Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
B&M
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum

Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum All audio, video, bluetooth, nav, radar, and electronics discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-27-2012, 01:28 PM   #1
EliteCZM523
 
EliteCZM523's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS
Join Date: Sep 2010
Location: Westchester, NY
Posts: 93
Head Units - Too many choices!

So, I'm going to be installing a different stereo - with DVD/Nav. Problem is there are way too many choices out there! I'm looking for some input/advice on which once is the best to go with.

The ones i have seen so far:
Kenwood DNX-9990HD
Alpine INA-W910
Pioneer AVIC-Z140BH

Has anyone installed some of the above?

Thanks in advance
EliteCZM523 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2012, 10:54 AM   #2
bojangles
 
Drives: 2011 Chevrolet Cruze
Join Date: Dec 2011
Location: Oakville
Posts: 6
I have a DNX-6990HD in my Cruze (same as 9990HD, just with a knob). Don't get it for now. It forgets settings and Nav Favorites, etc, even after 3 updates. I would pick up the Pioneer or Alpine. Now, you're down to 2 choices!
bojangles is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2012, 11:00 AM   #3
Supermaro585HP
Account Suspended
 
Drives: 2011 Camaro SS RS
Join Date: Aug 2011
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 1,188
I have the Pioneer and love it. No problems and everything works great. I have the sub box from Chevy that I paid around $1000.00 for if anyone is interested I'm selling it because I'm putting custom boxes in with 12" subs. Make me a offer. I can ship it. Go with the Pioneer buddy. I looked at so many before I decided to get it. Good luck!!!
Supermaro585HP is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2012, 11:58 AM   #4
=Stephens=


 
=Stephens='s Avatar
 
Drives: 2011 LS
Join Date: Feb 2011
Location: Kearney, Nebraska
Posts: 3,460

http://youtu.be/sQEUhj3UUXE
Here is mine, a review for you about it.
__________________
=Stephens= is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2012, 12:06 PM   #5
Schmidty
Facebook.com/SoCalCamaro5
 
Schmidty's Avatar
 
Drives: 2011 CGM 2SS/RS
Join Date: May 2011
Location: San Diego
Posts: 1,088
Im looking at the Pioneer AVH-P8400BH and adding Nav to it. After viewing both this unit and the AVIC-Z140BH I prefer the operating system on the P8400BH and then add Nav. Just personal preference.
__________________
Schmidty is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2012, 01:25 PM   #6
Caddyroger

 
Caddyroger's Avatar
 
Drives: 2011 RJT Camaro LT2 RS auto shift
Join Date: Dec 2011
Location: Washington state
Posts: 1,726
I have the Pioneer AVIC-Z140BH. I have not used every function yet but the one's that I have used works good.
__________________
Caddy
Caddyroger is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2012, 01:43 PM   #7
Double D Mods
 
Double D Mods's Avatar
 
Drives: 2012 Grand Sport Convertible Vette
Join Date: May 2011
Location: DD MODS Kieler, Wi
Posts: 574
Quote:
Originally Posted by bojangles View Post
I have a DNX-6990HD in my Cruze (same as 9990HD, just with a knob). Don't get it for now. It forgets settings and Nav Favorites, etc, even after 3 updates. I would pick up the Pioneer or Alpine. Now, you're down to 2 choices!
You must have something installed wrong as we have sold over 150 6990 units this year and have not had one single issue with anything like your saying.

I would send it into Kenwood for warranty or call Kenwood tech support. As long as you bought it from an authorized dealer its fully covered for issues.
Double D Mods is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2012, 03:26 PM   #8
CrutchfieldBrooke
 
CrutchfieldBrooke's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro, 1968 Camaro
Join Date: Apr 2012
Location: Norton, VA
Posts: 333
Quote:
Originally Posted by Double D Mods View Post
You must have something installed wrong as we have sold over 150 6990 units this year and have not had one single issue with anything like your saying.

I would send it into Kenwood for warranty or call Kenwood tech support. As long as you bought it from an authorized dealer its fully covered for issues.
Agreed. We've not seen any major issues as mentioned with the Kenwood 2012 models either.

Personally, I like the user interface and navigation system on the Alpine receivers. You mentioned the INA-W910BT from last year, but you may also want to consider the new INE-S920HD.

http://www.crutchfield.com/I-rCHVc11...NE-S920HD.html
CrutchfieldBrooke is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2012, 03:48 PM   #9
tjbtexas
 
tjbtexas's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro 45th Anv. v6 vert
Join Date: Jun 2012
Location: Houston, TX
Posts: 62
I have the z140, all features working well. like that it includes Traffic in the Nav app and HD Radio. I also have an XM tuner working with it.

__________________
Mods:CAI,RxCatchCan,Ported TB,Solo-CatBck,Razzi, Technostalgia tail lights,Prado wheels,Escort 9500ci w/ DashTronix HUD projector,AVIC -z140,Scosche,JL Audio Sub/Amp/Spkrs
tjbtexas is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2012, 10:35 PM   #10
bojangles
 
Drives: 2011 Chevrolet Cruze
Join Date: Dec 2011
Location: Oakville
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by CrutchfieldBrooke View Post
Agreed. We've not seen any major issues as mentioned with the Kenwood 2012 models either.
That not what I've heard from Kenwood. I've had the problem since I first got it and new firmware updates don't fix the issue. I thought 1.5 fixed it, but then it happened again. There are quite a few people having this particular issue:

Quote:
Eric,

We have engineering working on this issue as we speak , hope to have a answer in the near future.

Thanks Rory

Thanks for contacting Kenwood Electronics Canada Inc

| Rory Butler | Sales Representative - Eastern/Northern Ontario, Product Specialist |
Kenwood Electronics Canada Inc. |
bojangles is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 01:28 AM   #11
VoodooVyper
 
VoodooVyper's Avatar
 
Drives: 2012 IBM Camaro 1LT/RS
Join Date: Oct 2011
Location: MA
Posts: 273
Which do you guys think is the best nav system? I'm not too impressed with some of the interfaces I see, they are very laggy and the most important feature to me is navigation being as smooth as possible (especially with the follow-me feature, which I'm assuming all have). I had a hard time finding any videos of people using the nav, however I did find one of the the INA W910 and was not impressed (refresh rate on the nav was about half a second). Can anyone speak from experience or does anyone have a video of some of the available head units showing navigation?

80% of the time using it will consist of using the follow-me feature, a laggy display would be very distracting.
__________________
2012 Camaro IBM 1LT RS Auto
10/11/2011 (1102)
10/11/2011 (1100)
10/18/2011 (2000)
10/18/2011 (2500)
10/18/2011 (3000) TPW 11/7
10/29/2011 (3100,3300)
11/01/2011 (3400)
11/08/2011 (3800)
11/09/2011 (4B00)
11/14/2011 (4200)
11/18/2011 (4800)
11/21/2011 (5000)

Last edited by VoodooVyper; 08-03-2012 at 01:42 AM.
VoodooVyper is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.