Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Grabiak Performance Center
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum

Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum All audio, video, bluetooth, nav, radar, and electronics discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-24-2009, 02:40 PM   #1
wooav8tor
2G1FC1EV0A9107755
 
wooav8tor's Avatar
 
Drives: '10 Black 2LT Camaro
Join Date: Jul 2007
Location: Upper Marlboro, MD
Posts: 120
Bluetooth Gremlins?

So on my first night with #7755 I was able to pair up my bluetooth to my verizon lg voyager and use it with minimal aggravation. Before I shut her down on the first night I had an issue with both an outgoing and incoming call coming in and then immediately being kicked into private call. A minor annoyance that I chalked up to user error.

Today the 'issue' has once again reared its ugly head. So much so I'm at the point where I'm almost ready to rule out user error though readily concede that still could be a distinct possibility. Every call whether outgoing or incoming connects briefly and then is routed to the handset for private call mode. An attempt to get it to switch back is unsuccessful. So to was deleting the bluetooth connection and repairing.

Any thoughts? I'm wondering if there's other troubleshooting I can attempt. Anything to avoid having to take her back to the dealership already.
wooav8tor is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2009, 02:51 PM   #2
UCF w00t
Geek
 
UCF w00t's Avatar
 
Drives: IOM 2010 Camaro 2SS
Join Date: Oct 2008
Location: Orlando
Posts: 4,456
I would say take your phone to verizon and see if there's a firmware update available for it. Just as likely that the problem is on your phone's side of things.
UCF w00t is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2009, 03:18 PM   #3
wooav8tor
2G1FC1EV0A9107755
 
wooav8tor's Avatar
 
Drives: '10 Black 2LT Camaro
Join Date: Jul 2007
Location: Upper Marlboro, MD
Posts: 120
Quote:
Originally Posted by UCF w00t View Post
I would say take your phone to verizon and see if there's a firmware update available for it. Just as likely that the problem is on your phone's side of things.
Not a bad thought. I could probably stand to have it updated anyway as I haven't since I got it.
wooav8tor is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2009, 08:15 PM   #4
edog


 
edog's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS IOM
Join Date: Oct 2008
Location: F'BURG VA
Posts: 3,565
Send a message via MSN to edog
My Sprint phone has done it a couple times, as well as when listening to music it will skip at times. I find it is with certain file types, and not the actual unit. I change songs and it has no problems.
__________________
LS3 Conversion 113/225/238 COMP CAM, 3200 Stall, Doug Thorley Tri-Y LT/HF cat, Xpipe, Ported TB, 160 therm, Tranny cooler, Halltech CAI, Pedders sways, endlinks, 1" Eibach Drop Springs, 3.45 rear gears. Tuned by John @Broadview Auto Service. 435HP/420TQ
edog is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2009, 11:58 PM   #5
Gentry78
HOOK'EM
 
Gentry78's Avatar
 
Drives: 97 c1500/92 olds
Join Date: Oct 2008
Location: Texas
Posts: 5,283
i would say its the phone not the car, so i would check the security settings first then look into both manuals, and if you can get it then check to see if your phone has a update, or a different phone(just to test), then finally the dealer

but i don't have the car, so i can't really test my theories lol
Gentry78 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 08:19 AM   #6
wooav8tor
2G1FC1EV0A9107755
 
wooav8tor's Avatar
 
Drives: '10 Black 2LT Camaro
Join Date: Jul 2007
Location: Upper Marlboro, MD
Posts: 120
Good input. It's hit or miss. Sometimes an issue sometimes not so it's just a mild annoyance at this stage. I plan on going to Verizon today to get a firmware update as there does appear to be one available for my phone.
wooav8tor is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 07:11 PM   #7
Phenix
 
