Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
MPD1
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum

Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum All audio, video, bluetooth, nav, radar, and electronics discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-17-2009, 08:36 PM   #1
philthy

 
philthy's Avatar
 
Drives: 1969 Chevelle/2010 Camaro 2LT
Join Date: Sep 2007
Location: Chesterfield, MI
Posts: 803
Question USB port stopped working

Suddenly, my Zune will not play when connected to the USB port. I tried unplugging and plugging it back in, shutting it down and restarting the Zune. Also tried turning radio and ignition on and off. Then I tried using a flash drive and it played fine. Unplugged that and tried the Zune again and would not work. Put the flash drive back in and now it will not read that either, the flash drive lights up, but the radio will not switch to USB input. The screen display reads "auxilary input device" and will not swith to "USB device" when something is hooked up to the USB port. The Zune powers up when plugged in to the USB port, controls on the Zune work, but the radio is not getting the signal. If I plug the Zune into the Auxilary input, It plays through the stereo just fine. I don't get why the USB to radio connection suddenly will not work after three days of operating fine.

Anyone else having a similar problem?
__________________
2LT Victory Red w/ Black leather interior, automatic trans, polished 19" wheels, R6P (Early Order)
Factory style spoiler, Magnaflow axleback exhaust with resonated x-pipe, Injen CAI, RX catchcan, ABL dash mod,
Drake billet shifter with leather boot, GM splash guards, Toyo Proxes4 tires for summer, Blizzak tires with Moda rims for winter driving

Pre-ordered November 17, 2008
Delivered May 14, 2009
philthy is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2009, 08:46 PM   #2
CamaroSpike23
Mr. Nitpicky
 
CamaroSpike23's Avatar
 
Drives: anything I can get my hands on
Join Date: Sep 2006
Location: anywhere and everywhere
Posts: 22,861
Send a message via Yahoo to CamaroSpike23
is your usb plug for the Zune messed up?
__________________
Never race anything you can't afford to light on fire and push off a cliff
Quote:
Originally Posted by BowtieGuy View Post
Nobody makes CamaroSpike happy. You just disgust him a little less than other people.

Quote:
Originally Posted by Bulldogwinters View Post
Read that link that Spike posted, it'll tell you everything you need to know.
Quote:
Originally Posted by WheelmanSS View Post
Post count is truly an accurate measure of how cool someone is on the Internet.
Quote:
Originally Posted by Greg Norris View Post
I piss excellence
and fart awesomeness
Quote:
Originally Posted by BowtieGuy View Post
Nobody makes CamaroSpike happy. You just disgust him a little less than other people.
"You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Quote:
Originally Posted by Overflow View Post
But not all people were born awesome like you, Spike.
CamaroSpike23 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2009, 08:53 PM   #3
philthy

 
philthy's Avatar
 
Drives: 1969 Chevelle/2010 Camaro 2LT
Join Date: Sep 2007
Location: Chesterfield, MI
Posts: 803
Quote:
Originally Posted by CamaroSpike23 View Post
is your usb plug for the Zune messed up?
No that seems to be fine. It powers up when plugged into the USB port. I doubt it is the cord, since the head unit will not read the flash drive either (it did before.)

Maybe I inadvertantly changed a setting on the head unit (?)
__________________
2LT Victory Red w/ Black leather interior, automatic trans, polished 19" wheels, R6P (Early Order)
Factory style spoiler, Magnaflow axleback exhaust with resonated x-pipe, Injen CAI, RX catchcan, ABL dash mod,
Drake billet shifter with leather boot, GM splash guards, Toyo Proxes4 tires for summer, Blizzak tires with Moda rims for winter driving

Pre-ordered November 17, 2008
Delivered May 14, 2009
philthy is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2009, 06:42 PM   #4
philthy

 
philthy's Avatar
 
Drives: 1969 Chevelle/2010 Camaro 2LT
Join Date: Sep 2007
Location: Chesterfield, MI
Posts: 803
Problem solved!

Well, the problem seems to have fixed itself. I unplugged the Zune with the car off today, started the car, plugged the Zune back in while in FM mode and it kicked on just fine. Tried the flash drive later in the day and that works also. Maybe I confused the head unit unplugging and plugging everything.

