Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Apex Paul
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum

Audio, Video, Bluetooth, Navigation, Radar, Electronics Forum All audio, video, bluetooth, nav, radar, and electronics discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 09-01-2012, 09:06 AM   #26
=Stephens=


 
=Stephens='s Avatar
 
Drives: 2011 LS
Join Date: Feb 2011
Location: Kearney, Nebraska
Posts: 3,459
The was actually a recall on the dash kits, and alpine gave me a new kit. Was there a recall on the scosche kits? Im not knocking it, just stating i have had my alpine kit for over a year with no problems.
__________________
=Stephens= is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 12:12 PM   #27
RedRyder
 
RedRyder's Avatar
 
Drives: 2010 VR Camaro 2SS/RS M6
Join Date: Feb 2010
Location: Atlanta, GA
Posts: 409
Glad to see a consolidated thread about the issues. I really want to put a double din in with this kit but these bugs make it hard to pull the trigger. I might do it anyway and hope they're resolved later. They're not totally deal breakers
RedRyder is online now   Reply With Quote
Old 09-04-2012, 02:32 PM   #28
camarograna2
Car Enthusiast
 
camarograna2's Avatar
 
Drives: 2010 Rally Yellow Camaro 2SS A/T
Join Date: Dec 2010
Location: Keller, Texas
Posts: 737
Send a message via MSN to camarograna2
Quote:
Originally Posted by darkrider01 View Post
Eh, Alpine kit is just the Scosche kit with a paint job and a curve. I've seen people with the Alpine kits have similar issues. You're just one of the lucky ones without the issue. I didn't have the TPMS issue until I took it out to research OnStar issues for some other members here, so it's an install issue - at least that is my belief. i'll know more after i work on mine this weekend.
interesting. Let us know what you find out. Note that the issue comes and goes. Mine didnt start acting up till like 2 months after initial install
__________________
2010 Rally Yellow 2SS/RS
Performance Upgrades: Custom Flowmaster X system Exhaust Audio Upgrades: Too much to write down. Visit http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=206016
camarograna2 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2012, 02:49 PM   #29
darkrider01
Aural Assault Vehicle
 
darkrider01's Avatar
 
Drives: 2010 IBM 2SS/RS, 2014 Cruze 1LT/RS
Join Date: Jun 2011
Location: Garner, NC
Posts: 695
Quote:
Originally Posted by camarograna2 View Post
interesting. Let us know what you find out. Note that the issue comes and goes. Mine didnt start acting up till like 2 months after initial install
It's definitely an issue with the kit and not the install. We rearranged the wiring and took a little ride (30-40 miles) and the TPMS warning came on again. So we stopped in a parking lot and disconnected the kit. We then rode back home (roughly same distance) and the TPMS warning did not come back on. That would lead me to believe that the kit is causing some type of interference itself, maybe after a component within the kit reaches a certain temperature.

As far as the remote activation distance, I have noticed that when approaching the car from the rear, I must be within 10-15 feet for the remote to work. However, the activation distance from the front seems to be well over 60 feet. I didn't test it any farther than 65 feet or so because I was standing in the street at that point. Also, if you know the chin/jaw trick, that can really help when extend your range.
__________________
My amplifier pop/click/thump solution thread
Power Mods * K&N Typhoon CAI, Flowmaster American Thunder cat-back exhaust, Hurst Short Throw Shifter Visual Mods * Black Phantom Grille * 22" T.I.S. 537MS wheels w/ Nitto INVO rubber Suspension Mods * BC Racing Coilovers * Lakewood Strut Tower Brace Audio Mods * Stinger SPP 2250 Battery * Pioneer DEX-P99RS * Pioneer AVH-X7500BT * Scosche Dash Kit * 2 - Mosconi AS200.4 * 2 - JL Audio 13W6v2 * Focal 165KRX2 Power (active) * Mosconi Gladen One 240.2 * Rockford Fosgate Power T1692
darkrider01 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2012, 03:21 PM   #30
camarograna2
Car Enthusiast
 
