Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
autoguy
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum


Reply
 
Thread Tools
Old 08-03-2012, 07:06 PM   #1
Bumblebee2012

 
Bumblebee2012's Avatar
 
Drives: 2012 2SS TF3, 1971 Chevelle
Join Date: Feb 2012
Location: Pittsburgh, Pa
Posts: 840
Galaxy S3 not recognized as USB compatible?

I have the VZW Samsung Galaxy S3, upgraded from the Samsung Galaxy Nexus. The Nexus plugged into the USB cable shows up as a media device and I can play my MP3 music with full control through the 2012 2SS.

Now, fast forward to a few weeks ago when I get the S3 and loss some music into it... you plug in and on the radio display it says No supported media on device.

The media is the same media that I copied from the old Nexus. Same exact. I plug into my new 2012 Cruze and see the same error.

I'm guessing that the 2012 system is not working on anyone's S3 for MP3 music over USB?

Standard Bluetooth telephone functions are fine.

Sent from my Galaxy S3 using smack-a-talk
Bumblebee2012 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 07:22 PM   #2
Mr_Draco


 
Mr_Draco's Avatar
 
Drives: 2SS/RS
Join Date: Sep 2008
Location: Western North Carolina
Posts: 6,587
Have you read the phones manual? Some phones have to be put into airplane mode before they can be used like this. Unfortunately doing so also means you can't send or receive calls.
Mr_Draco is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 07:50 PM   #3
fastlane2010
 
fastlane2010's Avatar
 
Drives: 2010 camaro with fast lane stage 2
Join Date: Apr 2011
Location: hagerstown
Posts: 680
most phones have to be put in mass storage device settings
__________________
12.4 in 1/4 at 117mph first time
custom 2tone paint fastlane stage 2 hydroformed carbon fiber cowl and cluster kooks headers and 3" xpipe with pypes axle back

fastlane2010 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 08:17 PM   #4
Bumblebee2012

 
Bumblebee2012's Avatar
 
Drives: 2012 2SS TF3, 1971 Chevelle
Join Date: Feb 2012
Location: Pittsburgh, Pa
Posts: 840
Quote:
Originally Posted by fastlane2010 View Post
most phones have to be put in mass storage device settings
The newer versions of Android don't have mass storage device, they have media device or something.

Sent from my Galaxy S3 using smack-a-talk
Bumblebee2012 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 09:06 PM   #5
jeepguy_1980

 
jeepguy_1980's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1SS
Join Date: May 2010
Location: Newport News
Posts: 1,311
Quote:
Originally Posted by Bumblebee2012 View Post
The newer versions of Android don't have mass storage device, they have media device or something.

Sent from my Galaxy S3 using smack-a-talk
They have 3 options, mass storage is one of the options.
jeepguy_1980 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2012, 05:22 PM   #6
1naylor
 
Drives: 2010 1LT RS
Join Date: Jul 2010
Location: Arkansas
Posts: 51
Anyone figure out how to do this yet?

I just upgraded to a Samsung Galaxy S3 from an iPhone 4

Thanks.
1naylor is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2012, 05:33 PM   #7
jeepguy_1980

 
jeepguy_1980's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1SS
Join Date: May 2010
Location: Newport News
Posts: 1,311
Quote:
Originally Posted by 1naylor View Post
Anyone figure out how to do this yet?

I just upgraded to a Samsung Galaxy S3 from an iPhone 4

Thanks.
When you plug your phone into a USB device, like your computer or the car, you can pull down the notification tray and change what the device "looks like" to the connected device. Just change it to Media Device or Mass Storage.
Attached Images
 
jeepguy_1980 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 04:56 PM   #8
Bumblebee2012

 
Bumblebee2012's Avatar
 
Drives: 2012 2SS TF3, 1971 Chevelle
Join Date: Feb 2012
Location: Pittsburgh, Pa
Posts: 840
Not exactly. On the Galaxy Nexus and the Galaxy S3 you see only these two options.



Oddly enough, with the Nexus in the same setting, it works fine and well. With the S3 as shown, the car gets nothing.

I get the same results in both the 2012 Cruze with the 250W Pioneer and the 2012 Camaro with the Boston Acoustic system. Both like the Nexus and do nothing with the S3.

