Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
LSR Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-25-2009, 05:48 PM   #1
Tecca
.
 
Drives: ...
Join Date: Apr 2009
Location: ...
Posts: 1,363
Replacement Parts

This might sound silly but I have to ask?

I have an appointment tomorrow at my dealership to find out what is wrong with either my fuel gauge or fuel sensor. When I picked her up on Saturday the gauge was reading empty after I filled her up. I talked it over with the dealer and they couldn't get me in until tomorrow to look at it I was rather upset but they said it should be fine to drive. So over the past couple of days of driving I have kept an eye on it and it reads empty then full, then gives me what should be a correct reading and then full a couple minutes later. I am hoping this is the sensor as I don't like the idea of them taking apart my interior to replace the gauge if that is it.

So my question is being I would prefer to be there to watch them work on her, if I hold off until Saturday and GM goes bankrupt will there be a problem getting parts? I am trying to figure out which is best just let them look her over tomorrow or wait till Saturday.

Last edited by Tecca; 06-11-2009 at 01:35 PM.
Tecca is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 05:51 PM   #2
Vash


 
Drives: 00 Blazer
Join Date: Aug 2008
Location: Texas
Posts: 5,128
Your gonna have to trust them. Take pics and walk over the car with your service person so that if dents show up later you can have something.

They will have a checklist in the service manual to look to determine what is wrong.
Vash is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 05:56 PM   #3
nards444

 
nards444's Avatar
 
Drives: 1SS/RS Black
Join Date: May 2009
Location: New york
Posts: 2,128
dude check the other threads. And most parts in this car are in other cars already, they didnt make every part for this thing brand new. Most cars in the GM fleet share thee same parts. it would cost to much to have a different oil filter, fuel filter for every single car.
__________________
2010 1SS/RS Black, CGM stripes, polished Rims, Tinted windows, Hurst shifter
nards444 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 05:57 PM   #4
rays
V6 - It just isn't normal
 
rays's Avatar
 
Drives: 2010 2LT M6, F250 7.3L Diesel
Join Date: May 2009
Location: NH
Posts: 266
Most likely a defective sending unit in the tank. The sending unit is nothing more that a rheostat in the tank attached to a float. It just varies the resistance.
__________________

2LT RS M6 RJT Black leather
4/29/2009 Ordered
6/24 6000 Delivered

Last edited by rays; 05-25-2009 at 06:03 PM. Reason: oops, my question was in the post
rays is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 05:59 PM   #5
Vash


 
Drives: 00 Blazer
Join Date: Aug 2008
Location: Texas
Posts: 5,128
Yea they will probably have to drop the tank and take a look and swap that unit out.
Vash is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 06:00 PM   #6
Tecca
.
 
Drives: ...
Join Date: Apr 2009
Location: ...
Posts: 1,363
Quote:
Originally Posted by rays View Post
Did it ever read anything other than Empty? Most likely a defective sending unit or its not plugged in. The sending unit is nothing more that a rheostat in the tank attached to a float. It just varies the resistance. If its not attached it will read empty.

It first it just read empty, then a couple times it read full, today it was reading just fine at a half a tank then it slowly crept to a full tank in about 10-15 minutes.
Tecca is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 06:07 PM   #7
SummoneR
Paul
 
SummoneR's Avatar
 
Drives: '10 2SS/RS M6 "Marauder"
Join Date: Mar 2009
Location: NOR*CAL
Posts: 6,454
Send a message via Yahoo to SummoneR
Too...
If GM files BK, they won't stop making this car or parts for it (a lot of the parts are from outside suppliers anyway) Why does everyone think if GM files BK they will cease to exist?

If the meter is bouncing around like that, it's probably a bad connection some where. But as others mentioned may be a bad level meter.
__________________
SummoneR is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 07:09 PM   #8
2010SSRS

 
2010SSRS's Avatar
 
Drives: 2000 Silverado
Join Date: Apr 2009
Location: Southern WI
Posts: 1,246
take it in.................ask to be present if ya like. what's going to happen, is if its not a simple loose connection and is determined to be the sensor or gauge............they will have to order it.

that will take time to get and you will simply have to keep her full until they can get her back in to fix it!
__________________
IOM 2SSRS LS3 R6P - VIN 7553 Delivered 5/22/2009 Kooks, Corsa and Roto-Fab - SOLD 9/2010

