Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Anthony @ LG Motorsports
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > Camaro ZL1 Forum - ZL1 Specific Topics > ZL1 Wheels/Tires

ZL1 Wheels/Tires Wheels and tires discussion for ZL1

Reply
 
Thread Tools
Old 10-01-2012, 05:23 PM   #26
Pgoldston
 
Drives: 1999 camaro
Join Date: Feb 2012
Location: Las Vegas
Posts: 111
Quote:
Originally Posted by oldfriend View Post
It does not mater where you bought the car from , the dealer will get paid for the service by GM .
Oh Im well aware of that. If my wife and I both were not in uniform there would have been a scene. I stayed calm and said I will be contacting GM about the issue and went from there.

Looks like it will be getting fixed shortly, and after that I hope GM opens a IA case on them.
__________________
You can lead a horse to water but you cant force people to look at the data
Pgoldston is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 05:30 PM   #27
RobZL1580
 
Drives: 2013 Camaro ZL1
Join Date: Sep 2012
Location: PA
Posts: 62
Thanks Brandon, I just sent you a PM.
RobZL1580 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 05:31 PM   #28
Faster12
 
Faster12's Avatar
 
Drives: 2012 Black ZL1 #1158
Join Date: Apr 2012
Location: Hattiesburg, MS
Posts: 102
I thought I was the only guy with this issue. I noticed this the first time I washed my car. I really would be interested in seeing GM's response.
Faster12 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 05:35 PM   #29
RobZL1580
 
Drives: 2013 Camaro ZL1
Join Date: Sep 2012
Location: PA
Posts: 62
Quote:
Originally Posted by Faster12 View Post
I thought I was the only guy with this issue. I noticed this the first time I washed my car. I really would be interested in seeing GM's response.
Nope, I noticed mine after the first wash too, but thought I did not clean well enough, so the next time I washed them even better and still the same problem.

It appears to be a common problem, so let's see how Chevrolet responds.
RobZL1580 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 05:56 PM   #30
DarkneSS
Account Suspended
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS 6MT
Join Date: Apr 2010
Location: Westchester, New York
Posts: 3,735
I'd imagine that's from a tool and a lack of care when bolting the rims on and off. dont the rims need to be taken off by the dealer to remove those spacers or whatever prior to delivery?
DarkneSS is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 12:01 AM   #31
04ssSilverado
 
04ssSilverado's Avatar
 
Drives: above `12 zl1 #780
Join Date: May 2009
Location: holly-springs,nc
Posts: 197
Thought I was overreacting.
04ssSilverado is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 05:50 AM   #32
alyssasdad
Go VOLS!!!!!
 
alyssasdad's Avatar
 
Drives: ZL1 #1344 VR, M6
Join Date: May 2012
Location: Ardmore,Al.
Posts: 279
Quote:
Originally Posted by Hercules View Post
I meant nothing about your wheels and the cleaning of them. That comment was actually addressed to me, I'm not doing a good enough job. I just have to do a better job cleaning and watch since it's not happening to everyone right away.

Things should be taken care of now, I see Brandon chimed in and is going to try and help. Good Luck!
I understand brother!! Im sure your doing a good job for a normal car,but for a car that puts off 12lbs of brake dust per wheel per 10 miles of driving time its near impossible to keep them clean!!! But they sure look good!!!
__________________
1.GOD
2.Family
3.Camaro........& the TENNESSEE VOLS!!!
alyssasdad is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 10:12 AM   #33
Speedforhire
 
Speedforhire's Avatar
 
Drives: 2013 GRAND SPORT (aka: EREBUS)
Join Date: Sep 2012
Location: Arkansas
Posts: 135
The wheels look like that as a result of a poor paint process. I have the bright forged wheels on my 2013 also and they look good in the wheel lug recesses. Not as shiny as the outside, but they look okay.



.......best pic I have right now.
Speedforhire is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 10:57 AM   #34
HDRDTD


 
Drives: 2013 Triple Black ZL1 Vert M6 ECF
Join Date: Mar 2011
Location: Trenton, Michigan
Posts: 4,213
To me it just looks like typical brake dust accumulation or it's become imbedded in the paint.

That area around teh lug nut is difficult to get in and scrub. At least for me.
HDRDTD is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 06:06 PM   #35
JT3640
 
JT3640's Avatar
 
Drives: 2012 ZL1, 2012 QX56
Join Date: Mar 2012
Location: Ontario
Posts: 130
I have the exact same thing I thought it was something I did during one of the many many times I cleaned her up.
JT3640 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 09:20 PM   #36
01pewterz28
Camaro Junkie
 
01pewterz28's Avatar
 
Drives: 2010 2LT/RS,Born 9/14/09 @ 11:50:57
Join Date: Aug 2008
Location: Ocoee, FL
Posts: 7,524
I believe it's from water settling in the lug nut area a combination of left over brake dust coming off the lugs settling with the water plus thin paint on the wheels causing the eating away of the paint.

