Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com
 
TireRack
Go Back   Camaro5 Chevy Camaro Forum / Camaro ZL1, SS and V6 Forums - Camaro5.com > Technical Camaro Topics > Camaro Issues / Problems | Warranty Discussions | TSB and Recalls

Reply
 
Thread Tools
Old 10-05-2013, 04:17 PM   #1
Michael Hukins
 
Drives: Silver 2LT
Join Date: Oct 2013
Location: Louisiana
Posts: 3
Unhappy Factory HID Lights Problem with High beam

I have a 2010 2LT with the factory HID/Halo's. Noticed today that the high beam on the drivers side doesn't actuate like the left side. Both sides have working lights, but the high beam/low beam motion only works on the passenger side. I can hear the passenger side shutter moving, but nothing on the drivers side.

I checked all fuses and relay's. I find no visible wiring issues, but then again I really don't know where to look.

Does anyone have any suggestions? I need to update the inspection sticker and it failed inspection this morning due to this issue.

Please advise....
Michael Hukins is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2013, 06:05 PM   #2
KaBoom1701
KaBoom1701
 
KaBoom1701's Avatar
 
Drives: 13' ZL1 Red M6
Join Date: Dec 2012
Location: I.E. SoCal (Yucaipa)
Posts: 4,903
I would try the dealer.

This elec. stuff is way over my head. lol
__________________
Mods:
Roto-Fab Intake, WW Reservoir kit & Big Gulp Air Scoop, Elite Catch Can, ATI Super Damper & 5% Under drive Pulley, Dash-Logic controller, 3m Clear Bra, ZL1 Mirror inserts, GM Interior Ambient lighting, ZL1 Addons Splitter guard washers, Tow Hook kit & rock guards, Hurst Shifter Billet Plus 6 Speed Short Shifter, Carbon Fiber Bow ties front & rear, ZL1 DRL lighting harness.

KaBoom1701 is online now   Reply With Quote
Old 10-05-2013, 06:07 PM   #3
DagoCountyGee

 
DagoCountyGee's Avatar
 
Drives: 2013 BRM Camaro 1LT/RS M6
Join Date: Sep 2012
Location: North County
Posts: 1,054
Take it to the dealer, but they'll probably say it's typical wear and tear...
DagoCountyGee is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2013, 07:23 PM   #4
Michael Hukins
 
Drives: Silver 2LT
Join Date: Oct 2013
Location: Louisiana
Posts: 3
I will leave it broken before I bring it to the Stealer (dealer). Someone is bound to know something.
Michael Hukins is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 01:57 PM   #5
Chevrolet Customer Svc


 
Chevrolet Customer Svc's Avatar
 
Drives: GM Vehicles
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 8,915
Quote:
Originally Posted by Michael Hukins View Post
I have a 2010 2LT with the factory HID/Halo's. Noticed today that the high beam on the drivers side doesn't actuate like the left side. Both sides have working lights, but the high beam/low beam motion only works on the passenger side. I can hear the passenger side shutter moving, but nothing on the drivers side.

I checked all fuses and relay's. I find no visible wiring issues, but then again I really don't know where to look.

Does anyone have any suggestions? I need to update the inspection sticker and it failed inspection this morning due to this issue.

Please advise....
Michael,

I apologize for the concerns with your Camaro's HID lights. I understand that you're seeking opinions of this matter, and wanted you to know that we're also here if you need additional assistance. Feel free to send me a message if needed.

William R.
Chevrolet Customer Care
Chevrolet Customer Svc is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2013, 02:07 PM   #6
wayne watson

 
wayne watson's Avatar
 
Drives: 2014 camaro ss ,1967 chevelle ss,
Join Date: Sep 2013
Location: loganville
Posts: 1,187
I have a clue, I work for acura and we see this too.likely to be issue with igniter or inverter for that side and sit down before they give you price.
Sorry for this news and I hope I'm wrong
One reason I got 1 ss
wayne watson is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 08:08 AM   #7
Michael Hukins
 
Drives: Silver 2LT
Join Date: Oct 2013
Location: Louisiana
Posts: 3
Wayne,

Does that mean that I will have to replace the entire headlamp assembly?
Michael Hukins is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 10:44 AM   #8
wayne watson

 
wayne watson's Avatar
 
Drives: 2014 camaro ss ,1967 chevelle ss,
Join Date: Sep 2013
Location: loganville
Posts: 1,187
No sometime a bulb will be bad and cause simaliar conditions but all these parts should be sepperate from housing. But all the same I have seen prices in the 800 dollar range
Gm parts may be cheaper.good luck
wayne watson is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 4
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.