Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Solo Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 06-05-2012, 10:50 AM   #1
gto_ua
 
Drives: GTO
Join Date: Jun 2012
Location: Ukraine, Kiev
Posts: 11
Exclamation 2011 Camaro SS oil pressure problem

Hey guys.

Please help or recommend something.

Car - 2011 Camaro SS LS3. 3000miles. Right after break-in.

We installed Whipple 2.9 blower, Kooks headers, catback and Derale Atomic engine oil cooler with LPE oil cooler adapter (which bolts to oil pan). All tubes are thick AN-8 and AN-10. No measurable restriction as for oil cooler.

Problem - low oil pressure, especially 5000+rpm.

The oil pressure peaked @ 4700 with 53psi and then started to fall to 45psi at 6500rpm. Oil temp 210F.

First we thought its a restrictive oil cooler. Tried a OEM C6Z06 one - same thing. Then we thought its a defective factory oil pump.

Just installed a #10296 Melling Hi-volume +18% oil pump with hi pressure red spring inside.

... almost same thing. idle oil pressure is increased however same tapering at high rpm and about 2psi more pressure everywhere 3000+rpm.

Its a complete BS and oem sensor is not lying. Mechanical gauge shows the same.

What can it be?

Thanks in advance!
gto_ua is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.