Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Phastek Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum


Reply
 
Thread Tools
Old 07-02-2012, 11:36 AM   #1
meltyface
 
meltyface's Avatar
 
Drives: 2010 1SS CGM LS3 w/ blk rally
Join Date: Jan 2010
Location: san diego, CA area
Posts: 258
Metra kit issue to be aware of!

Well for the past couple days my Metra Dash kit display has been flickering and after troubleshooting it with no solution I called Metra Tech Support and they informed me that once the display starts flickering it isn't because of a wiring issue it is because the display is about to go out. So since I have had my kit for a little over 20 months I now have to buy a new one!

*Another note make sure your installer updates the kit, apparently there is a firmware update that has to be done before installing.
__________________
Installed mods:
Kooks 1 7/8" headers w/ high flow cats, Borla x-pipe, Borla Stinger exhaust, Cold Air Inductions CAI, markers, tail and reverse lights plus parking light blackouts, body colored bowties, body colored SS emblems, Passport 9500 radar detector (a must have), Kenwood DNX9960 radio w/ metra kit. Matte Black Giovanna Dalar 5V: 20x8.5 & 20x10 wheels

Mods in the future:
Relocating guts of "shark fin" and removing it, cam, super charge/turbo?...unsure what after that...

Gotta have MORE power!!
meltyface is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 01:41 PM   #2
kalimus

 
kalimus's Avatar
 
Drives: '14 Z51 3LT Stingray and '13 Cruze
Join Date: Feb 2010
Location: US of A
Posts: 1,346
Yep. Mine did the same thing. The LCD is completely out now, and I've had the kit for about the same amount of time. I'll be trying the Pioneer one next. The Metra was great for awhile (only one available when I got mine), but it just looks and feels cheap. The buttons stick, the fitment could be better, and the LCD was the final problem.
kalimus is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 02:06 PM   #3
SS Drifter
 
Drives: 2010 2SS/RS L99
Join Date: Nov 2009
Location: California
Posts: 588
Same here. This makes you think twice about buying another. Did you ask if they will sell a replacement display?
SS Drifter is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 04:49 PM   #4
y2k king

 
y2k king's Avatar
 
Drives: 2011 ss camaro
Join Date: Aug 2010
Location: spring hill, fl
Posts: 1,713
mine went out and they sent a new one over night.
__________________
10/28/2010 got it
y2k king is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 05:07 PM   #5
Sarah

 
Sarah's Avatar
 
Drives: Camaro LLT ABM
Join Date: Sep 2010
Location: Cedar Park, Texas
Posts: 688
Same. :(
__________________
Sarah is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 05:32 PM   #6
DJ UNKNOWN
 
DJ UNKNOWN's Avatar
 
Drives: 2011 Red Jewel RS
Join Date: Jul 2011
Location: Indpls, IN
Posts: 560
Been through about 4 or 5 kits for this same problem, lucky for me mine was still under warranty so it hasn't cost me anything other than time.....but definently buyer beware
Attached Images
  
DJ UNKNOWN is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 10:52 PM   #7
SS Drifter
 
Drives: 2010 2SS/RS L99
Join Date: Nov 2009
Location: California
Posts: 588
Y2k and Sarah,
Were your Metra units still under warranty when they failed? I would rather get a free replacement than shell out a bunch of coin.

Either way, it's kind of a hassle to remove and reinstall. I don't think I want to repeat the exercise every 18 months or so.

Last edited by SS Drifter; 06-22-2015 at 06:18 PM.
SS Drifter is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 12:46 AM   #8
CWI
Helping Build America
 
CWI's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS,LS3 2013 Duramax 3500HD
Join Date: Aug 2008
Location: Freeport LPG Export
Posts: 3,824
Quote:
Originally Posted by kalimus View Post
Yep. Mine did the same thing. The LCD is completely out now, and I've had the kit for about the same amount of time. I'll be trying the Pioneer one next. The Metra was great for awhile (only one available when I got mine), but it just looks and feels cheap. The buttons stick, the fitment could be better, and the LCD was the final problem.
Pioneer? I've only heard of Scoshe, Metra and Alpine kits.
__________________
Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "Holy shit, what a ride!"
CWI is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 08:00 AM   #9
kalimus

 
kalimus's Avatar
 
Drives: '14 Z51 3LT Stingray and '13 Cruze
Join Date: Feb 2010
Location: US of A
Posts: 1,346
Quote:
Originally Posted by CWIweldace View Post
Pioneer? I've only heard of Scoshe, Metra and Alpine kits.
Argh Alpine is what I meant. I was talking to someone at work out Pioneer stereos while I was posting
kalimus is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 09:42 AM   #10
Sarah

 
Sarah's Avatar
 
Drives: Camaro LLT ABM
Join Date: Sep 2010
Location: Cedar Park, Texas
Posts: 688
Quote:
Originally Posted by SS Drifter View Post
Y2k and Sarah,
Were yor Metra units still under warranty when they failed? I would rather get a free replace than shell out a bunch of coin.

Either way, it's kind of a hassle to remove and reinstall. I don't think I want to repeat the exercise every 18 months or so.
That was one of the first things i upgraded when i purchased my car in late 2009 and started flickering about 5 months ago. Really don't think its still under warranty.
__________________
Sarah is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2012, 10:44 PM   #11
iMONEY
 
iMONEY's Avatar
 
Drives: RS 2011
Join Date: Jul 2011
Location: San Antonio Texas
Posts: 440
Just started happening to me yesterday. Thanks for the heads up. could have used it yesterday instead of digging in the dash lol. Time for a scosche or whatever its called.
__________________
http://www.camaro5.com/forums/image.php?type=sigpic&userid=46961&dateline=131275  1904
iMONEY is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 06:03 AM   #12
y2k king

 
y2k king's Avatar
 
Drives: 2011 ss camaro
Join Date: Aug 2010
Location: spring hill, fl
Posts: 1,713
Quote:
Originally Posted by SS Drifter View Post
Y2k and Sarah,
Were yor Metra units still under warranty when they failed? I would rather get a free replace than shell out a bunch of coin.

Either way, it's kind of a hassle to remove and reinstall. I don't think I want to repeat the exercise every 18 months or so.

yeah, mine was less than a year and they warranted it.

by the way, i've never had any other problems with it than the flickering display. all the buttons worked fine.
__________________
10/28/2010 got it
y2k king is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2012, 01:00 PM   #13
rray
 
rray's Avatar
 
Drives: 2013 GAZ 2SS/RS
Join Date: Feb 2012
Location: Fremont, CA
Posts: 397
My Metra display just started flikering blue then green, and stays green after a few minutes on.

It's 6 months old now.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
__________________
If you see it, get it, for tomorrow it may be gone!
rray is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2012, 01:08 PM   #14
Wuiquen


 
Wuiquen's Avatar
 
Drives: 2011 Summit White 2LT/RS
Join Date: Nov 2010
Location: NorCal
Posts: 3,033
exactly why I have not upgraded my radio yet.. Im close to having the car for 2 years now and Im sooooo tempted to upgrade as I have the DD unit sitting at home but Everyone seems to have some kinda problem with metra.. I personally do not like the Scosche kit so im stuck... I mean people pay very high price for the stupid kit and the company cant even make it work right???
__________________
Wuiquen is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.