Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Phastek Performance
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Engine | Drivetrain | Powertrain Technical Discussions > Tuning / Diagnostics -- engine and transmission


Reply
 
Thread Tools
Old 11-07-2012, 07:35 PM   #1
V6owner
Cedar Creek Woodshop
 
V6owner's Avatar
 
Drives: One Badass 1LE
Join Date: Mar 2011
Location: Rosenberg, TX
Posts: 2,229
State inspection please help!

I keep getting "not ready" on my evap and cats monitors. I have reset everything drove it plenty of miles. Did the evap drive cycle etc. I still can't seem to pass those 2 monitors

Any suggestions?

I just flashed to stock and gonna see if that works

I have a 2010 V6 automatic and supercharged
__________________
2014 Black 2SS/RS 1LE

Last edited by V6owner; 11-07-2012 at 07:47 PM.
V6owner is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 07:53 PM   #2
V6owner
Cedar Creek Woodshop
 
V6owner's Avatar
 
Drives: One Badass 1LE
Join Date: Mar 2011
Location: Rosenberg, TX
Posts: 2,229
Stock tune doesn't work I already threw a CEL
__________________
2014 Black 2SS/RS 1LE
V6owner is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 06:04 AM   #3
MA2010SS
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Aug 2010
Location: Somerset MA
Posts: 679
EVAP and Cats take a while for the monitors to reset, it took about 500 miles and two weeks before I got mine to reset doing the drive cycles over and over and over. Everytime you flash the computer all monitors get reset and you have to start the process over again with the drive cycles. In MA we are allowed one of the monitors not to be set
__________________
2010 Camaro SS Whipple SC, CAI Inc Intake, TSP 1 7/8" LT headers no cats, 3" magnaflow exhaust, HPT, RX Catch Can, LSR Toe Rods, LSR Trailing Arms, ALKY Control Meth, McLeod RXT Twin Disc, ZL1 fuel pump, 3.73 ZL1 Differential Kit, Tuned by SLOWHAWK Performance Bridgewater MA 577RWHP
MA2010SS is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 09:46 AM   #4
V6owner
Cedar Creek Woodshop
 
V6owner's Avatar
 
Drives: One Badass 1LE
Join Date: Mar 2011
Location: Rosenberg, TX
Posts: 2,229
Ya we are allowed 1 "not ready" but this is a headache

I flashed over to my bolt on tune that I passed with everything before with "ready"

So hopefully this works

I also have high flow cats
__________________
2014 Black 2SS/RS 1LE
V6owner is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 01:14 AM   #5
V6owner
Cedar Creek Woodshop
 
V6owner's Avatar
 
Drives: One Badass 1LE
Join Date: Mar 2011
Location: Rosenberg, TX
Posts: 2,229
Ok I've done the evap drive cycle like 5 times. (Waited 6 hours between tests) and I have evap cats and O2 sensors "not ready". This is all on the tune that I passed last year on with all monitors set to "ready"

I am in dire need of help here guys. My cats and O2 sensors should be ready by now
__________________
2014 Black 2SS/RS 1LE
V6owner is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 06:02 AM   #6
MA2010SS
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Aug 2010
Location: Somerset MA
Posts: 679
I ended up doing about 25 drive cycles before my monitors finally became ready, keep doing the drive cycles, it's frustrating for sure
__________________
2010 Camaro SS Whipple SC, CAI Inc Intake, TSP 1 7/8" LT headers no cats, 3" magnaflow exhaust, HPT, RX Catch Can, LSR Toe Rods, LSR Trailing Arms, ALKY Control Meth, McLeod RXT Twin Disc, ZL1 fuel pump, 3.73 ZL1 Differential Kit, Tuned by SLOWHAWK Performance Bridgewater MA 577RWHP
MA2010SS is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 05:31 PM   #7
V6owner
Cedar Creek Woodshop
 
V6owner's Avatar
 
Drives: One Badass 1LE
Join Date: Mar 2011
Location: Rosenberg, TX
Posts: 2,229
Very frustrating
__________________
2014 Black 2SS/RS 1LE
V6owner is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 07:33 AM   #8
knitetrain05
Account Suspended
 
Drives: 2012 Camaro SS 45th Anniversary Edi
Join Date: Nov 2011
Location: Rochester, New York
Posts: 523
Thats why I just keep mine stock. I played around years ago with mods. I like the KISS principle. Keep It Simple Stupid
knitetrain05 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 07:57 AM   #9
CFD



 
Drives: 2SS/RS L99 BLACK
Join Date: Apr 2010
Location: Dedham
Posts: 5,658
I had the same issue. I couldn't do anything to get it to pass. It is in the tune. Janetty racing took care of it although I'm not sure of what was done.
CFD is online now   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 09:48 AM   #10
V6owner
Cedar Creek Woodshop
 
V6owner's Avatar
 
Drives: One Badass 1LE
Join Date: Mar 2011
Location: Rosenberg, TX
Posts: 2,229
This is seriously pissing me off. Vince at trifecta (the only tube for me pretty much) says he can't do anything in the tune
__________________
2014 Black 2SS/RS 1LE
V6owner is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 01:41 PM   #11
SC2150
Account Suspended
 
Drives: 2012 Camaro RS, RX supercharged
Join Date: Dec 2009
Location: Bradenton, FL
Posts: 6,069
Matt is trying to find a solution as well, but keep looking for other input as well.
SC2150 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 02:45 PM   #12
hunterv6
Always bet on Black
 
hunterv6's Avatar
 
Drives: 2011 turbo LS, 2012 f 150,
Join Date: Nov 2010
Location: Concord Nc
Posts: 1,985
Quote:
Originally Posted by SC2150 View Post
Matt is trying to find a solution as well, but keep looking for other input as well.
Glad some one working on it. 9 month after due date for mine to complete. I think honestly it a tune issue. If you went back stock one week but with the tune it good luck or cross your finger time.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
__________________
<font color=#0066cc>http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=283263</font>
hunterv6 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 02:53 PM   #13
hunterv6
Always bet on Black
 
hunterv6's Avatar
 
Drives: 2011 turbo LS, 2012 f 150,
Join Date: Nov 2010
Location: Concord Nc
Posts: 1,985
Posted this before in another thread but thought I repost here if anyone needs it.




Sent from my iPad using Tapatalk HD
__________________
<font color=#0066cc>http://www.camaro5.com/forums/showthread.php?t=283263</font>
hunterv6 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2012, 03:35 PM   #14
MA2010SS
 
Drives: 2010 Camaro SS
Join Date: Aug 2010
Location: Somerset MA
Posts: 679
That's the procedure that I followed for about 500 miles, what hurt me was the fact that my car only gets to 180deg +-, so I ended up using hose pinch plyers and took them off just before I took off with the car. The temp would get to 205deg and then I would start my drive cycle. When I did that it litterally took 5 drive cycles and about 70 miles, but I did all the other drive cycles until then without the hose pinch method. I have a 160 t-stat and it takes a little longer to warm up the car.
__________________
2010 Camaro SS Whipple SC, CAI Inc Intake, TSP 1 7/8" LT headers no cats, 3" magnaflow exhaust, HPT, RX Catch Can, LSR Toe Rods, LSR Trailing Arms, ALKY Control Meth, McLeod RXT Twin Disc, ZL1 fuel pump, 3.73 ZL1 Differential Kit, Tuned by SLOWHAWK Performance Bridgewater MA 577RWHP
MA2010SS is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.