The only 2 ways to prevent this is use compressed air each time the wheel is wet or get some of the 3M material they use for the clear bra and custom cut it for the lug areas.
__________________
2010 2LT/RS, 2001 Z/28, 2014 Impala 2LT
01pewterz28 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 10:14 PM   #37
Nailn it
 
Drives: 2013 ZL1 Ashen Gray / Manual
Join Date: May 2012
Location: Wilmington NC
Posts: 208
Mine is definitely a paint issue. Bare metal showing with a little overspray. There's no denying it. I didn't make a big deal because eventually going aftermarket and using these for some slicks!
Nailn it is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 10:28 PM   #38
BOWTIEBOB
BOWTIEBOB
 
BOWTIEBOB's Avatar
 
Drives: 13 ZL1 Vert,13 427 Vette,11 2SS Ver
Join Date: Aug 2012
Location: Tinley Park, Illinois
Posts: 13
I have the same wheels (20" 5 spoke bright alum.) on my 2013 ZL1 Convt. Although I do not have this problem it can be caused by several things I have encountered before. Factory defect by improper coating protection. I have also seen brand new alum. wheels permanently damaged during dealer delivery prep. by utilization of improper low ph acidic chrome cleaner being used to clean the aluminum clear-coated surface. This damage is covered by the 36/36 bumper to bumper warranty for external corrosion on outer surfaces of vehicle. Do not let anyone jerk you around. Threaten them w/ arbitration if you are not given new wheels. You paid mucho bucks for new, undamaged, not repaired by refinishing by an outside source. Such a repair is only covered for 90 days. Insist on NEW wheels. I am on my third set of chrome wheels on my 2009 Avalanche LTZ that corroded and the new replacements were already pitted when they put them on. That is how I became so familiar with dealing with the dealers and Chevrolet. If they give you new wheels, do not clean w/ household cleaners, scour pads or any commercial wheel cleaner (especially those designed to dissolve brake pad dust) that is labeled for use on anything other than coated aluminum wheels. Good luck!
BOWTIEBOB is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 10:38 PM   #39
FINALLYSATISFIED
Est.1775
 
FINALLYSATISFIED's Avatar
 
Drives: ZL1#206 (Sold) 6th Gen!?
Join Date: Sep 2009
Location: SoCal
Posts: 5,417
Quote:
Originally Posted by YUBslow View Post
You guys better sell those rims before they get worse! I will be generous and buy them from you as to relieve you from this terrible burden!
+1

All seriousness I hope you guys get everything worked out.
FINALLYSATISFIED is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 11:41 PM   #40
2012ZL1
CaRaHoLiC
 
2012ZL1's Avatar
 
Drives: '12 ZL1,67 Cam,68 Biscayne 427 4 sp
Join Date: Aug 2011
Location: B.C. Canada
Posts: 1,701
looks like damage from agressive wheel cleaner not rinsed off properly.

My wheels are the bright wheels, and other than brake dust between washings, they look great.
__________________
2012 ZL1
2.55 upper, 10" lower pullies, Innovators west billet hub and sfi balancer, solid blower drive isolator, 50 mm idler kit, full length S/S headers no cats, comp cams custom grind cam, comp roller rocker trunion kit, comp push rods,dual valve springs retainers and locks, Injector dynamics ID850 inectors, Rotofab ZL1 cold air kit, Lingenfelter 160 thermostat, Rotofab intercooler reservoir, stock plugs, LS7 90mm throttle body, GTO clutch reservoir mod, my own custom catch can, Tuning by Jannetty, install by me.
2012ZL1 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2012, 06:42 AM   #41
01pewterz28
Camaro Junkie
 
01pewterz28's Avatar
 
Drives: 2010 2LT/RS,Born 9/14/09 @ 11:50:57
Join Date: Aug 2008
Location: Ocoee, FL
Posts: 7,524
Quote:
Originally Posted by 2012ZL1 View Post
looks like damage from agressive wheel cleaner not rinsed off properly.

My wheels are the bright wheels, and other than brake dust between washings, they look great.
I use soap and water only on mine others have posted that is all they use as well.
__________________
2010 2LT/RS, 2001 Z/28, 2014 Impala 2LT
01pewterz28 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2012, 01:20 PM   #42
Pgoldston
 
Drives: 1999 camaro
Join Date: Feb 2012
Location: Las Vegas
Posts: 111
Its a paint issue! There are several sets of wheels both aluminum and black that have the exact same powder coating issue
__________________
You can lead a horse to water but you cant force people to look at the data
Pgoldston is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 07:56 PM   #43
2012ZL1
CaRaHoLiC
 
2012ZL1's Avatar
 
Drives: '12 ZL1,67 Cam,68 Biscayne 427 4 sp
Join Date: Aug 2011
Location: B.C. Canada
Posts: 1,701
Quote:
Originally Posted by 01pewterz28 View Post
I use soap and water only on mine others have posted that is all they use as well.

