Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
LSR Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 06-03-2009, 03:35 PM   #1
Scott Jones
 
Scott Jones's Avatar
 
Drives: Black 2010 1LT
Join Date: May 2009
Location: Indiana
Posts: 47
Engine Keeps Dying

I have had my 1LT for just under three weeks and the car has died five times. It always happens when I'm idling or going slow. It has just over a thousand miles on it. Today it happened as I was rounding a corner. I just called and left a message with my dealer to take it in and have it looked at. Anyone else have this problem? My dad said this was normal with a new engine, but I don't think so.
Scott Jones is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:37 PM   #2
The Dark Knight
Batmobile in Disguise
 
The Dark Knight's Avatar
 
Drives: 2009 Pontiac G8
Join Date: Aug 2008
Location: Upland, Ca
Posts: 2,082
Hmmm...that is odd.
__________________
The Dark Knight is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:38 PM   #3
joepitt
 
joepitt's Avatar
 
Drives: 2013 LT2 Camaro, 2008 Enclave
Join Date: Nov 2008
Location: Maryland
Posts: 463
NOT Normal. I don't have mine yet, but I've had plenty of new cars and never had this problem. I have had it with older cars and it was related to the fuel delivery system. Fuel filter, pump, etc. Now with computers onboard who knows. But NOT NORMAL.
__________________
It's HERE! 2013 2LT/RS, Auto, Red Crystal, Tan Interior, polished aluminum wheels, Nav.
Past highlights: 2010 pre-order Camaro 2LT,1969 Chevy Malibu, 1972 Plymouth 'Cuda, 1972 Pontiac GTO, 1979 Turbo Buick Century.
'See the USA in your Chevrolet...'
Dinah Shore, 1952: http://www.youtube.com/watch?v=KGZvQoPxhNs
joepitt is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:40 PM   #4
9c1ny
 
9c1ny's Avatar
 
Drives: C6 Zed-oh-six
Join Date: May 2009
Location: Buffalo NY
Posts: 675
+100000 on the not normal, get it in for service asap
__________________
9c1ny is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:40 PM   #5
djsnoflake
Faith Keeper
 
djsnoflake's Avatar
 
Drives: 2012 Silverado LTZ, 2010 2SS/RS
Join Date: Nov 2008
Location: Saskatoon, Saskatchewan Canada
Posts: 2,791
Is it a low VIN? Maybe some tuning issues if it happens at idle or slow speeds?
__________________

Quote:
Originally Posted by fbodfather View Post
.........we are far from finished.................
djsnoflake is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:43 PM   #6
sasquash1984
502 RWHP N/A
 
sasquash1984's Avatar
 
Drives: The yeti
Join Date: May 2009
Location: Saginaw/ Ft Worth TX
Posts: 3,075
my v6 has 1100 miles no problems mine is also auto that sounds bad
__________________
sasquash1984 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:44 PM   #7
sasquash1984
502 RWHP N/A
 
sasquash1984's Avatar
 
Drives: The yeti
Join Date: May 2009
Location: Saginaw/ Ft Worth TX
Posts: 3,075
is it stick or auto?
__________________
sasquash1984 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:46 PM   #8
Scott Jones
 
Scott Jones's Avatar
 
Drives: Black 2010 1LT
Join Date: May 2009
Location: Indiana
Posts: 47
Thanks for all the quick responses. Just set up an appointment to have it looked at tomorrow. It is an auto. I did not order it, bought it off the lot. The VIN ends in 04345. I don't know if that's low or not since I didn't order it.
Scott Jones is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:47 PM   #9
nards444

 
nards444's Avatar
 
Drives: 1SS/RS Black
Join Date: May 2009
Location: New york
Posts: 2,128
could be the battery cable was never fixed. Does it die, or does it lose total power and quit. If the latter is the case sounds like your battery cable wire hasnt been fixed.
__________________
2010 1SS/RS Black, CGM stripes, polished Rims, Tinted windows, Hurst shifter
nards444 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:48 PM   #10
Vash


 
Drives: 00 Blazer
Join Date: Aug 2008
Location: Texas
Posts: 5,128
There is a roadside assistance I think where they will tow it to the service center if you can't get it there without stalling. Make SURE they send a flatbed and watch them like a hawk.

Otherwise drive it to the dealer. They will need to pull codes and then go from there.

If you have and ODBII code reader you can pull codes yourself. But you really need one with CAN to get more data.

Sounds like a fuel issue with me. Pressure probably dropping off for some reason.
Vash is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:49 PM   #11
Scott Jones
 
Scott Jones's Avatar
 
Drives: Black 2010 1LT
Join Date: May 2009
Location: Indiana
Posts: 47
Quote:
Originally Posted by nards444 View Post
could be the battery cable was never fixed. Does it die, or does it lose total power and quit. If the latter is the case sounds like your battery cable wire hasnt been fixed.
Now that I think about it, I believe it loses total power. I thought the battery cable wire issue was only with the SS though?
Scott Jones is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:50 PM   #12
marcgo2
It's a Traveshamockery!!
 
marcgo2's Avatar
 
Drives: '09 G8 GT Stryker Blue
Join Date: Mar 2009
Location: Yorkville, IL
Posts: 233
Quote:
Originally Posted by nards444 View Post
could be the battery cable was never fixed. Does it die, or does it lose total power and quit. If the latter is the case sounds like your battery cable wire hasnt been fixed.
He said it's an LT no an SS.