camarograna2's Avatar
 
Drives: 2010 Rally Yellow Camaro 2SS A/T
Join Date: Dec 2010
Location: Keller, Texas
Posts: 737
Send a message via MSN to camarograna2
Quote:
Originally Posted by darkrider01 View Post
It's definitely an issue with the kit and not the install. We rearranged the wiring and took a little ride (30-40 miles) and the TPMS warning came on again. So we stopped in a parking lot and disconnected the kit. We then rode back home (roughly same distance) and the TPMS warning did not come back on. That would lead me to believe that the kit is causing some type of interference itself, maybe after a component within the kit reaches a certain temperature.

As far as the remote activation distance, I have noticed that when approaching the car from the rear, I must be within 10-15 feet for the remote to work. However, the activation distance from the front seems to be well over 60 feet. I didn't test it any farther than 65 feet or so because I was standing in the street at that point. Also, if you know the chin/jaw trick, that can really help when extend your range.

The chin/jaw thing does work.. just makes us look funny
__________________
2010 Rally Yellow 2SS/RS
Performance Upgrades: Custom Flowmaster X system Exhaust Audio Upgrades: Too much to write down. Visit http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=206016
camarograna2 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 09:15 AM   #31
Rizzo
 
Drives: 2010 Camaro SIM 2SS/RS
Join Date: Sep 2008
Location: San Antonio, TX
Posts: 431
Update

As of 9/5/2012, I am still awaiting an update from Scosche engineers (via my Installer)

I will update this thread once I know more info.
__________________
=================================================
Rizzo is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 07:51 PM   #32
cybercoaster

 
cybercoaster's Avatar
 
Drives: '12 ZL1 AGM
Join Date: Mar 2009
Location: Oklahoma
Posts: 1,490
Quote:
Originally Posted by darkrider01 View Post
Eh, Alpine kit is just the Scosche kit with a paint job and a curve. I've seen people with the Alpine kits have similar issues. You're just one of the lucky ones without the issue. I didn't have the TPMS issue until I took it out to research OnStar issues for some other members here, so it's an install issue - at least that is my belief. i'll know more after i work on mine this weekend.
is the Alpine kit really just the Scosche?
__________________
APEX catch can, ROTOFAB, noweeds
cybercoaster is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 08:31 PM   #33
darkrider01
Aural Assault Vehicle
 
darkrider01's Avatar
 
Drives: 2010 IBM 2SS/RS, 2014 Cruze 1LT/RS
Join Date: Jun 2011
Location: Garner, NC
Posts: 695
Quote:
Originally Posted by cybercoaster View Post
is the Alpine kit really just the Scosche?
Yes. The ONLY differences are the curve of the lower part of the double din opening and the color of the plastic. The Scosche kit matches the interior plastics, the Alpine looks like it has a blue tint to it. The curve on the Alpine unit is to more closely match their double din head units. Otherwise, they are identical in operation and guts.
__________________
My amplifier pop/click/thump solution thread
Power Mods * K&N Typhoon CAI, Flowmaster American Thunder cat-back exhaust, Hurst Short Throw Shifter Visual Mods * Black Phantom Grille * 22" T.I.S. 537MS wheels w/ Nitto INVO rubber Suspension Mods * BC Racing Coilovers * Lakewood Strut Tower Brace Audio Mods * Stinger SPP 2250 Battery * Pioneer DEX-P99RS * Pioneer AVH-X7500BT * Scosche Dash Kit * 2 - Mosconi AS200.4 * 2 - JL Audio 13W6v2 * Focal 165KRX2 Power (active) * Mosconi Gladen One 240.2 * Rockford Fosgate Power T1692
darkrider01 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 09:38 PM   #34
insomniac2k2
 
Drives: 2012 2SS/RS IOM
Join Date: Nov 2011
Location: Concord, Ca
Posts: 193
I have issue #1 and #2. SO ANNOYING! It never occured to me that it was the scosche kit that was causing it. It used to work perfectly until the scosche install, in retrospect...
insomniac2k2 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 10:41 PM   #35
Supermaro585HP
Account Suspended
 
