Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Phastek Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum

Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum All audio, video, bluetooth, nav, radar, and electronics discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 06-17-2013, 11:12 AM   #26
Eich
 
Drives: '11 SW/Beige 2SS RS Manual
Join Date: Sep 2008
Location: Virginia
Posts: 646
The display on my metra kit that I purchased via Amazon on December, 20, 2011 is a mess. Sometimes it doesn't light up at all. Sometimes it's orange other times it flickers blue.

Last October, I contacted Amazon and their first response was to contact the manufacturer for warranty claims.

So, I contacted Metra and they said:

Quote:
Originally Posted by Metra
At this point, a firmware update may not resolve this. You can try to have a local shop that sells Metra, update it for you. If not, you will have to exchange it with Amazon. Your warranty is 1 year from the date of purchase, through the original place of purchase.”
I was travelling at that time and in the end, the warranty period expired on me before I did anything with it.

So, I just contacted Metra again last week to see if I could PAY them for a replacement part or send it in for repair:

Quote:
Originally Posted by Eich
I wasn’t able get anywhere with Amazon and in the end, the warranty period is over.

Now the display on my Camaro dash kit is flashing erratically and driving me crazy. Is there a replacement part that I could purchase from you to fix it? Or does the entire thing need to be sent to you for repair? Or do I just have to replace the whole thing to get it working again?

Appreciate any advice…
Their response was:

Quote:
Originally Posted by Metra
There is no repair, once the kit is returned to us from the vendor, it is scrapped. This is now WAY out of warranty, as I stated in my original reply on Oct 2, 2012 (when you were still within your 1 year warranty) the kit needed to be exchanged with the original place of purchase.
Not exactly stellar customer service nor a stellar product. Metra knows this is an issue and all they do is cover replacement through the original place of purchase for 12 months. So, unless you can continue to turn it in to the original place of purchase for complete replacement every 10 months or so before the warranty expires, you are out of luck. It's not clear if you get a new 12 month warranty on the replacment. But in any case, I'd never buy another.
Eich is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2013, 02:16 PM   #27
jcthegrate
 
Drives: 2011 Camaro LT Cyber Gray Metallic
Join Date: Apr 2013
Location: Irvine
Posts: 43
so if i settle for the metra kit i should definitely have it professionally installed and pay extra for a good warranty.
jcthegrate is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 11:04 AM   #28
Eich
 
Drives: '11 SW/Beige 2SS RS Manual
Join Date: Sep 2008
Location: Virginia
Posts: 646
Quote:
Originally Posted by jcthegrate View Post
so if i settle for the metra kit i should definitely have it professionally installed and pay extra for a good warranty.
Yeah - if they offer an extended warranty, you'll want it. The display is almost guaranteed to die within 12 months every time.

IMO - it's too much hassle to replace the kit every year. Something as simple as an LED backlight should last longer than 10-12 months. Thankfully, the rest of the kit still works for me until a better solution comes along.
Eich is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2013, 12:41 AM   #29
Jerry S
 
Jerry S's Avatar
 
Drives: 2010 2LT and 1969 SS 350
Join Date: Oct 2013
Location: Oregon
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by Eich View Post
Yeah - if they offer an extended warranty, you'll want it. The display is almost guaranteed to die within 12 months every time.

IMO - it's too much hassle to replace the kit every year. Something as simple as an LED backlight should last longer than 10-12 months. Thankfully, the rest of the kit still works for me until a better solution comes along.

Is there some reason the LED cannot be replaced?
Jerry S is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2013, 03:07 PM   #30
rray
 
rray's Avatar
 
Drives: 2013 GAZ 2SS/RS
Join Date: Feb 2012
Location: Fremont, CA
Posts: 332
The LED is not burning out, it's the circuit that turns on the LED. It's one RGB LED. you can cut the leads and wire them up to be the color you want.

I found a metra programmer diagram that shows how to build your own using a cheap cable off ebay.
http://www.ebay.com/itm/251285722338

I bought one, and found a 4 pin connector in my junk box, then updated the firmware on my metra unit using the free download from Metra Axxxess Updater.
__________________
GAZ 2013 2SS/RS Arrived June 13 2013, Mods:
Appearance: Blackout Bowties F and R, Blackout Fender Lettering, Painted Lettering on Engine Cover, Painted Strut Tower Brace, White Wiper Blades, White LED H13 DRL's, Blue Dome LED, Blackout Tail Light Bezels, DIYSF Afterburners.
Audio: RF Dual 12" P3's, T400-2, T400-4, T1652-S, T1963, JBL MS-8, RFC1, Isolated Stinger SPV35.

