Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Solo Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum

Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum All audio, video, bluetooth, nav, radar, and electronics discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 06-11-2012, 02:34 PM   #1
wabibito
 
wabibito's Avatar
 
Drives: 2013 2SS RS
Join Date: Mar 2012
Location: Orange County, CA
Posts: 195
Pheonix gold amp power issue

Hi guys I tried to search all over but couldn't find solution for this. I have a pioneer x930bt, the scosche gm5201b and the pheonix gold amp/sub kit. Everything sounds fine but when I move the power seat, the amp seems to cut off the power. I checked all the harness and wire it seems to be correct. Any clue?
wabibito is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2012, 10:42 PM   #2
thahemp
Geek
 
thahemp's Avatar
 
Drives: 2012 Black LS3
Join Date: Jan 2012
Location: Derby, KS
Posts: 4,241
Could you post the wattage specs for your amp? I don't wanna look all that stuff up on my phone. I also don't see any reason this should go unresolved.
__________________
01000111011011110110111101100100001000000110110001 11010101100011011010110010000001110111011010010111 01000110100000100000011101000110100001101001011100 110010000001101111011011100110010100100001

x = ac97968bd3df8f968c8cd3df998a9c94d3df9c8a918bd3df9c 909c94df8c8a9c949a8dd3df92908b979a8ddf998a9c949a8d d3df8b968b8cd1
x = ~x
thahemp is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2012, 10:48 PM   #3
thahemp
Geek
 
thahemp's Avatar
 
Drives: 2012 Black LS3
Join Date: Jan 2012
Location: Derby, KS
Posts: 4,241
I don't know what the stock alternator is capable of, but 90 amps is 1080 watts at 12V. If you're flirting with that edge you could have a voltage sag when you run the electric motor for the seat.
__________________
01000111011011110110111101100100001000000110110001 11010101100011011010110010000001110111011010010111 01000110100000100000011101000110100001101001011100 110010000001101111011011100110010100100001

x = ac97968bd3df8f968c8cd3df998a9c94d3df9c8a918bd3df9c 909c94df8c8a9c949a8dd3df92908b979a8ddf998a9c949a8d d3df8b968b8cd1
x = ~x
thahemp is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2012, 11:03 PM   #4
thahemp
Geek
 
thahemp's Avatar
 
Drives: 2012 Black LS3
Join Date: Jan 2012
Location: Derby, KS
Posts: 4,241
Nah. Something isn't right. You aren't pulling that much power. You have a defect somewhere. I need more information.
__________________
01000111011011110110111101100100001000000110110001 11010101100011011010110010000001110111011010010111 01000110100000100000011101000110100001101001011100 110010000001101111011011100110010100100001

x = ac97968bd3df8f968c8cd3df998a9c94d3df9c8a918bd3df9c 909c94df8c8a9c949a8dd3df92908b979a8ddf998a9c949a8d d3df8b968b8cd1
x = ~x
thahemp is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2012, 08:56 AM   #5
IneedAZ

 
IneedAZ's Avatar
 
Drives: not enough power
Join Date: Mar 2009
Location: Tampa
Posts: 1,716
There is a known issue with that, i had the same problem and went back to where i had it installed and they contacted Phoenix Gold and there is a wire that has to be cut on the remote cable where it plugs into the amp. If u call Phoenix Gold they can probably email u the picture and directions of what u need to do to fix it.
__________________
2012: Vmax TBody, CAI w/scoop, Solo HFC, ZL1 FP, Magnaflow TruX, Dynomax VT, RX catch can, HP Tune, Throttle Contoller, BMR; Springs, Sways, Trailing Arms, Toe Ends, & Safety Loop, Koni str.t, Pioneer Z150bh, Phoenix Gold Sub, Hertz speakers & 5ch Amp, SS rear with 3.91 gears w/Eaton TrueTrac, and BMR bushings, Baer Decela Rotors, Goodridge brake lines, Brembo(GM) 4 piston calipers, Hawk Ceramic pads, and Michelin PSS tires, Ny-Trex Nitrous, JacFab 3/4" intake spacer, and ported intake. 345RWHP/354lbsTQ 12.8@108
IneedAZ is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2012, 01:32 PM   #6
wabibito
 
wabibito's Avatar
 
Drives: 2013 2SS RS
Join Date: Mar 2012
Location: Orange County, CA
Posts: 195
Quote:
Originally Posted by IneedAZ View Post
There is a known issue with that, i had the same problem and went back to where i had it installed and they contacted Phoenix Gold and there is a wire that has to be cut on the remote cable where it plugs into the amp. If u call Phoenix Gold they can probably email u the picture and directions of what u need to do to fix it.

Thank you! I was able to locate the tech doc on their site to see which cable to take out. Will give it a try.

Thanks again.
wabibito is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.