Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Circle-D
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > Camaro ZL1 Forum - ZL1 Specific Topics


Reply
 
Thread Tools
Old 10-24-2012, 04:52 PM   #1
Hercules
 
Drives: 13 ZL1 1091, 04 Ram 2500, 12 CX9
Join Date: Jul 2012
Location: Lancaster, PA
Posts: 559
homelink

My question may sound stupid but I have read that some of you ZL1 owners have the homelink. How did you get it? Do you have the Nav system? My dealer said they don't have them. I just have 3 blank spaces where the buttons should be. I was actually upset it didn't have the system. Now I have to carry two openers in the console. I know I've gotten spoiled with homelink systems before.
Hercules is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 04:54 PM   #2
Jeff65SS
 
Jeff65SS's Avatar
 
Drives: 1965 Chevelle Malibu SS
Join Date: Sep 2012
Location: Georgia
Posts: 164
Quote:
Originally Posted by Hercules View Post
My question may sound stupid but I have read that some of you ZL1 owners have the homelink. How did you get it? Do you have the Nav system? My dealer said they don't have them. I just have 3 blank spaces where the buttons should be. I was actually upset it didn't have the system. Now I have to carry two openers in the console. I know I've gotten spoiled with homelink systems before.
I think all ZL1s come with homelink. Have you tried pressing one of the "blank" spaces which i think may just be buttons? I thought they kind of looked like blanks when i first saw them.
Jeff65SS is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 04:54 PM   #3
Happy_Dan
Happy_Dan
 
Happy_Dan's Avatar
 
Drives: 2012 IOM Camaro ZL1 #569
Join Date: Dec 2011
Location: Litchfield, NH
Posts: 1,852
Send a message via AIM to Happy_Dan Send a message via Yahoo to Happy_Dan Send a message via Skype™ to Happy_Dan
+1

They are also impossible to see in the dark when you shut the car off and the dome light comes on. I have to feel for them.
Happy_Dan is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 05:05 PM   #4
Hercules
 
Drives: 13 ZL1 1091, 04 Ram 2500, 12 CX9
Join Date: Jul 2012
Location: Lancaster, PA
Posts: 559
Quote:
Originally Posted by Jeff65SS View Post
I think all ZL1s come with homelink. Have you tried pressing one of the "blank" spaces which i think may just be buttons? I thought they kind of looked like blanks when i first saw them.
I'll have to check. Stupid question but does it light up or anything when you press it to let you know it's doing something? I pick mine up tomorrow from getting Xpel Ultimate put on so I can't ceck right now. I honestly haven't tried since he said it didn't have it. Just got pissed that it didn't have it. Goes back to me being spoiled having other cars with them.
Hercules is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 05:07 PM   #5
Hercules
 
Drives: 13 ZL1 1091, 04 Ram 2500, 12 CX9
Join Date: Jul 2012
Location: Lancaster, PA
Posts: 559
Do either of you have the Nav system or a sunroof? I'm trying to come up wth possible reasons that I might not have it. I don't have Nav but do have the sunroof.
Hercules is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 05:51 PM   #6
hognutz


 
hognutz's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1
Join Date: Oct 2011
Location: tangent or
Posts: 2,971
you should have it. it is just three button they don't stand out very well at all the spaces you talk about might just be the buttons. they are not silkscreaned like my RAM. there is small single red LED that is hard to see. it will flash slow if the button has not been programed, fast if it has been programed.
__________________
2015 Hellcat
2013 ZL1 -sold
2013 Dart
2013 Megacab 8" lift 38"mt's
hognutz is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 06:09 PM   #7
Hercules
 
Drives: 13 ZL1 1091, 04 Ram 2500, 12 CX9
Join Date: Jul 2012
Location: Lancaster, PA
Posts: 559
Quote:
Originally Posted by hognutz View Post
you should have it. it is just three button they don't stand out very well at all the spaces you talk about might just be the buttons. they are not silkscreaned like my RAM. there is small single red LED that is hard to see. it will flash slow if the button has not been programed, fast if it has been programed.
Thanks for the info I'll check when I pick it up and then may be heading straight to the dealer. As far as your ram, what is it. My 2004.5 Ram 2500 diesel doesn't have it, I'm definitely jealous. Where is the red light located so I'll know where to look? Thank you for your time.
Hercules is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 06:19 PM   #8
Jeff65SS
 
Jeff65SS's Avatar
 
Drives: 1965 Chevelle Malibu SS
Join Date: Sep 2012
Location: Georgia
Posts: 164
Quote:
Originally Posted by Hercules View Post
Thanks for the info I'll check when I pick it up and then may be heading straight to the dealer. As far as your ram, what is it. My 2004.5 Ram 2500 diesel doesn't have it, I'm definitely jealous. Where is the red light located so I'll know where to look? Thank you for your time.
The light is right by the buttons
Jeff65SS is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 08:46 PM   #9
DrkPhx

