Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
River City Camaro Customs
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > General Camaro Forums > Camaro ZL1 Forum - ZL1 Specific Topics

Camaro ZL1 Forum - ZL1 Specific Topics Camaro ZL1 specific topics

Reply
 
Thread Tools
Old 10-28-2012, 02:20 PM   #1
ZL1#216
 
Drives: 2012 ZL1, 1996 Z28
Join Date: Jun 2012
Location: Saint Rose, Louisiana
Posts: 25
PTM mode not working?

When I switch to PTM mode, it now starts out in mode 2 as opposed to mode 3. I just noticed the difference over the last few days.

Also, while in mode 4, I performed a no lift up shift from 1 to 2 and experience severe bogging. There was no bogging when launching from 1st gear, only bogging after shifting to second. This also has never been a problem until today.

Is the PTM programming somehow messed up?

Any help is appreciated. thanks
ZL1#216 is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2012, 02:58 PM   #2
Mr. Wyndham
I used to be Dragoneye...
 
Mr. Wyndham's Avatar
 
Drives: 2014 Camaro 1LE
Join Date: Jan 2007
Location: Buffalo, NY
Posts: 25,787
Send a message via AIM to Mr. Wyndham
Quote:
Originally Posted by ZL1#216 View Post
When I switch to PTM mode, it now starts out in mode 2 as opposed to mode 3. I just noticed the difference over the last few days.

Also, while in mode 4, I performed a no lift up shift from 1 to 2 and experience severe bogging. There was no bogging when launching from 1st gear, only bogging after shifting to second. This also has never been a problem until today.

Is the PTM programming somehow messed up?

Any help is appreciated. thanks
When I push the button twice, PTM has always activated in mode 2 by default for me. At what rpms did you perform a no-lift shift? The feature only works if you're revs are above 5500...
__________________
"Keep the faith." - - Read Before You Post.
SIGN UP for 2014 Camaro5 HPDE @ Gingerman Raceway!
Mr. Wyndham is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2012, 03:43 PM   #3
ZL1#216
 
Drives: 2012 ZL1, 1996 Z28
Join Date: Jun 2012
Location: Saint Rose, Louisiana
Posts: 25
In the neighberhood of 6000rpm (when HUD timing lights are coming together)
ZL1#216 is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2012, 03:48 PM   #4
Mr. Wyndham
I used to be Dragoneye...
 
Mr. Wyndham's Avatar
 
Drives: 2014 Camaro 1LE
Join Date: Jan 2007
Location: Buffalo, NY
Posts: 25,787
Send a message via AIM to Mr. Wyndham
Quote:
Originally Posted by ZL1#216 View Post
In the neighberhood of 6000rpm (when HUD timing lights are coming together)
Is it bogging, meaning that the engine sounds like it's laboring to pull the car forward when you reengage the clutch, or are you missing the shift? That's happened to me a few times...I'll wait too long to shift, and as I try to pull into 2nd, the engine's already at redline and my shift failed.

I experience better results (though not always) if I shift a tad early into second, without no-lift...and then allow the computer to help me through 2-3, and 3-4...
__________________
"Keep the faith." - - Read Before You Post.
SIGN UP for 2014 Camaro5 HPDE @ Gingerman Raceway!
Mr. Wyndham is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2012, 08:38 PM   #5
OldScoolCamaro


 
Drives: Camaro's, always have, always will.
Join Date: Oct 2010
Location: Home of the brave
Posts: 4,859
...how many miles on the car, did you switch gas stations, or get fuel of a different octane rating? Maybe you have a bad batch of gas. Mine always starts out default in sport mode PTM 2 when I toggle the stabiltrak switch twice to activate PTM.
__________________
In Scott We Trust...all others must show proof.
OldScoolCamaro is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 11:08 AM   #6
ZL1#216
 
Drives: 2012 ZL1, 1996 Z28
Join Date: Jun 2012
Location: Saint Rose, Louisiana
Posts: 25
I think you guys make good points. I did fue up (93) at a gas station that I don't normally use, so it may be a bad batch of gas. If so, it may have kicked me down to the lower octane table.

It may also be possilbe that I shifted a bit late, thus hitting the rev limiter.

I'll use this tank of gas up, fill up where I normally do, do the fuse pull and try again.

thanks for the help.
ZL1#216 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.