Take it to the dealer, and document everything just in case.
__________________
2009.5 Pontiac G8 GT
marcgo2 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:51 PM   #13
Vash


 
Drives: 00 Blazer
Join Date: Aug 2008
Location: Texas
Posts: 5,128
Yea call the dealer and tell em to send a flatbad if electric drops off it's that cable thing prob.
Vash is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:53 PM   #14
nards444

 
nards444's Avatar
 
Drives: 1SS/RS Black
Join Date: May 2009
Location: New york
Posts: 2,128
i thought it was all of them. But if you lost total power, not just the engine you have an electrical issue. Make sure the battery cables are tight, and make sure the cables running off the starter are tight. Ive had something like this before and it was as simple as tightining the nut on the starter.
__________________
2010 1SS/RS Black, CGM stripes, polished Rims, Tinted windows, Hurst shifter
nards444 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:57 PM   #15
2010SLVRBULIT


 
2010SLVRBULIT's Avatar
 
Drives: G5 & C6
Join Date: Apr 2009
Location: MARS
Posts: 6,743
If the battery's hot, then it's the cable. Otherwise, a fuel system issue. Funny, tuners for the V6 mentioned that iniital set-up seemed to be in the rich(er) side..just keep this in mind, for the break-in period..
2010SLVRBULIT is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:57 PM   #16
KoTToN
 
KoTToN's Avatar
 
Drives: 2005 SilveradoSS AWD
Join Date: Jan 2009
Location: Orange County -CA
Posts: 426
maybe the car is searching for 2 more cylinders but faints when it comes up short?

jokes aside u need to take it in because that isnt normal.
KoTToN is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:58 PM   #17
Vash


 
Drives: 00 Blazer
Join Date: Aug 2008
Location: Texas
Posts: 5,128
Quote:
Originally Posted by Scott Jones View Post
Now that I think about it, I believe it loses total power. I thought the battery cable wire issue was only with the SS though?
Well check for lights and horn if they work it's fuel. If they don't it's electric.
Vash is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:59 PM   #18
marodude
 
marodude's Avatar
 
Drives: 2010 2LT/RS RJT
Join Date: Apr 2009
Location: NORTH CENTRAL TEXAS
Posts: 48
Trouble?

That sux man! Sorry for your troubles.
Have had mine about a week and so far its slammin'
marodude is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 04:00 PM   #19
82RS2010SS
 
82RS2010SS's Avatar
 
Drives: 2010 2SS
Join Date: Apr 2009
Location: oshawa
Posts: 28
Just the 8`s I thought the problem was with
82RS2010SS is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 04:02 PM   #20
MontyCarlo

 
MontyCarlo's Avatar
 
Drives: 2010 2LT/RS auto IBM
Join Date: Mar 2009
Location: Denver, CO
Posts: 1,259
When it dies, can you start it right up again?
__________________
FAQs:
1. No, I do not have any strong opinions about the Monte Carlo.
2. Yes, I know what my name looks like.
3. Yes, but the medication helps immensely.

2LT/RS IBM/gray #21,895 ordered April 21st, delivered July 3rd
MontyCarlo is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 04:02 PM   #21
KoTToN
 
KoTToN's Avatar
 
Drives: 2005 SilveradoSS AWD
Join Date: Jan 2009
Location: Orange County -CA
Posts: 426
Quote:
Originally Posted by 82RS2010SS View Post
Just the 8`s I thought the problem was with
KoTToN is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 04:03 PM   #22
Gentry78
HOOK'EM
 
Gentry78's Avatar
 
Drives: 97 c1500/92 olds
Join Date: Oct 2008
Location: Texas
Posts: 5,283
sounds like electrical to me, i have had that happen to me

check the cables then battery, and alt
Gentry78 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 04:03 PM   #23
PQ
1st State Chevy supporter
 
PQ's Avatar
 
Drives: Hybrid SS Camaro
Join Date: Apr 2008
Location: Mobile, AL
Posts: 36,749
Send a message via Yahoo to PQ
Quote:
Originally Posted by KoTToN View Post
maybe the car is searching for 2 more cylinders but faints when it comes up short?
.................................
__________________
PQ is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 04:08 PM   #24
Scott Jones
 
Scott Jones's Avatar
 
Drives: Black 2010 1LT
Join Date: May 2009
Location: Indiana
Posts: 47
Quote:
Originally Posted by MontyCarlo View Post
When it dies, can you start it right up again?
Yes.

Just out of curiosity, how can I find out if my VIN is low or not? It ends in 04345.
Scott Jones is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 04:15 PM   #25
2SSJIM

 
2SSJIM's Avatar
 
Drives: CRT ZL1 #1400
Join Date: Apr 2009
Location: AZ.
Posts: 896
Quote:
Originally Posted by Scott Jones View Post
Yes.

Just out of curiosity, how can I find out if my VIN is low or not? It ends in 04345.
The lower VINs he was referring to are below 2500. But do let us all know what the final issue turns out to be.
2SSJIM is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BMEP-Or why you only need 1 camshaft rayhawk Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 25 12-03-2008 12:28 AM
LS9 SC old news. Here comes the LSX. 850HP, 840 lb-ft of Torgue 13F20 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 15 09-22-2008 04:35 PM
Camaro ls3 news...true or false? Dark Knight Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 74 06-05-2008 05:29 PM
GM moves closer to HCCI engine production Scotsman Camaro V8 LS3 / L99 Engine, Exhaust, and Bolt-Ons 16 05-16-2008 06:16 PM
Axial Vector Engine Mr. Wyndham General Automotive + Other Cars Discussion 6 06-20-2007 04:00 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.