Sent from my Galaxy S3 using smack-a-talk
Bumblebee2012 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 04:57 PM   #9
Bumblebee2012

 
Bumblebee2012's Avatar
 
Drives: 2012 2SS TF3, 1971 Chevelle
Join Date: Feb 2012
Location: Pittsburgh, Pa
Posts: 840
and your screen above my post, that looks same as my Nexus with three choices. The screen shot I'm showing us on the S3.

Sent from my Galaxy S3 using smack-a-talk
Bumblebee2012 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2012, 05:36 PM   #10
Switchin2Chevy

 
Switchin2Chevy's Avatar
 
Drives: Currently 2015 Mustang GT manual.
Join Date: Jul 2009
Location: Milton, FL
Posts: 816
Anyone have a fix for this yet..?
__________________
Now driving : 15' Mustang GT 6spd
Previously : 10' 2LT/RS Rally Yellow 6spd
Switchin2Chevy is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 10:27 PM   #11
cgworth
 
Drives: Black RS2SS
Join Date: Feb 2012
Location: Columbus Ga
Posts: 39
couldnt get mine to work like this either but it does work well in bluetooth mode
cgworth is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 05:28 PM   #12
rray
 
rray's Avatar
 
Drives: 2013 GAZ 2SS/RS
Join Date: Feb 2012
Location: Fremont, CA
Posts: 377
There's no easy fix for this. There are a dozen versions of the GS3, but for a couple of the versions, if you root your phone, you can use a terminal mode as superuser to enable some hidden settings, then load a file that adds more USB modes. The whole rooting thing is complicated, but you can search at XDA Developers or Rootzwiki

I tried to do it on my Verizon GS3 and could not get it to work, but at least the bluetooth streaming works, and steering wheel controls let me switch tracks and adjust volume.
rray is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 12:33 PM   #13
Switchin2Chevy

 
Switchin2Chevy's Avatar
 
Drives: Currently 2015 Mustang GT manual.
Join Date: Jul 2009
Location: Milton, FL
Posts: 816
The bluetoth works just fine for me. I was just wantingto see if ayone was abe to get theirs to play through USB without having to root the phone. Using an at&t GS3 16gb.
__________________
Now driving : 15' Mustang GT 6spd
Previously : 10' 2LT/RS Rally Yellow 6spd
Switchin2Chevy is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2013, 04:45 PM   #14
Switchin2Chevy

 
Switchin2Chevy's Avatar
 
Drives: Currently 2015 Mustang GT manual.
Join Date: Jul 2009
Location: Milton, FL
Posts: 816
anyone...?
__________________
Now driving : 15' Mustang GT 6spd
Previously : 10' 2LT/RS Rally Yellow 6spd
Switchin2Chevy is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2013, 08:36 PM   #15
JimE


 
JimE's Avatar
 
Drives: 2013 2SS/RS/1LE
Join Date: Apr 2010
Location: St Louis, MO
Posts: 2,860
The USB option was removed from the S3.

And there are other threads about using this phone: http://www.camaro5.com/forums/showth...ghlight=galaxy
__________________
Perm-a-grin in place.....
JimE is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2013, 07:27 AM   #16
midnightwarrior
Its so hard
 
midnightwarrior's Avatar
 
Drives: 2010 SS, 2009 Yamaha Warrior
Join Date: May 2012
Location: San Antonio
Posts: 282
Put a different rom on it. That's the first thing I did to my phone and it works flawlessly. Pm if you need some help.
midnightwarrior is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2013, 01:44 AM   #17
SSGUNNER
Chu no guat a hasa is?
 
SSGUNNER's Avatar
 
Drives: 14 Jeep G Cherokee Overland HEMI
Join Date: Jun 2011
Location: Some where in So Cal
Posts: 4,282
Interesting. Works for me.
__________________
11 2SS/RSL99No Longer Stock (Sold) 6/19/14:AAC Plasma DRL's | Plug n play harness | Elite CC | Tint: 35% & 5% | LED Dome light | Show-N-Go Plate Holder | Flowmaster AT | C.A.I. Intake | VMAX CNC Spiral Ported TB | Husky Splash Guards
SSGUNNER is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.