Jammin' now!
__________________
2LT Victory Red w/ Black leather interior, automatic trans, polished 19" wheels, R6P (Early Order)
Factory style spoiler, Magnaflow axleback exhaust with resonated x-pipe, Injen CAI, RX catchcan, ABL dash mod,
Drake billet shifter with leather boot, GM splash guards, Toyo Proxes4 tires for summer, Blizzak tires with Moda rims for winter driving

Pre-ordered November 17, 2008
Delivered May 14, 2009
philthy is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2009, 07:15 PM   #5
Xmicro_SS
Thank You GM
 
Xmicro_SS's Avatar
 
Drives: Sky Redline & Camaro 2SS/RS
Join Date: Mar 2009
Location: Las Vegas, NV
Posts: 2,894
It probably just realized it wasn't an ipod! ..................
__________________
ITS HERE! : 2010 Camaro 2SS / 6 Speed Manual (No other way) / Silver Ice Metallic / Inferno Orange Interior Accent / RS Package / Polished Wheels / SOLO MACH X CAT BACK
Xmicro_SS is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2009, 11:56 PM   #6
etrigan
 
etrigan's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS Black Camaro
Join Date: Oct 2008
Location: Dallas
Posts: 307
__________________
"No matter where you go, there you are."
-B.B.

VIN #2G1FT1EW6A9106795


1100, Preliminary order accepted:10/13/08
6000, Del. to me:5/20/09
etrigan is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 12:55 AM   #7
kdoske
Waiting For My 1SS/RS SIM
 
kdoske's Avatar
 
Drives: Sold My Lancer, now carless :/
Join Date: Apr 2009
Location: louisiana
Posts: 950
Quote:
Originally Posted by Xmicro_SS View Post
It probably just realized it wasn't an ipod! ..................
LOL, omg thats funny. Probably start up another apple toss...
kdoske is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 04:21 AM   #8
2SSJIM

 
2SSJIM's Avatar
 
Drives: CRT ZL1 #1400
Join Date: Apr 2009
Location: AZ.
Posts: 902
Quote:
Originally Posted by Xmicro_SS View Post
It probably just realized it wasn't an ipod! ..................

2SSJIM is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 09:58 AM   #9
LDGn63
 
LDGn63's Avatar
 
Drives: WNABEE
Join Date: Jan 2009
Location: DFW
Posts: 538
My iPhone has done something similar. I turned phone off and on and of worked.

I am wondering if it has something to do with what mode the stereo is in when I last killed the ignition.
Maybe it's best if you don't kill it while using USB?
__________________
Why oh Why?
Windshield=10" vertical
mirror= 3 7/8" (that's almost 4") vertical
that means that the mirror is 38.75% the size of the vertical windshield...
it sure seems like the ratio could be better... just sayin....

our collective MIRROR patch:
http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=24612

Last edited by LDGn63; 05-22-2009 at 10:19 AM.
LDGn63 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 11:15 AM   #10
philthy

 
philthy's Avatar
 
Drives: 1969 Chevelle/2010 Camaro 2LT
Join Date: Sep 2007
Location: Chesterfield, MI
Posts: 803
Last night it stopped working again while my wife was using the car. I think she had it on FM, hit the source button to get to USB, and the same Auxilary input message comes up again and will not switch to USB. I have to mess with it tonight to see what the deal is. :bangdesk:
__________________
2LT Victory Red w/ Black leather interior, automatic trans, polished 19" wheels, R6P (Early Order)
Factory style spoiler, Magnaflow axleback exhaust with resonated x-pipe, Injen CAI, RX catchcan, ABL dash mod,
Drake billet shifter with leather boot, GM splash guards, Toyo Proxes4 tires for summer, Blizzak tires with Moda rims for winter driving

Pre-ordered November 17, 2008
Delivered May 14, 2009
philthy is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 11:22 AM   #11
CamaroHutch
 
CamaroHutch's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS RJT
Join Date: Feb 2009
Location: Southern Indiana (Louisville Area)
Posts: 357
Maybe there is a flash update or something that your dealer can complete?
__________________
Ordered Jan 09

2SS RS RJT

Delivery?? 5/27/09 #10630

AFTERMARKET:
Hurst STS
Borla ATAK Catback

Last edited by CamaroHutch; 05-22-2009 at 12:47 PM.
CamaroHutch is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 12:15 PM   #12
codeman71
GM Employee
 
codeman71's Avatar
 
Drives: 2006 Pontiac G6
Join Date: Mar 2009
Location: Shelby Township, MI
Posts: 253
Quote:
Originally Posted by philthy View Post
Last night it stopped working again while my wife was using the car. I think she had it on FM, hit the source button to get to USB, and the same Auxilary input message comes up again and will not switch to USB. I have to mess with it tonight to see what the deal is. :bangdesk:
I wonder if it is a cable issue. Since it is so intermittent, it seems like that could be it. When it's not working, can you wiggle around the cable on the USB side and the Zune side? If it happens to not work when you try it again, see if a flash drive works. If that doesn't, then there might be a cable problem with the jack itself. I'm sorry that you're having so much trouble with your Zune.

