Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums -
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - > Other Generations > 1st & 2nd Generation Camaros

Thread Tools
Old 06-08-2012, 11:42 AM   #1
EWMAN's Avatar
Drives: 2011 2SS RS L99 Blk/Blk
Join Date: Oct 2011
Location: Norco, Ca
Posts: 100
2000 LS engine into 72 Camaro, clutch troubles

after swapping a 2000 Camaro LS v8 into a 1972 Camaro (a COMPLETE rebuild car) We got it all running and operative, except.. when I try to engage the clutch it will not let me put it into gear (6 speed Manual) with the engine turned off it will go into all gears, but will not disengage.
I went to the local pick-a-part and took the entire firewall section, master cyl, clutch master, reservior and pedal system (cut it out) from a 2000 Firebird with a manual trans. removed the same section in the 72 and then welded the firewall section into the 72. connected everything and tried the clutch, did not work, so I used a hole saw and cut a
1 1/2" hole into the floor at the bellhousing bleeder, THOROUGHLY bled the clutch system, and when pushing the clutch pedal down I can see the release bearing move forward about 3/4 of an inch, Clutch still will not disengage.

So I am looking for ideas here. Anyone?

Evil, Wick, Mean and Nasty

Aut Vinceri, Aut Mori
EWMAN is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2012, 04:35 PM   #2
Drives: C6 Z06
Join Date: Feb 2012
Location: Orange, CA
Posts: 572
Try're much more technical over there.
Post some'll get a better response.

You cut the firewall section out and welded it into the 72? What does that look like?
speedmon is offline   Reply With Quote

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 07:15 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.