Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
JUICEDMOTORSPORTS
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > Camaro ZL1 Forum - ZL1 Specific Topics

Camaro ZL1 Forum - ZL1 Specific Topics Camaro ZL1 specific topics

Reply
 
Thread Tools
Old 10-19-2012, 01:32 AM   #1
ZL1LEGEND
ZL1 - The Legend Returns!
 
ZL1LEGEND's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1 Camaro
Join Date: Jul 2012
Location: San Jose, CA
Posts: 260
First time I put the pedal on the carpet!! Interesting response WTF

Car is about 50 miles from the 1500 mark and I've been pretty good sooooo....what the hell... Why not.

Just after leaving a light today in first gear (M6) I let her rip. instantly I got NOTHING...followed by the Z gradually putting power to the ground.

Hit second, little engine bog then back to the power band.

I was simply in sport mode with traction control on.

Question is...was this the traction control saying "no you don't" or something else?

I tried again with traction control OFF completely and the car instantly spun the tires right up to the rev limiter.

Assuming this is normal traction control behavior. Right?.
ZL1LEGEND is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2012, 01:35 AM   #2
midnighter
Account Suspended
 
Drives: nothing
Join Date: Nov 2010
Location: a hole
Posts: 21,176
T/C on my SS is the same way, it takes the fun out of the equation.
midnighter is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2012, 01:39 AM   #3
flyjbaker
 
Drives: none yet
Join Date: Feb 2012
Location: League City,TX
Posts: 128
Traction control...correct!
flyjbaker is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2012, 02:01 AM   #4
ZL1LEGEND
ZL1 - The Legend Returns!
 
ZL1LEGEND's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1 Camaro
Join Date: Jul 2012
Location: San Jose, CA
Posts: 260
At been a while since I've driven a car with traction control. Things have changed a bit. Made me think it was a fuel delivery issue at WOT. Guess it was the computer.

Note to self...can't have fun with TC on. Haha

I guess I'll try out PTM modes next. Can't wait. Love the car.
ZL1LEGEND is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2012, 05:35 AM   #5
alyssasdad
Go VOLS!!!!!
 
alyssasdad's Avatar
 
Drives: ZL1 #1344 VR, M6
Join Date: May 2012
Location: Ardmore,Al.
Posts: 275
My Z will break loose at less than wot. In just sport or touring mode. Granted,the last time it did this,it was pretty cool outside and ive heard these tires really lose grip when its cold.
__________________
1.GOD
2.Family
3.Camaro........& the TENNESSEE VOLS!!!
alyssasdad is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2012, 07:19 AM   #6
SlingShot


 
SlingShot's Avatar
 
Drives: 2012 ZL1 - #670
Join Date: Jun 2009
Location: Seminole, Fl.
Posts: 6,875
I drive mine mostly in Tour mode, and from a 30 roll it will jump sideways and light up the rears with no problems. Kinda fun and a lot different from my SS. The SS I keep the T/C off when driving, and like lighting them up in 2nd from a roll.
__________________
SlingShot is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2012, 07:22 AM   #7
Happy_Dan
Happy_Dan
 
Happy_Dan's Avatar
 
Drives: 2012 IOM Camaro ZL1 #569
Join Date: Dec 2011
Location: Litchfield, NH
Posts: 1,555
Send a message via AIM to Happy_Dan Send a message via Yahoo to Happy_Dan Send a message via Skype™ to Happy_Dan
Well I see you are in warm climate so probably not the tires. I can't go 1/4 throttle in second gear with losing traction here in New Hampshire right now. It is teaching me to "roll" into the throttle. I have had a bad habit of snapping the throttle instead of a nice smooth roll into it. I am finding the challenge to be fun. Trying to maximize acceleration with no TC on is fun and will make me better on the track. At least I think so.
Happy_Dan is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2012, 01:27 PM   #8
CAM....ZL1
 
CAM....ZL1's Avatar
 
Drives: 2012 ZL1
Join Date: Feb 2012
Location: BENTON, IL.
Posts: 706
I have a auto and with the nannies turned off I can't get traction at all.
With WOT at 50 mph it will get totally sideways with no problem.
CAM....ZL1 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2012, 01:41 PM   #9
Ject
aka Patrick
 
Ject's Avatar
 
Drives: '10 Camaro 2SS '04 Silverado
Join Date: Jan 2009
Location: Derby Kansas
Posts: 3,094
Send a message via Yahoo to Ject
The system was doing as it should so you wouldn't break traction. All is good.
__________________
Current Modifications: Your average Bolt-ons & Suspension Upgrades
GForce Engineering: 9" Rear End, Strange Pro Iron Case w/Moser Nodular 3.70:1 Detroit locker, 3.5" Solid Drive Shaft
Ject is online now   Reply With Quote
Old 10-19-2012, 02:14 PM   #10
lopoetve
 
Drives: 2001 Firebird Formula, 2011 Triumph
Join Date: Apr 2012
Location: Denver
Posts: 100
It was just telling you "Hey buddy, you don't know what that does yet..."
__________________
Sold: 2001 Firebird Formula - Stranoed from end to end. - SOLD
2011 Street Triple R - das bike.
2013 Camaro ZL1 - Delivered! 6 months and worth every cent!
lopoetve is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2012, 02:40 PM   #11
Drew P
 
Drew P's Avatar
 
Drives: Camaro ZL1
Join Date: May 2012
Location: Houston
Posts: 217
If you really want to experience the traction control, put the car in PTM1 (Wet mode). It will engage the traction control very easily, if you are concerned that what you are experiencing isn't traction control.
Drew P is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.