VR 2SSRS LS3 - Borla, SLP CAI
2010SSRS is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 10:34 PM   #9
SummoneR
Paul
 
SummoneR's Avatar
 
Drives: '10 2SS/RS M6 "Marauder"
Join Date: Mar 2009
Location: NOR*CAL
Posts: 6,454
Send a message via Yahoo to SummoneR
Quote:
Originally Posted by 2010SSRS View Post
take it in.................ask to be present if ya like. what's going to happen, is if its not a simple loose connection and is determined to be the sensor or gauge............they will have to order it.

that will take time to get and you will simply have to keep her full until they can get her back in to fix it!
OH! Yeah and what 2010SSRS said
__________________
SummoneR is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2009, 01:15 PM   #10
Tecca
.
 
Drives: ...
Join Date: Apr 2009
Location: ...
Posts: 1,363
Took it in, turn out the fuel sensor is bad. Although they are saying that that particular part is not in the system yet and will take 1-2 weeks to get one.
Tecca is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 01:34 PM   #11
Tecca
.
 
Drives: ...
Join Date: Apr 2009
Location: ...
Posts: 1,363
Took it in friday to get the sensor replaced as they did, worked fine through the weekend and it crapped out again this morning, gas gauge is reading empty. No check engine light though.

Very frustrating, anyone have any suggestions?? I made a new appointment for next week as I had to drop the car off at the paint shop this morning to get the stripes painted.
Tecca is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 01:50 PM   #12
rolnslo
Rolling along...
 
rolnslo's Avatar
 
Drives: 2011 2SS/RS SGM
Join Date: Mar 2008
Location: Houston, TX
Posts: 4,321
If it is an intermittent problem even after replacing the fuel sensor, they should start by looking at the connections on the wiring between the sensor and the gauge.
__________________

#1: 2010 1LT/RS Victory Red M6 - July 2009-Oct 2011 (SOLD). #2: 2011 2SS/RS Synergy Green A6 - Oct 2011.....
rolnslo is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 05:05 PM   #13
Epitaph
Custom User Title
 
Drives: Fast
Join Date: Jan 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 550
Definitely sounds like a connection issue. Especially if it stays on 1 setting, then goes to the correct one.
Epitaph is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 05:13 PM   #14
SicSix6
The Demon Photographer
 
SicSix6's Avatar
 
Drives: 2010 1SS IOM Camaro
Join Date: May 2009
Location: Bristow, VA
Posts: 759
Quote:
Originally Posted by Teccboxx View Post
This might sound silly but I have to ask?

I have an appointment tomorrow at my dealership to find out what is wrong with either my fuel gauge or fuel sensor. When I picked her up on Saturday the gauge was reading empty after I filled her up. I talked it over with the dealer and they couldn't get me in until tomorrow to look at it I was rather upset but they said it should be fine to drive. So over the past couple of days of driving I have kept an eye on it and it reads empty then full, then gives me what should be a correct reading and then full a couple minutes later. I am hoping this is the sensor as I don't like the idea of them taking apart my interior to replace the gauge if that is it.

So my question is being I would prefer to be there to watch them work on her, if I hold off until Saturday and GM goes bankrupt will there be a problem getting parts? I am trying to figure out which is best just let them look her over tomorrow or wait till Saturday.
Sounds like awarranty issue, have them fix it.
__________________

1SS IOM LS3, GM 4-pack guages, SLP SS Front Emblem, Roto-Fab CAI, Solo Performance Mach X Exhaust, Barton Industries Short Throw Shifter
SicSix6 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 09:53 PM   #15
SummoneR
Paul
 
SummoneR's Avatar
 
Drives: '10 2SS/RS M6 "Marauder"
Join Date: Mar 2009
Location: NOR*CAL
Posts: 6,454
Send a message via Yahoo to SummoneR
If the same part goes out more than once... that close especially. It's a sign of another issue.
__________________
SummoneR is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replacement parts problem if GM goes bankrupt? golfer1 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 14 05-25-2009 09:58 PM
replacement parts reality larietrope 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 10 05-21-2009 09:31 AM
Hardcore racers rejoice!! GM Performance Parts to offer new Camaro body in white radz28 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 23 12-22-2008 09:57 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.