Oh, and what message is it that comes up? Aux jack out? The Zune should be one more source button press after that screen.
__________________
I work for GM and I designed the interface for the Camaro USB and Bluetooth audio streaming interface. Feel free to ask me any questions you have about how the USB or Bluetooth works!

Check out my videos on YouTube here. Let me know if you'd like to see any other type of video.
codeman71 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 07:19 AM   #13
cojo2005
 
Drives: 2010 black 2LT
Join Date: Jun 2009
Location: Vidalia GA
Posts: 1
Unhappy Same problem

I had the same problem you had with my zune. It will not recognize it. I have had my car for about a month and just started using my zune this week. How do you fix this problem? The message keeps saying Aux jack out. It does not show a zune as a source button after this screen.
cojo2005 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2009, 07:30 AM   #14
Rizzo
 
Drives: 2010 Camaro SIM 2SS/RS
Join Date: Sep 2008
Location: San Antonio, TX
Posts: 427
I had a similar issue with my first gen iPod Nano. I had to switch to FM, unplug the device, and plug it back in. It doesn't do it all the time, but seems to occur about once a week. Maybe something is a little buggy with the interface?



-Rizzo
__________________
=================================================
Rizzo is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2009, 08:13 AM   #15
The_Blur
Jayhawk USN
 
The_Blur's Avatar
 
Drives: 6.2L of AWESOME! 2011 L99 2SS
Join Date: Nov 2007
Location: NAS Whiting Field
Posts: 14,221
Send a message via AIM to The_Blur
Quote:
Originally Posted by Rizzo View Post
I had a similar issue with my first gen iPod Nano. I had to switch to FM, unplug the device, and plug it back in. It doesn't do it all the time, but seems to occur about once a week. Maybe something is a little buggy with the interface?



-Rizzo
I do remember this sort of head unit problem with my 2005 Cobalt. The head unit would stop reading CDs. In 2005, not all of the head units had an aux jack, so the only thing that could really mess up was the radio, and it did all the time. I wonder why GM runs everything through the radio if the thing is going to break like that all the time. Maybe GM needs to demand higher quality from its head unit suppliers.
The_Blur is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2009, 09:18 AM   #16
ravensjeff
100% Chevy & Harley Man
 
Drives: 650 HP Forged Internals-549 HP rear
Join Date: Feb 2009
Location: Eldersburg,MD
Posts: 2,034
Somebody else had a problem with this and come to find out they weren't pressing the cd/aux button 2x to get to the USB port. Pressing it once gets to the aux input, 2x for USB port.
__________________
Forged & Tuned by Lingenfelter!
ravensjeff is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2009, 12:45 PM   #17
608RS
 
Drives: 2010 RS Victory Red
Join Date: Jun 2009
Location: Elk Grove,IL
Posts: 127
same thing happens with my iPhone/iPod :( hoping some sort of firmware upgrade will be avaliable sometime soon
__________________
608RS is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 10:45 AM   #18
CamaroHutch
 
CamaroHutch's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS RJT
Join Date: Feb 2009
Location: Southern Indiana (Louisville Area)
Posts: 357
Same thing happens to my zune... it wont recognize the zune, but it charges it... weird
__________________
Ordered Jan 09

2SS RS RJT

Delivery?? 5/27/09 #10630

AFTERMARKET:
Hurst STS
Borla ATAK Catback
CamaroHutch is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 01:47 PM   #19
608RS
 
Drives: 2010 RS Victory Red
Join Date: Jun 2009
Location: Elk Grove,IL
Posts: 127
brought my camaro into Chevy today (had to get some paint chips fixed) and told the guy about this problem. everyone call your dealer and make them aware of this!
__________________
608RS is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 03:31 PM   #20
2tons of fun
 
2tons of fun's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1SS-RJT
Join Date: May 2009
Location: West Chester, Ohio
Posts: 29
Warranty.....????