Drives: 2011 Camaro SS RS
Join Date: Aug 2011
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 1,188
Ok, I posted that I didn't have any problems but I have noticed that I have to be pretty close to the car to start it and unlock it. Not a big deal for me because I keep it in the garage at night and I don't drive it in the winter. That is the only problem that I have noticed...
Supermaro585HP is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2012, 09:40 PM   #36
Birm



 
Birm's Avatar
 
Drives: Florida Speed & Power
Join Date: Jan 2011
Location: Pinellas Park, FL
Posts: 3,173
Quote:
Originally Posted by Horriblecreation View Post
Not sure if this is universal, but mine has a tendency to never shut off the warning dings after I start the car. Its the same sound as the seatbelt warning, but it will not shut off. Figured out that if I flash my hazard lights, it stops the chime, but it will run for as long as the car is on unless you do that. This is probably half the time I start my car.
I have this as well as #1 (key fob) and also no steering wheel controls with my pioneer av8400-BH :/

Please let me know if anything comes of your email, subscribed.
Birm is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2012, 09:45 PM   #37
insomniac2k2
 
Drives: 2012 2SS/RS IOM
Join Date: Nov 2011
Location: Concord, Ca
Posts: 193
I forgot to post that I also have the persistent ding issue. The only thing that gets rid of it is putting my car into reverse and then back out. I would live with this issue forever if they would just fix the damn key fob issue.
insomniac2k2 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2012, 01:41 PM   #38
Rizzo
 
Drives: 2010 Camaro SIM 2SS/RS
Join Date: Sep 2008
Location: San Antonio, TX
Posts: 431
Thanks for the updates. This issue is really frustrating.



I am continuing to push this through the right channels at Scosche to get this fixed.

I will update this thread as I make progress.
__________________
=================================================
Rizzo is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2012, 01:56 PM   #39
camarostar2010
 
Drives: 2011 SS
Join Date: Nov 2011
Location: new jersey
Posts: 333
I have some of these issues...subscribed
camarostar2010 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 05:51 PM   #40
Birm



 
Birm's Avatar
 
Drives: Florida Speed & Power
Join Date: Jan 2011
Location: Pinellas Park, FL
Posts: 3,173
I've forwarded this thread to scosche as well
Birm is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 09:34 AM   #41
Rizzo
 
Drives: 2010 Camaro SIM 2SS/RS
Join Date: Sep 2008
Location: San Antonio, TX
Posts: 431
I heard back from the Tech Support Representative. I was told that he "...forwarded the issues you are having and we are going to look into them to see if there is something that might be interrupting the data system."

I am asking for a case# so this can be tracked.
__________________
=================================================
Rizzo is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 09:26 PM   #42
camaro104
 
camaro104's Avatar
 
Drives: 2010 CGM Camaro
Join Date: Apr 2009
Location: Woodland Park, N.J.
Posts: 289
Send a message via AIM to camaro104
wow I'm having the short key fob issue and it's a pain in the a**!!!!! now i'm thinking the radio needs to have a separate ground, radio chassis to the car body..... just a thought..... when i get a chance im going to try it.
camaro104 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 10:32 AM   #43
Rizzo
 
Drives: 2010 Camaro SIM 2SS/RS
Join Date: Sep 2008
Location: San Antonio, TX
Posts: 431
Quote:
Originally Posted by camaro104 View Post
wow I'm having the short key fob issue and it's a pain in the a**!!!!! now i'm thinking the radio needs to have a separate ground, radio chassis to the car body..... just a thought..... when i get a chance im going to try it.
Interesting...

Let me know what you find out.
__________________
=================================================
Rizzo is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 04:38 PM   #44
insomniac2k2
 
Drives: 2012 2SS/RS IOM
Join Date: Nov 2011
Location: Concord, Ca
Posts: 193
This has been my assumption too. I seem to get the best reception when I move the sensor/antenna furthest away from the ground. I had stated this in another thread somewhere, but the difference was so minimal, I've almost written this off as placebo until I do further troubleshooting.