No. I didn't mean to imply YOU did it. Could have been dealership wash guys...When I worked at a dealership they had big pails of acid they put in spray bottles for cleaning wheels that they often mixed too strong, got on painted surfaces or didn't rinse off properly...
__________________
2012 ZL1
2.55 upper, 10" lower pullies, Innovators west billet hub and sfi balancer, solid blower drive isolator, 50 mm idler kit, full length S/S headers no cats, comp cams custom grind cam, comp roller rocker trunion kit, comp push rods,dual valve springs retainers and locks, Injector dynamics ID850 inectors, Rotofab ZL1 cold air kit, Lingenfelter 160 thermostat, Rotofab intercooler reservoir, stock plugs, LS7 90mm throttle body, GTO clutch reservoir mod, my own custom catch can, Tuning by Jannetty, install by me.
2012ZL1 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 08:15 PM   #44
OldScoolCamaro


 
Drives: Camaro's, always have, always will.
Join Date: Oct 2010
Location: Home of the brave
Posts: 4,858
Off hand from my perspective based on the OP's pictures... to me it looks like a paint issue. The depth of the lug holes were not coated properly during the painting process. It's a rather straight forward issue, and appears rather obvious. BTW I have 10 spokes and I didn't inspect mine that close of yet.
__________________
In Scott We Trust...all others must show proof.
OldScoolCamaro is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 09:23 PM   #45
HDRDTD


 
Drives: 2013 Triple Black ZL1 Vert M6 ECF
Join Date: Mar 2011
Location: Trenton, Michigan
Posts: 4,213
I wonder how the wheel would look if someone were to make some matching silver plastic snap-in caps to cover the lug nut recesses. The plastic could either be silver to hide the lug nuts, or clear to make them visible, but either way, it would cover the recess so you wouldn't have to worry about the accumulation of brake dust in those hard-to-reach places.

Just a thought.
HDRDTD is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 09:26 AM   #46
KidB
 
Drives: 2013 ZL1 victory red
Join Date: Oct 2012
Location: Joliet,Il
Posts: 6
Im new to forum ive been watchin this post.Just got my new Zl1 last weekend. It has the black wheels,upon getting home noticed all 4 wheels are extremely light on paint around lug nuts. My dealer told me chevy will not do anything about it that its normal.
KidB is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 10:03 PM   #47
RobZL1580
 
Drives: 2013 Camaro ZL1
Join Date: Sep 2012
Location: PA
Posts: 62
Quote:
Originally Posted by KidB View Post
Im new to forum ive been watchin this post.Just got my new Zl1 last weekend. It has the black wheels,upon getting home noticed all 4 wheels are extremely light on paint around lug nuts. My dealer told me chevy will not do anything about it that its normal.
Brandon, what do you think of that?
RobZL1580 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 04:09 PM   #48
alyssasdad
Go VOLS!!!!!
 
alyssasdad's Avatar
 
Drives: ZL1 #1344 VR, M6
Join Date: May 2012
Location: Ardmore,Al.
Posts: 279
Quote:
Originally Posted by RobZL1580 View Post
Brandon, what do you think of that?
Brandon? Are you there? Must have the weekends off!!
__________________
1.GOD
2.Family
3.Camaro........& the TENNESSEE VOLS!!!
alyssasdad is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 04:33 PM   #49
BlackinBlack
 
BlackinBlack's Avatar
 
Drives: 2013 Camaro ZL1 Black
Join Date: Jun 2009
Location: Florida
Posts: 713
Washed my car today. I must have been lucky as mine do not have this issue. I specifically checked after reading this thread. I did have some sticky goop on one rim that must have been from them installing the tire valve. It was a PITA to remove.

Hope your dealers take care of this for you. I would want the rims replaced if mine looked like that.

BTW These rims are a pain to clean compared to 2010-2012 SS/RS rims. Any recommendation on a very gentle cleaner. Soap and water with a microfiber rag is lots of work. Hoping for a easier solution that is 100% safe.
__________________
2013 ZL1 BLACK on BLACK
Roto-Fab CAI

2010 2SS/RS BLACK on BLACK <SOLD>
3" MBRP 304 Stainless Exhaust
Roto-Fab CAI
BlackinBlack is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 01:13 PM   #50
RobZL1580
 
Drives: 2013 Camaro ZL1
Join Date: Sep 2012
Location: PA
Posts: 62
Thursday last week Chevrolet asked me to take my car to the dealership and they were advised by Chevrolet to try an aluminum cleaner which did not work.

Friday, I was advised by Brandon from Chevrolet that someone higher up would be calling me with 48 hrs.

Today I received a phone call from Alex at Chevrolet and she advised they were aware of my problem and that this is a new issue without a solution yet. She said she would call me back no later than this Friday afternoon.

So stay tuned!
RobZL1580 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.