Quote:
Originally Posted by philthy View Post
Last night it stopped working again while my wife was using the car. I think she had it on FM, hit the source button to get to USB, and the same Auxilary input message comes up again and will not switch to USB. I have to mess with it tonight to see what the deal is. :bangdesk:
Why mess with a car that has a warranty??? Take it to the dealer and say fix this!!! This car is backed by Obama for God sakes I'm sure Government Motors can fix the problem homey.
__________________
2010 Camaro 1SS - Safe and sound in my garage. I love it!!!
2tons of fun is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 12:13 AM   #21
JHart
I haz camaro again :)
 
JHart's Avatar
 
Drives: 2010 Chevrolet Camaro 1SS
Join Date: Mar 2009
Location: Union, South Carolina
Posts: 639
i got the 1ss. i don't think it came with a usb port. since it's offered there's a usb plug in in the back of the radio??? that may be one of my first upgrades if so, because i have no cd's because i run my ipod off of my in-dash tv in my truck.
__________________
2010 Camaro 1SS(back in a camaro again, yessssss!)

2010 silverado z71 ccsb(sold, old dd)
2010 camaro1ss(sold, missed, will have another someday)
JHart is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 06:18 AM   #22
codeman71
GM Employee
 
codeman71's Avatar
 
Drives: 2006 Pontiac G6
Join Date: Mar 2009
Location: Shelby Township, MI
Posts: 253
Quote:
Originally Posted by JHart View Post
i got the 1ss. i don't think it came with a usb port. since it's offered there's a usb plug in in the back of the radio??? that may be one of my first upgrades if so, because i have no cd's because i run my ipod off of my in-dash tv in my truck.
It's not as simple as running a cable from the back of the radio to a USB port. There's another module that's required to do the USB functionality, which is not available on the 1SS. You do have an aux jack though to hook your iPod audio up to, you'll just have to control the iPod using its controls instead of the radio's.
__________________
I work for GM and I designed the interface for the Camaro USB and Bluetooth audio streaming interface. Feel free to ask me any questions you have about how the USB or Bluetooth works!

Check out my videos on YouTube here. Let me know if you'd like to see any other type of video.
codeman71 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 09:24 AM   #23
SicSix6
The Demon Photographer
 
SicSix6's Avatar
 
Drives: 2010 1SS IOM Camaro
Join Date: May 2009
Location: Bristow, VA
Posts: 758
I tis under warranty go to your dealer.
__________________

1SS IOM LS3, GM 4-pack guages, SLP SS Front Emblem, Roto-Fab CAI, Solo Performance Mach X Exhaust, Barton Industries Short Throw Shifter
SicSix6 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 02:30 PM   #24
JHart
I haz camaro again :)
 
JHart's Avatar
 
Drives: 2010 Chevrolet Camaro 1SS
Join Date: Mar 2009
Location: Union, South Carolina
Posts: 639
Quote:
Originally Posted by codeman71 View Post
It's not as simple as running a cable from the back of the radio to a USB port. There's another module that's required to do the USB functionality, which is not available on the 1SS. You do have an aux jack though to hook your iPod audio up to, you'll just have to control the iPod using its controls instead of the radio's.
that's fine as long as i can play my ipod
__________________
2010 Camaro 1SS(back in a camaro again, yessssss!)

2010 silverado z71 ccsb(sold, old dd)
2010 camaro1ss(sold, missed, will have another someday)
JHart is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 04:34 PM   #25
CamaroHutch
 
CamaroHutch's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS RJT
Join Date: Feb 2009
Location: Southern Indiana (Louisville Area)
Posts: 357
Mine will not recognize the Zune at all anymore. It will charge it, but I can not play anything from it. Any ideas codeman?
__________________
Ordered Jan 09

2SS RS RJT

Delivery?? 5/27/09 #10630

AFTERMARKET:
Hurst STS
Borla ATAK Catback
CamaroHutch is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB port The_Stache Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 85 09-20-2009 01:44 PM
USB Port location/relocation 2ssJB Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 15 05-01-2009 04:28 AM
USB Port and Acc input in stereo Amelia98 Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 18 03-06-2009 05:11 AM
Fbodfather says usb port in dash.... shank0668 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 76 07-18-2008 10:32 AM
Microsoft working with automakers. TAG UR IT General Automotive + Other Cars Discussion 11 02-23-2008 01:21 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.