Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Cold Air Inductions
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Suspension / Brakes / Chassis

Suspension / Brakes / Chassis All suspension, brakes and chassis discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-31-2012, 12:48 AM   #1
k2jones
 
k2jones's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2/SS
Join Date: May 2012
Location: Orange County, CA
Posts: 52
Brake noise when backing up??

I've noticed that when I cold start and back up and turn my wheels all the way to one direction (either way)... I hear a "rubbing" sound coming from the rear wheels. It almost sounds like the rear brakes are engaged. and yes, the E brake is off.

Kind of hard to explain.... anyone else have any noises while they are backing up...at slow slow speeds... like backing out of my garage.
__________________
Never Shall I Fail My Brother:flag1:
k2jones is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2012, 12:51 AM   #2
its a syn
B.O.D. 02/16/10
 
its a syn's Avatar
 
Drives: 2010 Synergy Green SE
Join Date: Jun 2010
Location: Albia,Iowa
Posts: 3,241
Are your rotors rusted from washing? That when I seem to get that sound until the surface rust is swiped away after the first application.
__________________
its a syn is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2012, 12:54 AM   #3
k2jones
 
k2jones's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2/SS
Join Date: May 2012
Location: Orange County, CA
Posts: 52
I guess I can take another "closer" look... but I'm pretty sure there is no rust at all. It's only when the brakes are cold...
__________________
Never Shall I Fail My Brother:flag1:
k2jones is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2012, 12:57 AM   #4
its a syn
B.O.D. 02/16/10
 
its a syn's Avatar
 
Drives: 2010 Synergy Green SE
Join Date: Jun 2010
Location: Albia,Iowa
Posts: 3,241
Hard to say what it is, I just know mine will rust over very lightly while drying after a wash and will sometimes make a rubbing noise.
__________________
its a syn is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2012, 12:59 AM   #5
k2jones
 
k2jones's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2/SS
Join Date: May 2012
Location: Orange County, CA
Posts: 52
Intersting... thanks for the info. I may take the rear wheels off and see what I can find.
__________________
Never Shall I Fail My Brother:flag1:
k2jones is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2012, 01:03 AM   #6
its a syn
B.O.D. 02/16/10
 
its a syn's Avatar
 
Drives: 2010 Synergy Green SE
Join Date: Jun 2010
Location: Albia,Iowa
Posts: 3,241
No need to remove the wheels, you will see it very clearly on the shiny part of your rotor. it will happen in less than a hour after washing and getting the rotor wet.
__________________
its a syn is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2012, 11:33 PM   #7
RedRocketSS
BSHU
 
RedRocketSS's Avatar
 
Drives: 2011 Red Jewel SS
Join Date: Jun 2011
Location: Phoenix
Posts: 186
mine has done this from day 1... really weird sound. I think there is a TSB or a fix somewhere. Cant seem to find it.
__________________
CAI and Ported TB,Loud Pedal Motorsports Tune, Pfadt Lowering Springs, and more.
RedRocketSS is offline   Reply With Quote
 
Reply

Tags
brake, brakes, noise, sounds

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.