Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Vector Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum

Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum All audio, video, bluetooth, nav, radar, and electronics discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-31-2012, 03:49 PM   #1
Caddyroger

 
Caddyroger's Avatar
 
Drives: 2011 RJT Camaro LT2 RS auto shift
Join Date: Dec 2011
Location: Washington state
Posts: 1,659
Viper remote not locking the doors when remote start

I just had a Viper 5704 alarm and remote start installed. Would any one know if this is true. If I remote start my car with the doors unlocked it will not lock the doors. I was told that the way it is the normal operation of the remote. Is this true?
__________________
Caddy
Caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2012, 03:58 PM   #2
black12lt
 
Drives: black 1lt 2012
Join Date: Oct 2011
Location: auburn alabama
Posts: 178
Doesn't sound right. You can't even remote start with the doors unlocked on the factory option. Can't imagine an aftermarket company as good as viper wouldn't have that option
black12lt is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2012, 04:04 PM   #3
Caddyroger

 
Caddyroger's Avatar
 
Drives: 2011 RJT Camaro LT2 RS auto shift
Join Date: Dec 2011
Location: Washington state
Posts: 1,659
This is the first time that a remote that did not locks the doors when started.
__________________
Caddy
Caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 12:53 AM   #4
Third-Gen
Olson Kustom Works
 
Drives: 91 Camaro, LS3, TVS2300, TR6060
Join Date: Dec 2011
Location: Anaheim, CA
Posts: 126
most aftermarket alarms have an option to lock on Remote Start or not to. Might simply be a matter of programming. I chose not to do it on my Yukon with an Autopage RS1000 since I have an engine driven compressor, and if im working out of the back of it, and remote start it, it locks me out and its annoying!!! Just take it back to the shop and have them check the settings. Hope this helps!
Third-Gen is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 01:11 AM   #5
Caddyroger

 
Caddyroger's Avatar
 
Drives: 2011 RJT Camaro LT2 RS auto shift
Join Date: Dec 2011
Location: Washington state
Posts: 1,659
Quote:
Originally Posted by Third-Gen View Post
most aftermarket alarms have an option to lock on Remote Start or not to. Might simply be a matter of programming. I chose not to do it on my Yukon with an Autopage RS1000 since I have an engine driven compressor, and if im working out of the back of it, and remote start it, it locks me out and its annoying!!! Just take it back to the shop and have them check the settings. Hope this helps!
I did take it back and the guy said it could not be done. I called Viper and they said under the normal install it could not be done but said it could be hard wired to work. I read the owners manual and install manual about twice and could not find where you to can program the locks when remote start. I usually keep it lock anyway.
__________________
Caddy
Caddyroger is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.