 
DrkPhx's Avatar
 
Drives: 2013 Triple Black ZL1 / 2006 TB SS
Join Date: Feb 2011
Location: St Michael, MN
Posts: 1,552
The three buttons are located on the passenger side, in front of the dome light. As mentioned above you have to feel for them because they're hard to see.
DrkPhx is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 09:10 PM   #10
Stix1
 
Stix1's Avatar
 
Drives: 13' ZL1 CRT, 08' VW R32
Join Date: Feb 2012
Location: Rochester NY
Posts: 61
You definitely should have it. Just follow the instructions in your owners manual. You may need to manually program your garage door opener. Good luck. Mine works fine...
__________________
Stix1 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 09:39 PM   #11
Hercules
 
Drives: 13 ZL1 1091, 04 Ram 2500, 12 CX9
Join Date: Jul 2012
Location: Lancaster, PA
Posts: 559
Quote:
Originally Posted by Stix1 View Post
You definitely should have it. Just follow the instructions in your owners manual. You may need to manually program your garage door opener. Good luck. Mine works fine...
I got to say that I must have missed it when I went through the manual. I saw nithing about the homelink. I know how to program them, I've had it in other cars. I just never even tried it because the dealer said they don't come with it. Thanks to all for your help. I'll check it tomorrow and let you know if I got screwed by the dealer.
Hercules is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 11:09 PM   #12
ZO6 Bryan

 
ZO6 Bryan's Avatar
 
Drives: 02 Z06, 95 Trans Am, 2012 ZL1
Join Date: Mar 2012
Location: Southeast
Posts: 1,352
Dealer is clueless. It's standard equipment on all the ZL1's. Look for it. It's there.
__________________
Bryan 695 SAE RWHP 2012 ZL1 9.55 pulley custom cam and Kooks headers, 2002 Z06 447 RWHP, 2006 Trailblazer SS, 1995 S/C Vortech Trans Am 570 RWHP(for sale)
ZO6 Bryan is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 11:13 PM   #13
hognutz


 
hognutz's Avatar
 
Drives: 2013 ZL1
Join Date: Oct 2011
Location: tangent or
Posts: 2,971
Quote:
Originally Posted by Hercules View Post
Thanks for the info I'll check when I pick it up and then may be heading straight to the dealer. As far as your ram, what is it. My 2004.5 Ram 2500 diesel doesn't have it, I'm definitely jealous. Where is the red light located so I'll know where to look? Thank you for your time.
I bet you could add it easy on you ram. It just pops in the overhead. Find the assembly on eBay.
__________________
2015 Hellcat
2013 ZL1 -sold
2013 Dart
2013 Megacab 8" lift 38"mt's
hognutz is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 12:03 AM   #14
stardok
 
stardok's Avatar
 
Drives: 2012 ZL1 #1657
Join Date: Jul 2012
Location: Castaic, CA
Posts: 116
I think its 5-40 or 5-43 in owners manual. can look in index under "garage door"
stardok is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 12:10 AM   #15
rydahog

 
rydahog's Avatar
 
Drives: camaro ss
Join Date: Jul 2010
Location: usa
Posts: 2,039
taking it to dealer will do no good, he cant program your garage door from his dealership, you need to be sitting in front of your garage door, push the "learn button" on your garage door,, get off the ladder...walk to your car, get in, push which homelink button you want to open that door, keep it pressed until your garage door light clicks on and off,,release your homelink button,,whaa laaaa! done..repeat for other doors.. hope that helps..
rydahog is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 07:45 AM   #16
Hercules
 
Drives: 13 ZL1 1091, 04 Ram 2500, 12 CX9
Join Date: Jul 2012
Location: Lancaster, PA
Posts: 559
Quote:
Originally Posted by ZO6 Bryan View Post
Dealer is clueless. It's standard equipment on all the ZL1's. Look for it. It's there.
That is why I hate even talking to my dealer. They have been clueless through my entire process from the day I inquired about purchasing a ZL1. I felt is was pretty bad when the salesman said to the owner of the dealership, in a bragging way, that I knew way more about the car then him. Which I felt wasn't that much. If it wasn't for this website, and people like you that are helpful, I'd be totally clueless also.
Hercules is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 07:50 AM   #17
Happy_Dan
Happy_Dan
 
Happy_Dan's Avatar
 
Drives: 2012 IOM Camaro ZL1 #569
Join Date: Dec 2011
Location: Litchfield, NH
Posts: 1,852
Send a message via AIM to Happy_Dan Send a message via Yahoo to Happy_Dan Send a message via Skype™ to Happy_Dan
I also added it to my Silverado WT. No power windows or door locks, but I have Homelink and Nav screen and system.

I wish I had known, I was in Lancaster a few weeks ago and could have shown you first hand.
Happy_Dan is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.