Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
JDP Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Camaro V6 LFX Engine, Exhaust, and Bolt-Ons

Camaro V6 LFX Engine, Exhaust, and Bolt-Ons For all LFX related parts

Reply
 
Thread Tools
Old 07-10-2012, 12:39 AM   #1
Basemaro
 
Drives: 2012 M6 Cocaine White
Join Date: Jun 2012
Location: WPB
Posts: 87
Motor mounts, different mounts

So on my previous vehicles i've always installed some sort of engine mounts or tranny mounts. Tightens everything up and transfers the power to the ground better or more efficiently i should say.

Being this isnt a FWD vehicle what can i do besides the pfdat motor mounts to tighten up the feel of the car.

I'd like to tighten the motor up and the tranny a bit. Not sure if the pfdat mounts will even work with the v6 being that i've only seen them on the SS.
Basemaro is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2012, 02:02 AM   #2
Lil' Nasty
Emerald Coast Camaros
 
Lil' Nasty's Avatar
 
Drives: Supercharged V6
Join Date: Jul 2010
Location: Florida
Posts: 5,064
Bushings can defiantly help get you off the line especially in a manual.
__________________
Lil' Nasty is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2012, 05:31 AM   #3
Apex Motorsports

 
Apex Motorsports's Avatar
 
Drives: 2000 Camaro SS
Join Date: Feb 2010
Location: Louisville, Ky.
Posts: 22,991
Quote:
Originally Posted by Basemaro View Post
So on my previous vehicles i've always installed some sort of engine mounts or tranny mounts. Tightens everything up and transfers the power to the ground better or more efficiently i should say.

Being this isnt a FWD vehicle what can i do besides the pfdat motor mounts to tighten up the feel of the car.

I'd like to tighten the motor up and the tranny a bit. Not sure if the pfdat mounts will even work with the v6 being that i've only seen them on the SS.
With these cars I would suggest starting in the back and working forward. Sub frame and differential and then go from there.
__________________
Apex Motorsports is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 03:01 PM   #4
Basemaro
 
Drives: 2012 M6 Cocaine White
Join Date: Jun 2012
Location: WPB
Posts: 87
Cool thats what i thought also but i want that neck snapping throttle response i had when the car was new. 3000 miles on it and its broken in nicely. You can feel the motor bounce a little when i hit the gas,before it was a tight instant go.
Basemaro is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 06:16 PM   #5
SimpleGreen

 
Drives: 2013 1SS/1LE IOM
Join Date: Apr 2012
Location: Southeast Louisiana
Posts: 1,216
I shook a brand new 1LT at the dealer and could watch the engine jiggle a good bit on the mounts. They definitely have some built in slop. Granted that was done for comfort in mind first.
__________________
'13 1SS/1LE-Inferno Orange-Borla SType-Katzins-RotoFab-Elite Engineering-Michelin AS3-IOM Interior Pack
SimpleGreen is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2012, 08:27 PM   #6
Basemaro
 
Drives: 2012 M6 Cocaine White
Join Date: Jun 2012
Location: WPB
Posts: 87
Ok so it seems like differential bushings arent all that needed for the v6 but if were to be done would be best while doing a gear swap.....which i want to do. 3.73's or 4.10's maybe.

What else can be done without having to start dropping things and getting a press.

Was searching a bit and found that the LFX models dont have posi!?? One wheel wonder?....
Basemaro is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2012, 06:50 PM   #7
coloeb
 
coloeb's Avatar
 
Drives: 2012 2LT/RS 6L50 automatic TF-3
Join Date: Apr 2012
Location: Natchez, Ms.
Posts: 104
The automatics don't have posi I think the manuals do.
__________________
Its better to burn out , than to fade away.
coloeb is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2012, 11:20 PM   #8
menendez1293
Emerald Coast Camaros
 
menendez1293's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT/RS M6
Join Date: Nov 2009
Location: Tallahassee FL
Posts: 9,050
Quote:
Originally Posted by coloeb View Post
The automatics don't have posi I think the manuals do.
Correct. Manuals do autos don't
__________________
Proud owner of litho #179 Click Picture for Build Thread
menendez1293 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.