Rizzo,

I sent a detailed support request to them as well. I will post what I hear from them.

Quote:
Originally Posted by camaro104 View Post
wow I'm having the short key fob issue and it's a pain in the a**!!!!! now i'm thinking the radio needs to have a separate ground, radio chassis to the car body..... just a thought..... when i get a chance im going to try it.
insomniac2k2 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 10:57 PM   #45
insomniac2k2
 
Drives: 2012 2SS/RS IOM
Join Date: Nov 2011
Location: Concord, Ca
Posts: 193
Response:

Greetings,

We are aware of the current issues indicated and we are currently working on them.

As soon as we have a solution we can certainly notify you via email or you may contact us directly at 800-363-4490.

Best regards ,
insomniac2k2 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2012, 11:34 AM   #46
insomniac2k2
 
Drives: 2012 2SS/RS IOM
Join Date: Nov 2011
Location: Concord, Ca
Posts: 193
Never heard back from my case # request... Have you heard back with a case # Rizzo?
insomniac2k2 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2012, 04:17 PM   #47
Rizzo
 
Drives: 2010 Camaro SIM 2SS/RS
Join Date: Sep 2008
Location: San Antonio, TX
Posts: 431
Quote:
Originally Posted by insomniac2k2 View Post
Never heard back from my case # request... Have you heard back with a case # Rizzo?
I looks like Scosche don't use a case# tracking system. I was told by their tech support to use the email thread as the tracking tool.

I will follow-up with Scosche on Monday to see what sort of progress has been made.
__________________
=================================================
Rizzo is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2012, 02:51 PM   #48
2012 2SS
I wanna go fast "mama"
 
2012 2SS's Avatar
 
Drives: 2012 2 SS Camaro Black
Join Date: Sep 2012
Location: Apple Valley, Ca
Posts: 33
Send a message via Yahoo to 2012 2SS Send a message via Skype™ to 2012 2SS
Hi everyone I am having issues #1 & #3 that I am aware of. I thought it was because I didnt get to drive my car when I bought it just bought it and stored it till August when I cam back from Afghanistan. Look at the link below and Im hoping theres a fix for this issue because I love my PIONEER AVH-98400BH WITH MY SCOSCHE KIT...

http://www.camaro5.com/forums/showth...07#post5619007
__________________


I cant see why anyone would own a Camaro V6... Go BIG or go HOME!!!
2012 2SS is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2012, 03:22 PM   #49
camarograna2
Car Enthusiast
 
camarograna2's Avatar
 
Drives: 2010 Rally Yellow Camaro 2SS A/T
Join Date: Dec 2010
Location: Keller, Texas
Posts: 737
Send a message via MSN to camarograna2
Quote:
Originally Posted by 2012 2SS View Post
Hi everyone I am having issues #1 & #3 that I am aware of. I thought it was because I didnt get to drive my car when I bought it just bought it and stored it till August when I cam back from Afghanistan. Look at the link below and Im hoping theres a fix for this issue because I love my PIONEER AVH-98400BH WITH MY SCOSCHE KIT...

http://www.camaro5.com/forums/showth...07#post5619007

I had my own thread 2... http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=221411

till a few of us realized the common similarity that we have a scosche kit. Follow this thread as a few of us are calling scosche for updates and posting them here. I think they have a test car this week checking it out with the developer.
__________________
2010 Rally Yellow 2SS/RS
Performance Upgrades: Custom Flowmaster X system Exhaust Audio Upgrades: Too much to write down. Visit http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=206016
camarograna2 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2012, 07:20 PM   #50
puzzzeler
 
puzzzeler's Avatar
 
Drives: 2012 2LS Inferno Orange
Join Date: Mar 2012
Location: toledo oh
Posts: 250
Some thing i noticed , when i start my car and then shut it off ,i have mad distence i walk away useing parking spaces for the distence wait two minuites and there is no range from where i was able to get it ,its like the keyless entry goes to min power and shortens its own range wierd anyone else try this
puzzzeler is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.