Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
TireRack
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Tuning / Diagnostics -- engine and transmission


Reply
 
Thread Tools
Old 10-24-2012, 09:58 AM   #1
JANNETTYRACING
PRESIDENT CALIBRATOR JRE

 
JANNETTYRACING's Avatar
 
Drives: YELLOW 2013 ZL1 AUTO
Join Date: Jun 2009
Location: ON THE DYNO WATERBURY CT.
Posts: 11,191
ITSX OWNERS UPDATE YOUR FIRMWARE VIA SCT DEVICE UPDATER

I am told the communication problems are fixed and to have everyone update they're firmware.

There will still be a new Apple App update over the next few weeks but this firmware will work with your current App.

Open SCT Device Updater, Plug the device in to your computer, Device drivers will install automatically, Select Automatic Update then follow the Prompts.

Thank you all for your Patience in this matter.

Ted.
__________________
Technical information, Parts Sales, Professional Installation, and Custom Dyno Tuning.
Please vist our web sites for all your performance needs!
Ted Jannetty
Jannetty Racing Ent Inc.
2984 East Main St.
Waterbury Ct. 06705
203-753-7223
tedj@jannettyracing.com
www.jannettyracing.com
www.turboaddictionparts.com
Performance Parts
JANNETTYRACING is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 10:10 AM   #2
Nemisis
 
Drives: 2013 Ashen Gray Metallic-M6
Join Date: Aug 2012
Location: Artesia, NM
Posts: 173
I just checked this morning and its actually doing a firmware update right now and tune revision updates and I checked my app for updates and that too found one also. Tune revision is going from 1.007 Gm to 1.013 Gm, I hope it works. I've been waiting patiently.
Nemisis is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 01:48 PM   #3
tbss1
More then meets the eye!
 
tbss1's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS 426 hp
Join Date: Oct 2008
Location: Maui
Posts: 565
Just finished updating mine. going to try it now. it worked it down loaded ted's tune going for a test run
tbss1 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 03:40 PM   #4
Jshadow
31B MP
 
Jshadow's Avatar
 
Drives: 2010 1SS CGM Camaro
Join Date: Jun 2010
Location: Virginia Beach
Posts: 597
Send a message via AIM to Jshadow Send a message via Yahoo to Jshadow
Yesssss
__________________
2016 Red Hot 2SS soon....
Jshadow is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 04:00 PM   #5
MrBill
 
MrBill's Avatar
 
Drives: 2010 2SS RS M6 IBM
Join Date: Jul 2009
Location: Southeast VA
Posts: 34
Mine still does the same thing. It seems like it's going to work, it says "Preparing to download custom tune to device" and it just stops and then I get a message that the "Tune could not be loaded" or something like that. I guess I'll wait for the updated app and see if that helps. :(
__________________


2010 IBM 2SS/RS 452 RWHP, 416 RWTQ
MrBill is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 04:34 PM   #6
MJ
 
MJ's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro SS/RS
Join Date: Mar 2009
Location: NY
Posts: 403
Thanks for update Ted. Will try tonight.
MJ is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 06:48 PM   #7
tbss1
More then meets the eye!
 
tbss1's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS/RS 426 hp
Join Date: Oct 2008
Location: Maui
Posts: 565
Quote:
Originally Posted by MrBill View Post
Mine still does the same thing. It seems like it's going to work, it says "Preparing to download custom tune to device" and it just stops and then I get a message that the "Tune could not be loaded" or something like that. I guess I'll wait for the updated app and see if that helps. :(
Try running other thing (gauges, car info, iTSX info) leave key on then go to tune car and try that. With mine I have to go to info tap read car turn on key after it reads car I go to tune car and it works, a member here named parano, had to use gauges then tune his car and it worked. gess we'll have to do it that way untill the new app from apple comes out. let us know if it work for you, and what worked maybe this can help other till the new app comes out.
tbss1 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 09:48 PM   #8
Jshadow
31B MP
 
