posts: 2,689
If it is coming from a 6cly 6 spd car and will not work with yours, I will buy it from you for a little profit to you.
sycraft is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 10:53 AM   #14
SS King
 
SS King's Avatar
 
Drives: a Panty Dropper
Join Date: Feb 2012
Location: Dehi
Posts: 481
Just need the extra harness part number.
not the whole gauge kit
Thanks again
__________________
SS King is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 10:54 AM   #15
SS King
 
SS King's Avatar
 
Drives: a Panty Dropper
Join Date: Feb 2012
Location: Dehi
Posts: 481
Also it's coming out of a l99 so it's coming out of the same modle. So I'm good there




This is the part # I need
__________________
SS King is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 10:58 PM   #16
Tozy
 
Tozy's Avatar
 
Drives: 2012 2LT/RS
Join Date: May 2012
Location: Jacksonville
Posts: 76
If anyone's looking for a 4-gauge cluster of there own, I have a new one for $250
Tozy is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2012, 10:01 PM   #17
Ucantctchme
 
Ucantctchme's Avatar
 
Drives: 2010 ss. 1990 RS the faster one.
Join Date: Jan 2011
Location: Orlando
Posts: 525
Quote:
Originally Posted by SS King View Post
Also it's coming out of a l99 so it's coming out of the same modle. So I'm good there




This is the part # I need
Casper electronics makes the harness just google them. I just did this but made my own harness. There is only three wires. Battery power, ground and low speed communication line. They are all in the console harness.
Ucantctchme is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2012, 11:36 PM   #18
sene

 
Drives: 2011 Summit White 2LS
Join Date: Jun 2011
Location: Los Angeles
Posts: 863
Is this from the guy that posted yesterday? I thought people talked him out of it....
sene is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 11:30 PM   #19
EDGE_
 
EDGE_'s Avatar
 
Drives: 2010 1SS/RS SIM L99
Join Date: Jul 2009
Location: Houston, TX
Posts: 155
Quote:
Originally Posted by SS King View Post
Also it's coming out of a l99 so it's coming out of the same modle. So I'm good there

This is the part # I need
SS King.

I did this with my 1SS. Here is the harness I purchased. The part number is 109139 from Casper Electronics.
EDGE_ is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.