Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
Night Owl LED
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls Report, discuss and diagnose any issues and problems with your Camaro, including warranty discussions.

Reply
 
Thread Tools
Old 05-01-2010, 11:34 PM   #1
Rupe24
 
Rupe24's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT
Join Date: Jan 2010
Location: New Jersey
Posts: 18
Rear Park Assist Shuts Off

I could not find anyone on here that had a similar problem with the rear park assist, so here it goes.

When I put my car in reverse, the beep noise works (for the rear park assist), then as I start rolling backwards, a digital message pops up on the dash saying "Rear Park Assist OFF." This seriously isn't cool because I found this out by backing up in a parking garage spot and waited for the beeps (and they never happened). I almost hit the wall !!

I then went into the Configuration settings and checked to see if Rear Park Assist is ON, and it is ON.

Just a note...This happens every single time I put my car in reverse, and my Rear Park Assist worked for the first 2000 miles, and now my camaro has 3500 miles. I thought it might just jump back to working again, but it hasn't.

Any ideas, solutions!! If not I will obviously go to my dealership to check it out. Somehow since there isn't any issues on this yet (from what I have seen), then even the dealership won't know how to fix it.
Rupe24 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 09:22 PM   #2
gtjacket
2G1FT1EW0A9118618
 
gtjacket's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2SS Black/IOM M6
Join Date: Dec 2008
Location: Florence, KY
Posts: 550
What is this rear park assist you speak of?
__________________
1100, Preliminary order accepted 12/5
2000, Order accepted by GM 05/05
3000, Order accepted by production control 05/05
3400, Order broadcast 6/4
3800, Order produced 6/15
4000, Available to ship 6/16
4104, Bailment Invoice
4200, Shipped 6/19
6000, Delivered to the customer 6/25

2SS/RS BLK M6 GFX IOM interior
gtjacket is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 09:37 PM   #3
Rupe24
 
Rupe24's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT
Join Date: Jan 2010
Location: New Jersey
Posts: 18
Rear Park Assist is the correct name for the Backup Sensors that beep when in reverse, letting me know if I am close to a car or wall behind me.
Rupe24 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 08:51 PM   #4
Rupe24
 
Rupe24's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT
Join Date: Jan 2010
Location: New Jersey
Posts: 18
Bump...

Anyone
Rupe24 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 09:16 PM   #5
Sterling


 
Sterling's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 1LT/RS M6
Join Date: Nov 2007
Location: Fairhaven, MA
Posts: 5,903
I haven't heard of anyone having this issue yet. I'd take it to the dealer and have them check it out.
Sterling is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2010, 12:17 PM   #6
2010 SSRS



 
2010 SSRS's Avatar
 
Drives: 3 V8 Camaros
Join Date: May 2009
Location: The Ocean State
Posts: 123,973
dealer issue
__________________
Jannetty Racing JRE Street Package
2010 SSRS is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2010, 01:42 PM   #7
blkngldbabe
Barossa's handler
 
blkngldbabe's Avatar
 
Drives: 2LT/RS RJT
Join Date: Mar 2010
Location: Highland Chev,Aurora Ontario
Posts: 1,105
MIne beeps out of control when I'm still several feet away. Are you lightly on the gas or just rolling backwards?
__________________
SLP's GTA Master Specialty Vehicle and Master Parts Dealer
blkngldbabe is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2010, 09:47 PM   #8
Rupe24
 
Rupe24's Avatar
 
Drives: 2010 Camaro 2LT
Join Date: Jan 2010
Location: New Jersey
Posts: 18
It doesn't matter if I push on the gas or let the car roll backwards, the message of "Rear Park Assist Off" comes on when I put the car in reverse.
No beeps for me.

I am taking my camaro to the dealership to see what the hell this is, since I am obviously the only one who is experiencing this particular problem.
Rupe24 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 04:48 PM   #9
bngummow
SoCal Head Turner
 
bngummow's Avatar
 
Drives: Camaro LS3
Join Date: May 2011
Location: Nor Cal
Posts: 151
Quote:
Originally Posted by Rupe24 View Post
It doesn't matter if I push on the gas or let the car roll backwards, the message of "Rear Park Assist Off" comes on when I put the car in reverse.
No beeps for me.

I am taking my camaro to the dealership to see what the hell this is, since I am obviously the only one who is experiencing this particular problem.
Did you ever figure out the problem? This same exact thing is happening to me now. I have an amp as well as some aac brake light halos and my assist stopped working about a month after installing the brake light halos. Also, when i go to the settings and try to turn backup assist on, it will not swith to on.
__________________

SoCal Headturner | Camaro SS LS3
bngummow is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 05:21 PM   #10
Caswell239

 
Caswell239's Avatar
 
Drives: 2011 2ss/rs
Join Date: Nov 2011
Location: Canada
Posts: 1,152
Mine stopped working and I would get "service park assist" when out in reverse. Turns out a sensor had failed.
Caswell239 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Drag Racing Suspension Kits Info@PeddersUSA.com Suspension / Chassis / Brakes 25 02-21-2010 09:48 PM
Park Assist Retrofit Kocomo 5th Gen Camaro SS LS LT General Discussions 1 02-21-2010 08:59 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.