Jshadow's Avatar
 
Drives: 2010 1SS CGM Camaro
Join Date: Jun 2010
Location: Virginia Beach
Posts: 597
Send a message via AIM to Jshadow Send a message via Yahoo to Jshadow
I'm getting general error 19.2
__________________
2016 Red Hot 2SS soon....
Jshadow is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 12:07 AM   #9
Nemisis
 
Drives: 2013 Ashen Gray Metallic-M6
Join Date: Aug 2012
Location: Artesia, NM
Posts: 173
Sigh, tried it tonight, still no bueno
Nemisis is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 07:22 AM   #10
JANNETTYRACING
PRESIDENT CALIBRATOR JRE

 
JANNETTYRACING's Avatar
 
Drives: YELLOW 2013 ZL1 AUTO
Join Date: Jun 2009
Location: ON THE DYNO WATERBURY CT.
Posts: 11,191
Quote:
Originally Posted by MrBill View Post
Mine still does the same thing. It seems like it's going to work, it says "Preparing to download custom tune to device" and it just stops and then I get a message that the "Tune could not be loaded" or something like that. I guess I'll wait for the updated app and see if that helps. :(
In the Mean time you can Load the tune from your Home computer or laptop to the ITSX via SCT device Updater.

Ted.
__________________
Technical information, Parts Sales, Professional Installation, and Custom Dyno Tuning.
Please vist our web sites for all your performance needs!
Ted Jannetty
Jannetty Racing Ent Inc.
2984 East Main St.
Waterbury Ct. 06705
203-753-7223
tedj@jannettyracing.com
www.jannettyracing.com
www.turboaddictionparts.com
Performance Parts
JANNETTYRACING is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 08:19 AM   #11
MrBill
 
MrBill's Avatar
 
Drives: 2010 2SS RS M6 IBM
Join Date: Jul 2009
Location: Southeast VA
Posts: 34
Quote:
Originally Posted by JANNETTYRACING View Post
In the Mean time you can Load the tune from your Home computer or laptop to the ITSX via SCT device Updater.

Ted.
I just tried that and at right at the end of the file loading I got a "Load Custom Tune File Failed (SF Error)

That is similar to the error I get when trying to load it in the car.

Any ideas?
__________________


2010 IBM 2SS/RS 452 RWHP, 416 RWTQ
MrBill is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 08:28 AM   #12
JANNETTYRACING
PRESIDENT CALIBRATOR JRE

 
JANNETTYRACING's Avatar
 
Drives: YELLOW 2013 ZL1 AUTO
Join Date: Jun 2009
Location: ON THE DYNO WATERBURY CT.
Posts: 11,191
Quote:
Originally Posted by MrBill View Post
I just tried that and at right at the end of the file loading I got a "Load Custom Tune File Failed (SF Error)

That is similar to the error I get when trying to load it in the car.

Any ideas?
Try renaming the file before loading it to the device since this name failed once already.
__________________
Technical information, Parts Sales, Professional Installation, and Custom Dyno Tuning.
Please vist our web sites for all your performance needs!
Ted Jannetty
Jannetty Racing Ent Inc.
2984 East Main St.
Waterbury Ct. 06705
203-753-7223
tedj@jannettyracing.com
www.jannettyracing.com
www.turboaddictionparts.com
Performance Parts
JANNETTYRACING is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 08:37 AM   #13
MrBill
 
MrBill's Avatar
 
Drives: 2010 2SS RS M6 IBM
Join Date: Jul 2009
Location: Southeast VA
Posts: 34
Quote:
Originally Posted by JANNETTYRACING View Post
Try renaming the file before loading it to the device since this name failed once already.
Same result.
__________________


2010 IBM 2SS/RS 452 RWHP, 416 RWTQ
MrBill is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 09:59 AM   #14
Jshadow
31B MP
 
Jshadow's Avatar
 
Drives: 2010 1SS CGM Camaro
Join Date: Jun 2010
Location: Virginia Beach
Posts: 597
Send a message via AIM to Jshadow Send a message via Yahoo to Jshadow
Quote:
Originally Posted by Jshadow View Post
I'm getting general error 19.2
General error 19.1 my mistake
__________________
2016 Red Hot 2SS soon....
Jshadow is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.