Drives: 2006 DB 350z, 2007 LB S2000
Join Date: Apr 2009
Location: Central Texas
Posts: 63
It's the phone. I had all kinds of issues with bluetooth my LG Voyager from Verizon (the original Voyager, pre-Titanium). Figured the bluetooth on the phone was garbage and I gave up. After the Titanium came out I had Verizon upgrade the software on my phone to match (wanted Rhapsody subscription capability) and found that pretty much all of my bluetooth issues cleared up.
Phenix is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 08:35 PM   #8
wooav8tor
2G1FC1EV0A9107755
 
wooav8tor's Avatar
 
Drives: '10 Black 2LT Camaro
Join Date: Jul 2007
Location: Upper Marlboro, MD
Posts: 120
Yeah--knock on wood--that appears to be the case so far. Like I said it was hit or miss but I definitely needed to update my phone. They said they were upgrading at least two versions and to come back in a few hours. So far so good. Of course, now my vcast tv isn't working so I have to go back and have them fix that. It's always somethin!
wooav8tor is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 09:43 PM   #9
etrigan
 
etrigan's Avatar
 
Drives: 2010 2SS/RS Black Camaro
Join Date: Oct 2008
Location: Dallas
Posts: 307
Glad to hear it was the phone. Much easier to replace!

So far I have had no trouble at all with the bluetooth connection and have been very happy.
__________________
"No matter where you go, there you are."
-B.B.

VIN #2G1FT1EW6A9106795


1100, Preliminary order accepted:10/13/08
6000, Del. to me:5/20/09
etrigan is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 10:02 PM   #10
Nexus6
More human than human
 
Nexus6's Avatar
 
Drives: 2010 IOM 2SS/RS
Join Date: May 2008
Location: The mouth of hell
Posts: 1,901
i would also look up reviews and such on the headset.There may be a fault in the unit itself.
__________________

1100 - 10/22/2008
3000 - 05/27/2009
3300 - 06/06/2009
3800 - 06/29/2009
4B00 - 06/29/2009

Warehouse 13 survivor

Blood stains,speed kills,fast cars,cheap thrills,rich women,fine wine,i lost my sense i lost control i lost my
mind.
Nexus6 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2009, 08:45 PM   #11
Crowley
Okie doke
 
Crowley's Avatar
 
Drives: 2012 GT500
Join Date: Sep 2008
Location: McKinney Texas
Posts: 3,770
I have an iPhone and I am having this same problem .. I'll have to check out some iPhone forums ..

thanks,
Crowley
__________________
Crowley is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 07:31 AM   #12
Crowley
Okie doke
 
Crowley's Avatar
 
Drives: 2012 GT500
Join Date: Sep 2008
Location: McKinney Texas
Posts: 3,770
Update .. was a firmware issue with the iPhone. I had an older firmware in there because I was jailbroken so I could run my Camaro Lockscreen and some themes. I upgraded to the new firmware and bluetooth works as expected.

Crowley
__________________
Crowley is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 10:54 AM   #13
wooav8tor
2G1FC1EV0A9107755
 
wooav8tor's Avatar
 
Drives: '10 Black 2LT Camaro
Join Date: Jul 2007
Location: Upper Marlboro, MD
Posts: 120
Quote:
Originally Posted by Crowley View Post
Update .. was a firmware issue with the iPhone. I had an older firmware in there because I was jailbroken so I could run my Camaro Lockscreen and some themes. I upgraded to the new firmware and bluetooth works as expected.

Crowley

Glad to hear it. Mine too was obviously a firmware issue as well. Since upgrading I haven't had any repeat issues.
wooav8tor is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bluetooth trudawg660 Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 62 05-12-2010 02:00 PM
IPOD, Bluetooth, & PITD integration for 2010 Camaro josh1147 Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 64 05-27-2009 10:11 PM
GM Training Video - Bluetooth Pairing josh1147 Camaro Photos | Spyshots | Video | Media Gallery 3 02-14-2009 02:20 AM
How does Cell Service Work with OnStar and Bluetooth? 69er Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum 5 01-03-2009 01:31 PM
No Bluetooth or USB in 1LT or 1SS? 1_2Many Camaro Price | Ordering | Tracking | Dealers Discussions 1 10-28-2008 07:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.