Video:
2013 Camaro 2SS/RS... Mylink removed, I7 Mobile Project
Enhancements: MNM Catch Can, GM Strut Tower Brace.
rray is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 08:30 PM   #31
SSlim
 
Drives: 2011 Cyber Grey 1SS/RS A6
Join Date: Aug 2011
Location: Needville TX
Posts: 229
Mine just started doing the same thing. metra sucks!
__________________
Whipple, GT9 cam, LS3 conversion, ZL1 pistons, ZL1 rods, Circle D converter, Stage 3 trans, Tuned by Pat G, CAI inc, TPS headers, posi mod, Dynomax bullet cat back, VMAX TB, ADM Scoop, RX catch can, Eibach prokit plus, Eurotek Mesh 33 wheels, P13w DRLs, Pioneer/Massive Audio/Vibe/JL interior goodies.
613 RWHP/596 TQ
SSlim is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2014, 11:49 PM   #32
OHIOSS
Russ
 
Drives: Yukon Denali, Charger, CamaroSS
Join Date: Jun 2009
Location: Ohio
Posts: 2,312
Send a message via AIM to OHIOSS
And the problems continue. The units are cheaply built & they should not have even put them on the market without testing these units. I can't recall any product that has had the failure rate of the Metra & Scosche units. Both companies should be ashamed. I think a class action lawsuit. What do you all think?
OHIOSS is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2014, 04:27 AM   #33
DP93
 
Drives: Black Camaro 2SS/RS
Join Date: Jan 2012
Location: North Alabama
Posts: 5
I just had the same problem happen to me a few days ago after having the unit installed for roughly 18-20 months. Absolute garbage on Metra's part. They really need to step up the quality of their products
DP93 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2014, 10:32 AM   #34
EDFHOBBIES
 
EDFHOBBIES's Avatar
 
Drives: 2010 SS BumbleBee
Join Date: Jan 2014
Location: Houston
Posts: 391
Send a message via Skype™ to EDFHOBBIES
Quote:
Originally Posted by kalimus View Post
Yep. Mine did the same thing. The LCD is completely out now, and I've had the kit for about the same amount of time. I'll be trying the Pioneer one next. The Metra was great for awhile (only one available when I got mine), but it just looks and feels cheap. The buttons stick, the fitment could be better, and the LCD was the final problem.
pioneer one ?
EDFHOBBIES is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2014, 10:37 AM   #35
EDFHOBBIES
 
EDFHOBBIES's Avatar
 
Drives: 2010 SS BumbleBee
Join Date: Jan 2014
Location: Houston
Posts: 391
Send a message via Skype™ to EDFHOBBIES
Quote:
Originally Posted by Sarah View Post
That was one of the first things i upgraded when i purchased my car in late 2009 and started flickering about 5 months ago. Really don't think its still under warranty.

How has it held up ant pics? did the stereo go out or the metra kit kit kinda of confused
EDFHOBBIES is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2014, 10:39 AM   #36
EDFHOBBIES
 
EDFHOBBIES's Avatar
 
Drives: 2010 SS BumbleBee
Join Date: Jan 2014
Location: Houston
Posts: 391
Send a message via Skype™ to EDFHOBBIES
Quote:
Originally Posted by rray View Post
The LED is not burning out, it's the circuit that turns on the LED. It's one RGB LED. you can cut the leads and wire them up to be the color you want.

I found a metra programmer diagram that shows how to build your own using a cheap cable off ebay.
http://www.ebay.com/itm/251285722338

I bought one, and found a 4 pin connector in my junk box, then updated the firmware on my metra unit using the free download from Metra Axxxess Updater.

what is going out now Im scared and dont even want to mess with it?
EDFHOBBIES is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2014, 01:13 PM   #37
rray
 
rray's Avatar
 
Drives: 2013 GAZ 2SS/RS
Join Date: Feb 2012
Location: Fremont, CA
Posts: 332
Mine is still working, but in a new twist, all my dash gauges and the
DIC glitch randomly. The speedo and tack needles peg, all tires are reported as flat, all warning lights flash, and just total mahem, then it recovers. Its got to be that heater control from metra causing it.

-Robert
__________________
GAZ 2013 2SS/RS Arrived June 13 2013, Mods:
Appearance: Blackout Bowties F and R, Blackout Fender Lettering, Painted Lettering on Engine Cover, Painted Strut Tower Brace, White Wiper Blades, White LED H13 DRL's, Blue Dome LED, Blackout Tail Light Bezels, DIYSF Afterburners.
Audio: RF Dual 12" P3's, T400-2, T400-4, T1652-S, T1963, JBL MS-8, RFC1, Isolated Stinger SPV35.

Video:
2013 Camaro 2SS/RS... Mylink removed, I7 Mobile Project
Enhancements: MNM Catch Can, GM Strut Tower Brace.
rray is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.