Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Solo Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Specific Models / Packages > Camaro 1LE Forum


Reply
 
Thread Tools
Old 01-06-2017, 03:33 PM   #1
rccamaro
 
rccamaro's Avatar
 
Drives: 2014 Camaro 2SS/1LE
Join Date: Apr 2012
Location: San Jose, CA
Posts: 69
Any traction control light problems with 305 tires in rear of 1LE

Hey all,

I'm considering putting 305x35x20 in the rear of my 2014 SS 1LE. Has anyone heard or seen the traction control light come on due to the tires not being a good fit?

Thanks
rccamaro is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2017, 05:20 PM   #2
cabbe

 
Drives: 2014 2ss 1le
Join Date: Sep 2011
Location: los angeles
Posts: 1,034
Same size as the zl1 has. Should be no problem.
cabbe is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2017, 05:26 PM   #3
pbsinternet1le
 
pbsinternet1le's Avatar
 
Drives: 15 2ss,rs,1le cai/intake vmaxx ptb
Join Date: Jan 2016
Location: Whitesburg Ga 30185
Posts: 93
Had mine for a week no issues
__________________
Cai intake, vmax ported throttle body, vitesse throttle control, m2m exhaust switch, stainless brakelines. Just getting started on mods...
pbsinternet1le is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2017, 05:30 PM   #4
Batmanntexas
 
Batmanntexas's Avatar
 
Drives: 2012 Camaro SS (2SS)
Join Date: Aug 2012
Location: Sanford, NC
Posts: 705
assuming you have the stock tire size 285/35 R20, , the difference in tire size is a little over 1/2 inch. Stock tire height is about 27.8" and the 305/35 is about 28.4". Put you about 1 MPH off on the speedo. I don't think you would have any issues with it.
__________________
676RWHP/582RWTQ

COTW 9/8/14
Batmanntexas is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2017, 10:16 PM   #5
Rrm20151le
 
Rrm20151le's Avatar
 
Drives: 2015 Red Rock 1LE
Join Date: Feb 2016
Location: Lakeland Fl
Posts: 151
Had mine for a year and no problem.
Rrm20151le is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2017, 10:19 PM   #6
mma
 
Drives: '13 1LE
Join Date: May 2015
Location: VA
Posts: 91
315 in the back, nothing such for me
mma is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2017, 11:15 PM   #7
MosesBarkley
 
MosesBarkley's Avatar
 
Drives: 2014 Camaro RS/2SS 1LE
Join Date: Nov 2013
Location: Oxford, North Carolina
Posts: 61
Been running 305s for about 2 yrs with no issues.
MosesBarkley is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2017, 08:06 PM   #8
ilir14
 
ilir14's Avatar
 
Drives: Camaro ss 1le
Join Date: Jan 2014
Location: Houston,Tx
Posts: 458
Been running 315/35/20 for over 2yrs no issues here
__________________
2014 ss 1le,LSX 376 Lsa Conversion Build by Andy at ADM Performance, ADM FPCM, BTR Stage 3 Cam, BTR Dual Valve Springs, 85LBPH injectors, ADM 2.38" Pulley,8 rib pulley system,Kenne Bell Boost a pump, 1 7/8" stainless headers, Adm race scoop, Adm heat exchanger Roto-Fab washer relocation kit, Magnaflow Dual X pipe.
ilir14 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2017, 08:11 PM   #9
witenite

 
witenite's Avatar
 
Drives: 2010 camaro 2ss
Join Date: May 2014
Location: Virgina
Posts: 758
Same here, 305s for over a year with no issues.
witenite is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.